megcsiszolom-reszelem a dugattyú szétkenődött elejét aztán mehet
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Pannonia megszorulás
Collapse
X
-
Akkor faragok még belőle egy kicsitdemeter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseJa, gondolod?
Először szerzek egy nem túl drága, de épp bordájú és alapméretes hengert. Az, hogy kopott nem gond, mivel úgyis fúrva lesz. Aztán majd jöhet a fúrás. Ha az megvan akkor bezsírozom, becsomagolom és megy a padlásra a polcra addig amíg ez nem kezd el nagyon veszíteni az erejéből. Ha már fogynak a lovak akkor meg csere, de ezt addig se kímélem.demeter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAmúgy nem fogsz akkor fúratni hengert? Ezeket a sebességeket azért túl kéne szárnyalni, a múltkor 85-ről előztem kamiont 100-zal, tudná a tiéd is.
Bár most a költségvetés motorra szánt része eléggé megugrott. A gyújtás már most úgy 2x annyiba van mint a tervezett összeg, és még kell hozzá egy elektronika majd meg 2db gyári működőképes töltőtekercs.
Na, de a lényeg, hogy most sokat költöttem a gépre, szóval az új henger projektet 1-2 hónappal elhalasztom.Utoljára szerkesztve a következő által: heeegany; 2015 júl. 31, 19:44.
- 4 likes
Leave a comment:
-
Ja, gondolod?Legalább annyival is kisebb lesz a dugattyú eleje, nehezebben fog megszorulni
Amúgy nem fogsz akkor fúratni hengert? Ezeket a sebességeket azért túl kéne szárnyalni, a múltkor 85-ről előztem kamiont 100-zal, tudná a tiéd is.
- 2 likes
Leave a comment:
-
Ma, melóból hazafelé jövet, mondván hogy már úgyis véres a torka kipróbáltam hogy mennyi az annyi, mennyit megy a gép.
Beértem az egyenes szakaszba, ráfeküdtem a tankra aztán had szóljon.
GPS-t néztem folyamatosan, szépen ment is fel a sebesség 85-ig, ott kicsit lassult, 95-ig már csak kb kettesével ment fel a sebesség, aztán onnan már csak nagyon lassan nőtt, 99-nél már azt hittem hogy nem lesz több, aztán 100
De nem sokáig élvezhettem, kb 1 másodpercet ment 100-al és meg is ragadt... A kerék most sem blokkolt, úgy tűnik hogy a japán kuplunghoz ilyen erőhatások mellett kevés a rugók ereje(szerencsére). Gurultam egy kicsit, úgy mint múltkor, aztán kuplung kienged és ismét erőteljes motorfék.. Megint kuplung, vissza 3-ba és ismét próba. Ez már elég volt, szépen megindult, pár száz méter 50-el, aztán fel 4-be és 60-al tovább hazáig.
Most már azt hiszem tényleg lehúzom a hengert, valahogy kivarázsolom a gyűrűket, kicsit megcsiszolom-reszelem a dugattyú szétkenődött elejét aztán mehet
Legalább annyival is kisebb lesz a dugattyú eleje, nehezebben fog megszorulni
- 3 likes
Leave a comment:
-
Enyhe tömítési problémák miatt leszedtem ma a jobb oldali kipufogót. Hát, a dugattyú elején fent van egy kis ragadásnyom.
Valamint pénteken leszedtem a hengerfejet, a henger falán volt egy halvány nyom.
De azt hiszem hogy ez kesziig marad így. Majd utána lehúzom a hengert aztán kicsit megcsiszolom a dugót.
A motor megy szépen. Elég jól húz, 150m-en kényelmesen ki lehet húzatni 80-ig.
Leave a comment:
-
Noob!
Ami a frissen összerakott blokkot illeti, nekem az összerakás után sikerült a berúgó tengelyről az összes "recét" lerúgni.
Szóval nem ismeretlen számomra amit írtál, első pár alkalommal örültem hogy "berúgtam"(a motort).
Leave a comment:
-
Sziasztok
kis tanácsra lenne szükségem
napokban megejtett 2 utolsó motorozás után azt vettem észre, hogy a következő (másnapi) indításnál nem tudom lenyomni a berugókart
először arra gondoltam, a berugó résszel van baj, de ott minden oké, a kuplungrészt szétszedve minden mozog szépen külön, majd a kuplung nagy lánckerekének anyáját szedtem volna le, amikor megindult, átfordult a lánccal meghajtva a főtengely
2. esetben a berugókar erőteljesebb letaposására megindult, gyergya nélkül szépen lehet vele forgatni a főtengelyt, semmi hangját nem hallani üresen forgatva, be is indul, de nemtudom mi lehet ez?
úgy tűnik, mintha a leállítás után megragadna picit a motor, lehetséges ez? talán a csapszeg?
nincs még benne összerakás óta 20-30km, eddig ezt nemm csinálta, csak mostanában, lehet a nagy meleg az oka?
a fúvóka 120-as, a gyertya kormos, úgy gondolom, kap keveréket eleget, menet közben nincs jele ragadásnak
köszönömUtoljára szerkesztve a következő által: Noob; 2015 júl. 18, 10:41.
Leave a comment:
-
Örömmel jelentem be, hogy kb. két hónap után ma újra saját erőből két kerékre állt, vagyis gurult a gépjárművem.
Most jöttem meg az első 10 km-es körről, szépen, csörgésmentesen, jó erőben találtam a motort, a nyersesség és az erőteljesebb melegedés még érezhető természetesen.
A megvalósításban nagy köszönet illeti Joker-t, aki a hengerfúrást személyesen intézte. A kivitelező szaki személyét illetőleg nevezetesen Szikszai Károlyról van szó, aki maximálisan profi munkát végzett.
A dugattyú általam, illetve a fórumon mindannyiunk által megmutatott gyártmányokhoz képest egyedi, remélem szintén be fogja váltani az elképzeléseimet és várakozásaimat.
- 7 likes
Leave a comment:
-
Tanulságos eset
Ez a 20 karakterkorlát ez pont kell ide, hogy tudjak írni egy felesleges mondatot még
- 3 likes
Leave a comment:
-
De fogjad erősen, nehogy úgy járj, mint én a ronggyal. Leszedtem a karburátort, a szívócsonkba rongyot tömtem.joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseinkább egy hosszú vékony fapálcával
Majd odébb akartam tolni a motort, de sebességben volt. Ahogy lelöktem sztenderről, a motor vett egy nagy levegőt és beharapta a rongyomat. De úgy, hogy szét kellett szedni miatta

Erre nem vagyok büszke, de azért így utólag mulatságos...
- 10 likes
Leave a comment:
-
Akkor kissé megnyugodtam ,hogy nem csak én vagyok ebben a helyzetben
Én párszor már összeraktam, mente vele, szétszedtem össze. A körforgás
De azért szedem szét mert mindig találok rajta valami tökéletesíteni valót.
Leave a comment:
-
Béla Rácz
Ne csüggedj, eddig én is messze többet szereltem a gépet, mint mentem vele...Most épp szétszedtem a gépet, de kifogom próbálni
Leave a comment:
-
Most épp szétszedtem a gépet, de kifogom próbálni
Előbb elmélet és utána csak a gyakorlat!
Leave a comment:
-
Írd már le hogy hurkapálca, a falusiak nem értik...inkább egy hosszú vékony fapálcával
xDtorkon benyólva
- 5 likes
Leave a comment:
Leave a comment: