mateapu
Na, én is valami ilyesmivel kínlódom, csak még nem öt éve, de kb. ugyanerre a következtetésre jutottam. Nem kis erőfeszítéssel valóban lehet javítani sok mindent, de akkor is "csak" Pannónia marad, vagy tényleg kicseréljük a fődarabokat, akkor meg már más lesz...
Élvezettel olvasom a korabeli szakirodalmat (bekötve megvettem az Autó-Motort 1953-70-ig), mert felér egy időutazással és egyértelműen átjön, hogy mennyi odafigyelést karbantartást igényeltek ezek a motorok akkor is új korukban ahhoz, hogy napi használatban legyenek és akkor még csak az üzembiztonságról beszélünk! A Pannóniás könyvek is ezt támasztják alá.
Teljesen egyetértek, a biztonságos közlekedésre ebben a formában korlátozottan alkalmasak (index hiánya, gyenge fékek, gyenge gyorsulás, ami egy előzésnél fontos lehet...). Már írtam is itt valamikor, bármilyen jó a féked, ha bevág eléd egy autó, hogy az utolsó pillanatban kis ívben jobbra lekanyarodjon...fogalma sincs, hogy te miért anyázod őt, hiszen neki természetes dolog, hogy 4 tárcsafék harap a Pannónia gyenge dobfékeivel szemben...
Szóval én úgy döntöttem, marad a nyugis vasárnapi motorozás, amikor kevésbé őrültek az emberek, kisebb a forgalom, és ekkor jól lehet menni egy Kaposvár léptékű városban, meg a vidéki kis forgalmú utakon. Csodálatos tud lenni nyáron a vidék, én legalábbis nagyon szeretem.
A D-Csepelemet is állandóan szerelgetnem kellett (nem egyszer útközben is), valószínűleg a Pannónia is ilyen. Ha "csak" motorozni akarnék veterán fíling nélkül, akkor vennék egy robogót és kész...
Majdnem öt éven keresztül próbáltam a forgalomban résztvenni a pannoniával nekem nem sikerült!!
Élvezettel olvasom a korabeli szakirodalmat (bekötve megvettem az Autó-Motort 1953-70-ig), mert felér egy időutazással és egyértelműen átjön, hogy mennyi odafigyelést karbantartást igényeltek ezek a motorok akkor is új korukban ahhoz, hogy napi használatban legyenek és akkor még csak az üzembiztonságról beszélünk! A Pannóniás könyvek is ezt támasztják alá.
Szeretem a pannoniát ,de maradjon az ami,a mi bütykölős bulimotorunk.
Szóval én úgy döntöttem, marad a nyugis vasárnapi motorozás, amikor kevésbé őrültek az emberek, kisebb a forgalom, és ekkor jól lehet menni egy Kaposvár léptékű városban, meg a vidéki kis forgalmú utakon. Csodálatos tud lenni nyáron a vidék, én legalábbis nagyon szeretem.
A D-Csepelemet is állandóan szerelgetnem kellett (nem egyszer útközben is), valószínűleg a Pannónia is ilyen. Ha "csak" motorozni akarnék veterán fíling nélkül, akkor vennék egy robogót és kész...
Komment