Lac- eredeti hozzászólása
Hozzászólás megtekintése
Hasonlóképp jártam én is. 2x megragadt amikor elegem lett belőle. Készítettem én is a másik hengert hogy viszem fúrni, de azóta se vittem el.
Te is abban a helyzetben vagy mint amiben én voltam. Ez a henger-dugó páros rosszabb már nem lesz. Szóval nyugodt szívvel neki lehet esni.
Elsősorban szed ki a gyűrűket. Ha darabokban jönnek ki az se baj, a dugattyút pedig csiszold meg kicsit. Főleg ott ahol ragadás nyomok vannak rajta. Ahol el van kenődve ott meg reszeld le a felesleget valamint a gyűrű hornyokat is reszelővel igazítsd meg.
És fúrj néhány 3-4mm átmerőjű lyukat a dugó elejére a két pikufogó közötti gát részhez.
Ha ezt megcsinálod akkor már szerintem sokat javítasz a helyzeten.
Ha a dugattyú szoknyájából leesztergálsz egy kicsit (max 2mm) az megint csak jó. De ez már a tuning kategória.
Én a 2 ragadás után faragtam, aztán még pár ezret beletettem a gépbe. Rendszeresen járatva 100 fölött is (110 volt a vége GPS-el mérve)
Viszont a gyári karbit akárhogy is állítod minden tartományban sose lesz jó... 85-90 körül nekem is csörgött, 110-nél meg már nem mondom hogy szép hangja volt, de bírta

(aztán most kínai karbival kísérletezgetek. Ezzel nem megy 90-et se
)
! Ehhez sajna le kéne venni a hengert. (én örülnék neki, mert eggyel okosabbak lennénk)

...
és sokkal jobb motorozható gép lett az eredmény. 75-90 km/ óra valós utazó sebesség.
Minél tovább van a hengerben a forró gáz,annál több hőt tud átadni. (esetleg lehet módosítani) (pár % itt-ott..s jelentősen javítható az alap állapot. Szerintem.)
Leave a comment: