Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannónia T5 lengővilla szerelése

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Amíg a felületkezelésre nem érkezik válasz,
    a fékkitámasztó rúd végén lévő rugós biztosítószerkezetet hogy lehet szétszedni roncsolás mentesen? Szeretném horganyoztatni, és feketére festeni a kitámasztót.

Komment

Én vasfűrészlappal reszeltem le a hátsó oldalán a csap zömített pereméből. Csak annyit, hogy ki is lehessen ütni, de maradjon is még annyi anyag, amivel vissza lehet majd szerelni.
      Egyébként amelyik alkatrész fekete felületkezelésű, az barnított szerintem.

Komment

A kép sokat segített, csak egy tengely kellene nekem, mert le van törve róla a két kis köröm. Honnan tudnék egy ilyen tengelyt szerezni? Tudna valaki segíteni ebben?

Komment

A lengővilla perselyek kenését hogy célszerű megoldani? Nekem műanyag perselyek vannak, elég szoros benne a tengely, nem tudom "kalapács" nélkül kiszedni. Láttam olyan villatengelyt aminek közepére tettek egy zsírzót, és olyat is, aminek mindkét persely fölé. Ezek javasolt/hasznos átalakítások lennének?

Komment

Nem, a korábbiak bronzperselyesek voltak, amihez gyárilag voltak zsírzószemek, később "önkenő műanyagperselyeket" alkalmaztak, amikkel nincs ilyen teendő.
            Legyen is szoros, az a jó. Az enyémen mikor kiszereltem, ha oldalra fordítottam a villát, kiesett magától a csőtengely...
            Duke kedvelte ezt.

Komment

Duke eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              egy zsírzót, és olyat is, aminek mindkét persely fölé
              Elég sok variáció előfordulhat a gépek kora miatt. Az a lengővilla amivel a T1-esem jött pl. zsírzógombos, de korábban valaki műanyagra cserélte a perselyeket - meg is szenvedtem vele mire el sikerült választani a csőtengelyt a villától.

A lényeg hogy ne kotyogjon, a bronzot pedig kenni kell, de arra megfelel az egy központi zsírzószem is, legfeljebb kicsivel több zsírt kell pumpálni mire megjelenik a két szélen.
              There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

A hátsó tengely poharas alátétje a zeeger gyűrűre kell hogy ráfeküdjön? Elsőre kicsit furának tűnik. Nem baj, hogy a zeeger lötyög? Nem szorul rá a fekete lengővilla oldalához.
                Click image for larger version

Name:	2012-09-30 15.08.40k.jpg
Views:	1
Size:	35.4 KB
ID:	132898

Komment

Hát igen, ennek az értelmén lehet gondolkodni. Ahogy a képeden is látszik, a zégergyűrű fülei meghúzáskor belenyomódnak a lengővillába. Sok értelmét nem látom ott annak a gyűrűnek, mert mit biztosít?

Komment

Valaki meg tudja mondani fejből, hogy milyen menete van az excenteres finomállító csavarnak? Kéne egy párat gyártanom...

Komment

wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      meg tudja mondani fejből
                      Ilyen fejből mint az enyém nem biztos.
                      A katalógus szerint viszont M10 x 1.
                      wsievers, majdánka és Duke kedvelte ezt.

Komment

Üdv.:
                        A finom állító csavar menete:M10x1(gondoltam megerősítem és épp most vágtam újra a menetet az én vázamon ehhez a csavarpárhoz.)
                        wsievers és sricsi70 kedvelte ezt.

Komment

Duke, barnitva vannak. Azért fekete

Komment

Sziasztok!
                            Tud esetleg valaki olyan helyet, ahol a hátsó lengővilla (műanyag) perselyt lehet venni?

Komment

Az a kérdésem a nálam tapasztaltabbak felé, hogy a tengelyen az egyik körmös csavar ugye rögzítve van? És az körmös? Mert az én motoromon a tengelyen a csavar fix, és nincs rajta köröm. Viszont volt rajta egy plusz csavar körömmel, de menet nélkül. Egy kicsit elbizonytalanodtam a fórumon olvasottak és a tapasztalat miatt.
                              Az építő válaszokat előre is köszönöm!

Komment

csőtengelyt lehet még valahonnan rendelni, vagy csak „guberálni” ?
                                Érdemes újat csináltatni szerintem !
                                Keriadam kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X