Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannonia megszorulás

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

• Atti69
    replied
    megcsiszolom-reszelem a dugattyú szétkenődött elejét aztán mehet
    Régen ezt javasolták gyors bejáratás ként.

Leave a comment:

• heeegany
    replied
    demeter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Ja, gondolod?
    Akkor faragok még belőle egy kicsit

demeter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Amúgy nem fogsz akkor fúratni hengert? Ezeket a sebességeket azért túl kéne szárnyalni, a múltkor 85-ről előztem kamiont 100-zal, tudná a tiéd is.
    Először szerzek egy nem túl drága, de épp bordájú és alapméretes hengert. Az, hogy kopott nem gond, mivel úgyis fúrva lesz. Aztán majd jöhet a fúrás. Ha az megvan akkor bezsírozom, becsomagolom és megy a padlásra a polcra addig amíg ez nem kezd el nagyon veszíteni az erejéből. Ha már fogynak a lovak akkor meg csere, de ezt addig se kímélem.

Bár most a költségvetés motorra szánt része eléggé megugrott. A gyújtás már most úgy 2x annyiba van mint a tervezett összeg, és még kell hozzá egy elektronika majd meg 2db gyári működőképes töltőtekercs.
    Na, de a lényeg, hogy most sokat költöttem a gépre, szóval az új henger projektet 1-2 hónappal elhalasztom.
    Utoljára szerkesztve a következő által: heeegany; 2015 júl. 31, 19:44.

Leave a comment:

• demeter
    replied
    Legalább annyival is kisebb lesz a dugattyú eleje, nehezebben fog megszorulni
    Ja, gondolod?

Amúgy nem fogsz akkor fúratni hengert? Ezeket a sebességeket azért túl kéne szárnyalni, a múltkor 85-ről előztem kamiont 100-zal, tudná a tiéd is.

Leave a comment:

• heeegany
    replied
    Ma, melóból hazafelé jövet, mondván hogy már úgyis véres a torka kipróbáltam hogy mennyi az annyi, mennyit megy a gép.
    Beértem az egyenes szakaszba, ráfeküdtem a tankra aztán had szóljon.
    GPS-t néztem folyamatosan, szépen ment is fel a sebesség 85-ig, ott kicsit lassult, 95-ig már csak kb kettesével ment fel a sebesség, aztán onnan már csak nagyon lassan nőtt, 99-nél már azt hittem hogy nem lesz több, aztán 100
    De nem sokáig élvezhettem, kb 1 másodpercet ment 100-al és meg is ragadt... A kerék most sem blokkolt, úgy tűnik hogy a japán kuplunghoz ilyen erőhatások mellett kevés a rugók ereje(szerencsére). Gurultam egy kicsit, úgy mint múltkor, aztán kuplung kienged és ismét erőteljes motorfék.. Megint kuplung, vissza 3-ba és ismét próba. Ez már elég volt, szépen megindult, pár száz méter 50-el, aztán fel 4-be és 60-al tovább hazáig.

Most már azt hiszem tényleg lehúzom a hengert, valahogy kivarázsolom a gyűrűket, kicsit megcsiszolom-reszelem a dugattyú szétkenődött elejét aztán mehet Legalább annyival is kisebb lesz a dugattyú eleje, nehezebben fog megszorulni

Leave a comment:

• heeegany
    replied
    Enyhe tömítési problémák miatt leszedtem ma a jobb oldali kipufogót. Hát, a dugattyú elején fent van egy kis ragadásnyom.
    Valamint pénteken leszedtem a hengerfejet, a henger falán volt egy halvány nyom.
    De azt hiszem hogy ez kesziig marad így. Majd utána lehúzom a hengert aztán kicsit megcsiszolom a dugót.
    A motor megy szépen. Elég jól húz, 150m-en kényelmesen ki lehet húzatni 80-ig.

Leave a comment:

• dott
    replied
    Noob!

Ami a frissen összerakott blokkot illeti, nekem az összerakás után sikerült a berúgó tengelyről az összes "recét" lerúgni.
    Szóval nem ismeretlen számomra amit írtál, első pár alkalommal örültem hogy "berúgtam"(a motort).

Leave a comment:

• Noob
    replied
    Sziasztok

kis tanácsra lenne szükségem

napokban megejtett 2 utolsó motorozás után azt vettem észre, hogy a következő (másnapi) indításnál nem tudom lenyomni a berugókart

először arra gondoltam, a berugó résszel van baj, de ott minden oké, a kuplungrészt szétszedve minden mozog szépen külön, majd a kuplung nagy lánckerekének anyáját szedtem volna le, amikor megindult, átfordult a lánccal meghajtva a főtengely

2. esetben a berugókar erőteljesebb letaposására megindult, gyergya nélkül szépen lehet vele forgatni a főtengelyt, semmi hangját nem hallani üresen forgatva, be is indul, de nemtudom mi lehet ez?

úgy tűnik, mintha a leállítás után megragadna picit a motor, lehetséges ez? talán a csapszeg?

nincs még benne összerakás óta 20-30km, eddig ezt nemm csinálta, csak mostanában, lehet a nagy meleg az oka?

a fúvóka 120-as, a gyertya kormos, úgy gondolom, kap keveréket eleget, menet közben nincs jele ragadásnak

köszönöm
    Utoljára szerkesztve a következő által: Noob; 2015 júl. 18, 10:41.

Leave a comment:

• demeter
    replied
    Örömmel jelentem be, hogy kb. két hónap után ma újra saját erőből két kerékre állt, vagyis gurult a gépjárművem.
    Most jöttem meg az első 10 km-es körről, szépen, csörgésmentesen, jó erőben találtam a motort, a nyersesség és az erőteljesebb melegedés még érezhető természetesen.
    A megvalósításban nagy köszönet illeti Joker-t, aki a hengerfúrást személyesen intézte. A kivitelező szaki személyét illetőleg nevezetesen Szikszai Károlyról van szó, aki maximálisan profi munkát végzett.
    A dugattyú általam, illetve a fórumon mindannyiunk által megmutatott gyártmányokhoz képest egyedi, remélem szintén be fogja váltani az elképzeléseimet és várakozásaimat.

Leave a comment:

• demeter
    replied
    Gyógyulófélben:

Click image for larger version

Name:	IMG_20150524_130306.jpg
Views:	1
Size:	175.5 KB
ID:	144497Click image for larger version

Name:	IMG_20150524_131929.jpg
Size:	195.6 KB
ID:	144498Click image for larger version

Name:	IMG_20150524_172711.jpg
Size:	195.1 KB
ID:	144499

Leave a comment:

• Béla Rácz
    replied
    Tanulságos eset
    Ez a 20 karakterkorlát ez pont kell ide, hogy tudjak írni egy felesleges mondatot még

Leave a comment:

• dongos78
    replied
    joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    inkább egy hosszú vékony fapálcával
    De fogjad erősen, nehogy úgy járj, mint én a ronggyal. Leszedtem a karburátort, a szívócsonkba rongyot tömtem.
    Majd odébb akartam tolni a motort, de sebességben volt. Ahogy lelöktem sztenderről, a motor vett egy nagy levegőt és beharapta a rongyomat. De úgy, hogy szét kellett szedni miatta
    Erre nem vagyok büszke, de azért így utólag mulatságos...

Leave a comment:

• Béla Rácz
    replied
    Akkor kissé megnyugodtam ,hogy nem csak én vagyok ebben a helyzetben
    Én párszor már összeraktam, mente vele, szétszedtem össze. A körforgás
    De azért szedem szét mert mindig találok rajta valami tökéletesíteni valót.

Leave a comment:

• Lemezjáték
    replied
    Béla Rácz
    Most épp szétszedtem a gépet, de kifogom próbálni
    Ne csüggedj, eddig én is messze többet szereltem a gépet, mint mentem vele...

Leave a comment:

• Béla Rácz
    replied
    Most épp szétszedtem a gépet, de kifogom próbálni
    Előbb elmélet és utána csak a gyakorlat!

Leave a comment:

• wsievers
    replied
    inkább egy hosszú vékony fapálcával
    Írd már le hogy hurkapálca, a falusiak nem értik...
    torkon benyólva
    xD

Leave a comment:

Ugrás az oldal tetejére
Working...
X