Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, beszélgetni, kérdezni, vagy válaszolni, üzeneteket küldeni, szavazni, akkor kérlek, szánj néhány másodpercet a regisztrációra.
...de különös figyelemmel a küllözést... kell nézni...
Ezért értetlenkedem én is. Bekönyörögtem magamat közben pár környékbeli kollégához, mindenkinek feszülnek-görbülnek a küllők. Akinek utángyártott van, annak meg hülyén áll a küllőfej is...
Nagyjából akkor fűztem össze a kerekeket megint, amikor írtad a hozzászólásokat, most már gumizásra várnak. Még mindig nem tetszik ahogy kinéz, de sajnos székletből erődítményt nem tudok varázsolni.
De ki tudja, lehet pontlevonás a minősítésen ha nem görbe a küllő........
There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".
Igazán nem azonos a váleményünk...soha ne csinálj olyant ami nem tetszik neked....kisérteni fog a látvány , ha csak ránézel a motorodra mindig megakad a szemed.
Én biztos megpróbálnák egy hosszabb nyaku küllőt az egyik sorba..---ha kikisérleteznéd Te lehetnél a TUDÁS ŐRZŐJE...minden nagyfékdobos szentje
Én biztos megpróbálnák egy hosszabb nyaku küllőt az egyik sorba..---ha kikisérleteznéd Te lehetnél a TUDÁS ŐRZŐJE...minden nagyfékdobos szentje
Ez meg nagyon jól hangzik.
Sajnos sürgős levizsgáztatni a motort, így most nincs lehetőség kompenzálni ezt. De bántja a szememet, így előbb-utóbb sorra fog kerülni - sajnos nagyon hosszú a lista, hogy mivel kellene foglalkozni: ennek a motornak a blokkja, válogatásra/javításra váró alkatrészek, iszonyat mennyiségű innen-onnan kapott holmi, amikről azt sem tudom mihez tartoznának (kerekek, blokkok). Többek között van egy új jövevény is, aki fél éve a sorára vár: egy Berva, Csepel 100/48 elsővillával - az a járgány sem érdemli meg, hogy a fészerben romoljon tovább az állapota. Dehát nincs végtelen időm, se végtelen erőforrásaim, se 14 kezem... (azért 3, mert olyan nincs ami sír...)
De hogy ne csak sírjon a szám, hanem mondjak valami érdemlegeset is:
A küllők feje ahogy írtam nagyobb minimálisan a gyárinál, így nem bírt tisztességesen befeküdni. A horganyt nem akartam bántani, a fészket nem volt szívem átalakítani, így maradt úgy ahogy az elején lévő képeken van - minden fejre egyet koppintottam műanyag kalapáccsal feszítés közben, hogy betaláljanak a helyükre és ennyi lett az adjusztálás. Képet teszek fel, ha a gumis kolléga rávarázsolta a rávalót.
Utoljára szerkesztve a következő által: kollarg; 2012 aug. 08, 14:46.
Mi az hogy... Neked belefeküdtek tisztességesen a küllők a helyükre, nekem nem. Mondjuk a harmadik képeden látszik, hogy feszülnek egymáson, de az úgy tűnik természetes.
There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".
Hamarosan én is megvívok egy nagyfékdobossal. A kisfékdobos jól sikerült, kár, hogy a csapágyház ki volt ékelve, így ment a munkám a kukába apám újabb régi hülyesége miatt.
Nekem a küllőkön egy nút szerű kis pöcök volt két oldalon, ami a fészekbe illett...ezen nincs? igaz, hogy pár küllőt meg kellett cserélni, de egyik sem feszül, és a kerék is jól áll, csak az agy halott. De első próbálkozásnak jó volt.
Na szóval!
Megérkezett 2 db. kerék. Kicsit fellelt állapotú, de jobb állapotban van kinézetre, mint a kisfékdobos volt, és az is szép lett..bár csak kinézetre.
DE! Az egyik keréken itt is feszülnek a küllők, de a másikon nem, azon szépen áll, pedig egyforma a fűzése is..érdekesnek találom. De a lényeg, kezdhetem megint a szemcseszórással, meg a többi apróság...a kezdetekről, meg a végeredményről teszek majd fel képet!
Tegnap a siófoki börzén ,kiváncsiságból megnéztem néhány rozsdás ,eredeti nagyfékdobos kereket... !
Kétfelé lehet osztani ,van a sz@r-meg a kevésbé....(küllőzés szempontból )
De azt hiszem megfejtettem !! Mint tudjuk a nagyfékdobokat (és persze sok mást is ) különböző arra érdemesült "téjeszcsé "mellék üzemekben---is--- öntötték.Az anyagminőségük és a MÉRETEIK is mások ! A gyengébb minőségü--de vastagabb küllőperemmel rendelkező dobokon jobban hajlik a másikon meg nem.Itthon mértem is gyorsan néhányat , és közel 2 mm volt a külömbség a leg vékonyabb-ill vastagabb közt !
Mert a küllőket egy helyen , és ténylek azonos méretben csinálták .Az anyagminőségbeli különbségeket (megérne egy oldalt ) eddig is ismertem (mert sok féket csinálok) de nem tul gyakran van nálam a befűzés. De egy börze még tanulmány utnak is jó--és lehet találkozni- ismert- ismerősökkel is .
Szevasztok
Én eddig szárazon küllőztem de tegnap olvastam egy rokon fórumon,
ahol is marha fagyut , réz pasztát, vagy drótkötél pasztát használnak.
Szivesen olvasnék a tapasztalataitokról
Komment