Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannonia megszorulás

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

• Lac-
    replied
    joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    meg csinálják saját dugóval
    Úgy értettem, hogy ők csinálják hozzá a dugót is.

Tonybacsi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    de ha a közúton is szeretnéd használni, főleg a mai forgalmi viszonyok mellett, akkor bizony erősen javasolt a régi elektronikát feltenni a polcra!
    Relatíve sokat használtam azért, amióta a Bosch gyújtás van rajta azóta azzal volt a legkevesebb bajom. De meglátjuk majd mit hoz a jövő.

Leave a comment:

• Tonybacsi
    replied
    Lac- eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Én az a fajta ember vagyok, aki full eredetiben szeretné tudni a gépet, ha mást nem kívülről, de pl gyújtást már nem akarnék cserélni.
    Ezzel nincs is baj, de ha a közúton is szeretnéd használni, főleg a mai forgalmi viszonyok mellett, akkor bizony erősen javasolt a régi elektronikát feltenni a polcra!

Leave a comment:

• joker
    replied
    a végét nem értem ?
    ... meg csinálják saját dugóval ... ez azt jelenti , hogy te viszed ??? - vagy az övék ? mert az első megoldás az nem szül jó szájízt ..

Leave a comment:

• Lac-
    replied
    joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Ha a Szikszaival csináltatnád , akkor ne kavarj - majd Ő ad dugót .
    Szikszai is ad dugót? Ez nem volt egyértelmű, azthittem oda kell vinnem egyet, amihez tud fúrni...

mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Döntsd el mit akarsz
    Mint korábban leírtam, eldöntöttem mit akarok, stabil 80km/h-t.
    kérdezd azokat akik túl estek már rajta
    Éppen ezért írogatok itt hetek óta az építőjellegű és tapasztalatokkal teli válaszaitok után sopánkodva.
    ha hajtod ku....sokba lesz
    Szerintem ez egyáltalán nem minősül hajtásnak, ez egy normál tempó.
    és az az álmod,hogy ne ismerjék fel ?????
    Én az a fajta ember vagyok, aki full eredetiben szeretné tudni a gépet, ha mást nem kívülről, de pl gyújtást már nem akarnék cserélni. Mondjuk így is bosch van rajta, nem típustiszta, de mit lehet tenni, ezzel legalább nincs baj és mégis autentikus.

Egyébként végül megszereztem Kohl István telefonszámát, beszéltem vele, aztmondta megcsinálják saját dugóval. Szóval majd még lefixálom vele a dolgot, de ez lesz a megoldás, a többit amit meg írtatok mindenképp megnézegetem, aztán majd jelentkezem ha megvannak a dolgok. Köszi a segítséget és a sok infót!

Leave a comment:

• Lemezjáték
    replied
    Tonybacsi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Használjunk megfelelő minőségű olajat a benzinbe!
    Én Repsol 2T-t használok 1:25 arányban keverve, és az a tapasztalatom, hogy ha bemelegedett, alig füstöl.
    Ez már a jó kategóriába tartozik?

(ui: Amit írtál, azzal maximálisan egyetértek. Az én szorulásomat sem az illesztés, vagy a dugó minősége okozta, hanem a szűk főfuvóka....)

Leave a comment:

• Tonybacsi
    replied
    Egy kis eszmei adalék, a 2T adalékról...!

Hogy miért kokszos a dugattyú, miért füstöl, miért rakódik le a korom a kipufogó rendszerben...?

Ezek - és még számos összetevő - adja meg a választ (részben) a dugattyú szorulások jelentős részére!

És ez "csak" az olaj!
    Mi van a porlasztókkal...?!
    Mi van az előgyújtásokkal...?!

Bizony, sok mindenre oda kell figyelni!

A beépített alkatrészek minősége, más kérdés. Fogadjuk el, hogy megfelelő illesztés mellett (henger/dugó) kifogástalanul teszi a dolgát.
    Hiába minden, hiába a jó dugattyú, a jó illesztés, ha a későbbiekben (a nem megfelelő olaj használatával mondjuk) jelentős olajkoksz lerakódás lesz a dugattyú paláston, a gyűrűk közelében, a dugattyú tetőn....?!
    Hogy tudja majd leadni/elvezetni megfelelően a keletkezett hőt? Ugye?

Tartsuk hát tisztán a motorunkat belül!
    Tartsuk kívül is! Ne füstöljünk, mint egy gyárkémény! Ha rendszeresen ragad egy Pannonia, annak általában több oka van. (ez csak az én véleményem)
    Használjunk megfelelő minőségű olajat a benzinbe!
    Használjunk jó állapotú porlasztót! (10-ből kb. 3 használható...)
    1:30 nál ne keverjük sűrűbbre a keveréket!

( T5-H: utazó tempó...90km/ó ...keverési arány 1:40 JASO FC olajjal, 40 ezer km-t futott, ragadás nélkül... ezt csak gondolat ébresztőnek szántam...)

Leave a comment:

• Lemezjáték
    replied
    Nincs egy kicsit túl misztifikálva ez az egész? Az említett dugattyú gyártók erre szakosodtak és szériában készítik a dugattyúkat. Egyedül a Pannóniára nem jók?!
    Az enyém is szorult, mint kiderült, a főfóvúka szűk volt...

Ahogy már sokan leírták, indulásként nagyobb főfúvóka, 1:20-as olaj, kíméletes bejáratás, két ujjad a kuplung karon..., ha meg megszorul, akkor lecsiszolni a dugóról a fölösleget...

Amúgy meg csodát nem várhatunk ettől a géptől...Ha kevésnek tűnik a teljesítménye, át kell ülni egy Danuviára, motorozni vele egy darabig, és utána rögtön "király" a Pannonia...

Leave a comment:

• mátéapu
    replied
    7-8000ft-osokat is, de nem ha már megcsinálom jól kéne...
    Döntsd el mit akarsz , gondold át,kérdezd azokat akik túl estek már rajta,és utána építsd meg az utcai vagy a versenycélú gépedet,de egy biztos az a motor max 75 ben készült,értsd meg ,ha hajtod ku....sokba lesz:van kovácsolt dugó,kawa hajtókar,acél gyűrű,Vape gyújtás,mikuni-karbi,hangolt dob,kétkulcsos fék,és az az álmod,hogy ne ismerjék fel ?????

Leave a comment:

• sepy
    replied
    Egy normális gépmúhely a tudott fúrás méretet annak türéseit betartja így annak megfelelően lehet is másik dugót rendelni hozzá! PL.: második fúrás és annak vannak kalibrált méretei természetesen csak akkor ha nem kókány cégről beszélünk.- A CZ-m is megfúrták én vittem a dugót / B..ta / nem voltam elájulva kiesett a stift szerencsére alapjáraton. Tettünk bele egy sehonnait és ment tovább rendesen. Méretileg stimmelt nem csak rímelt. Egy biztos a dugó anyaga az elsődleges meg a megfelelő illesztés kiderékszögelve+ jó olaj és dúsabb keverék. Természetesen nem 110-es tempó. Arra végy egy P 20-ast költs rá a blokkra pár 100-ezer forintot és akkor is hozzáértőnek kell lenned ki együtt lélegzik a géppel máskülönben sokba kerül szezononként! Egy biztos mint Máté is írta egy gyárinak megfelelő alkatrészekkel ne akarjon repeszteni senki mert állandó javítás a vége. Nyugis motorozásra termett a Pannonia régebbi tipusai. A Barátomnak volt új P 20-as- a szerette is hajtani és hozzá értőként a hét elején javított, hogy a hét végén tudjon villantani. Most ha ezt nem szeretnéd rá kell költened egy motor árát minőségi alkatrészekre vagy kíméletesen motorozol. Bocs Panonnia Fannok ez a tapasztalatom szerencsére nem a saját bőrömön éreztem!

Leave a comment:

• joker
    replied
    Az a baj, hogy pontosan nem tudom, mert furatmikrométerem nincs, a "hihetek a számoknak" arra vonatkozott, hogy a dugó tetejére és a hengerbe beütve ami van. Szóval ezt jó lenne kideríteni, holnap megkérdezem van-e itt a cégnél ilyen tartományú furatmikrométerünk, meg valaki aki tudja is használni... Felhívtam a Szikszai-t, ő azt mondta segít szívesen, vigyem megoldjuk, meg fals levegőt is mondott íy hirtelen, hogy azt mindenképp le kellene csekkolni.

Dugattyúba? Jó kérdés, 30-40 ezret nem akarok kifizetni érte az biztos. Sokan írták itt a Belcord-ot, hogy bevált meg jó, de bevallom fogalmam sincs hogy működik náluk a rendelés, mert mintadarabot nem tudok adni, sem pontos méreteket. Vagy tudják? Bemondom hogy pannonia T1 68,95-ös kéne? Nézegettem neten ilyen 7-8000ft-osokat is, de nem ha már megcsinálom jól kéne...
    Ha a Szikszaival csináltatnád , akkor ne kavarj - majd Ő ad dugót .

Leave a comment:

• zahi
    replied
    Az a baj, hogy pontosan nem tudom, mert furatmikrométerem nincs, a "hihetek a számoknak" arra vonatkozott, hogy a dugó tetejére és a hengerbe beütve ami van. Szóval ezt jó lenne kideríteni, holnap megkérdezem van-e itt a cégnél ilyen tartományú furatmikrométerünk, meg valaki aki tudja is használni... Felhívtam a Szikszai-t, ő azt mondta segít szívesen, vigyem megoldjuk, meg fals levegőt is mondott íy hirtelen, hogy azt mindenképp le kellene csekkolni.
    Inkább into-val mérd , 3- magasságban , legalább 3 átlóban . A dugó tetejére az van írva ami épp sikerül ... inkább mérd meg. kb csapszegvonal alatt , vele merőleges irányban kellene a legvastagabbnak lennie .Egyébként álltalában egész méretre szokták fúrni , vagyis normálisan az illesztési hézag a dugattyú méretéből alakul ki. (alap - lyuk rendszer) , de el lehet térni tőle .... A fals levegőt mintha én is említettem volna .

Sokan írták itt a Belcord-ot, hogy bevált meg jó, de bevallom fogalmam sincs hogy működik náluk a rendelés, mert mintadarabot nem tudok adni, sem pontos méreteket. Vagy tudják? Bemondom hogy pannonia T1 68,95-ös kéne? Nézegettem neten ilyen 7-8000ft-osokat is, de nem ha már megcsinálom jól kéne...
    Én kihagynám a Belcordot ... pedig kb 1-1,5 km-re lakok tőle. Nagy falvastagság (nehéz ,azonos a belső méret minden túlméretnél , így a dugó minél nagyobb annál jobban tágul ...) , nagyobb kúposság jellemzi , neknem nem tetszett . Egyébként igen , bemondod és tudják , sőt bementem hozzájuk , mondtam hogy mibe kell , levették a polcról és a kezembe nyomták , én meg megvizslattam és visszaadtam . Nos inkább a Berta-félét használtam, eddig még nem volt visszajelzés hogy ragadt volna . Bár nem lehet elég okos az ember a témában . A Hajósi dugattyúkról én is hallottam hogy jók , amikor felhívtam őket azt mondták hogy csak úgy adnak dugót , ha ők is fúrják ... (?)
    Utoljára szerkesztve a következő által: zahi; 2018 júl. 05, 05:52.

Leave a comment:

• Lac-
    replied
    zahi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    az valóban kicsi .. még a kéthengeresnek is 0,06-0,07 körüli ! A te esetedben inkább a 0,07-0,08 kéne . Ennek tudatában valóban elegendő lenne a henger áthónoltatása , és a dugattyú cseréje . Milyen minőségű dugattyúban gondolkodsz ?

Dugattyúba? Jó kérdés, 30-40 ezret nem akarok kifizetni érte az biztos. Sokan írták itt a Belcord-ot, hogy bevált meg jó, de bevallom fogalmam sincs hogy működik náluk a rendelés, mert mintadarabot nem tudok adni, sem pontos méreteket. Vagy tudják? Bemondom hogy pannonia T1 68,95-ös kéne? Nézegettem neten ilyen 7-8000ft-osokat is, de nem ha már megcsinálom jól kéne...

Leave a comment:

• joker
    replied
    zahi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    ha hihetek a számoknak akkor 5század az illesztés, amit korábban ebben a topicban is kevésnek írtak emberek. Gondoltam felhőnoltatom a csúnyaságok miatt a hengerben, ha 1-1.5 századon belül van, az szerintem még teljesen jó (valaki itt 68-as dugóhoz 68ezredes illesztést mondott beváltnak a régi időkben).

ezt én nem is olvastam ---- de , tényleg ilyen elképzelések keringenek a köztudatban ?

Leave a comment:

• zahi
    replied
    ha hihetek a számoknak akkor 5század az illesztés, amit korábban ebben a topicban is kevésnek írtak emberek. Gondoltam felhőnoltatom a csúnyaságok miatt a hengerben, ha 1-1.5 századon belül van, az szerintem még teljesen jó (valaki itt 68-as dugóhoz 68ezredes illesztést mondott beváltnak a régi időkben).
    Igen , az valóban kicsi .. még a kéthengeresnek is 0,06-0,07 körüli ! A te esetedben inkább a 0,07-0,08 kéne . Ennek tudatában valóban elegendő lenne a henger áthónoltatása , és a dugattyú cseréje . Milyen minőségű dugattyúban gondolkodsz ?

Leave a comment:

• joker
    replied
    Szerintem pedig a koromból ítélve , már az is tudta , hogy kanálból van a dugó aki valaha csinálta . Ezért van olyan szépen egyenletesen megfeketedve , pedig olyan kúposra van esztergálva mint egy tölcsér . Nekem csak az a fura , hogy ilyen "diagnózis állítás " alkalmával soha senki nem mondta még : előrántottam a mikrót és az intót , és a henger ilyen kúpos , olyan méretű , a dugó meg kerek , vagy nem , ennyire ovális , vagy annyira ...

Leave a comment:

Ugrás az oldal tetejére
Working...
X