Ja, és nekem nem a Fóti Gyula féle van benne

! Ehhez sajna le kéne venni a hengert. (én örülnék neki, mert eggyel okosabbak lennénk)

)
) segítségével tesztelheted (korábban már ismertetett módon a préstérbe két kb 1,5-2 mm vastag darabot - hogy ne tudjon a dugattyú megbillenni - megpróbálsz pont egymással szemben bedugni a gyertyanyíláson , majd átforgatod a motort kézzel.) Az összenyomott cindarabot megméred, kb 1,4-1,6 mm körüli vastagságot kellene adjon ... és ami a lényeg a sűrítőtér közepe felé nem vékonyodhat !!! A rossz égéstér geometria eredménye : csörgés , dugattyú repedés , beégés

. Ahogy eddig is, partvis műanyag sörtével próbálgattam szelíden, de a lyuk (tudom, ez nem lyuk, hanem furat, lyuka a ...-nak van...
), szóval a furaton átláttam, de valahogy nem tűnt elég szabályos kereknek...És ekkor jött a rendhagyó megoldás, gyorsan rendeltem egy fúvóka dörzsárat, ami másnap meg is jött (a posta drágább volt, mint a dörzsár), és egy életem egy halálom felkiáltással, egy tartalék karburátorból kiszedett hasonló állapotú fúvókát megdörzsáraztam. Utána próba, és a motor azóta nem szorult!!!
ráértem . Egy életre megtanultam , mindig jó nagy fúvókával kell kezdeni , azután egyre kisebbre cserélgetve behatárolni a méretet , mert így kevésbé ragad meg a dugó ...

Ha ezt a hengert meghónoltatod , ergo növekszik az átmérője , így az illesztési hézaga is , csörömpölni fog ! Mennyi az illesztésed a henger-dugattyú párosításnál ? Ezt a dugattyút már ne faragd sehova , cseréld . Szerintem az MZ gyűrűt is megpróbálhatod ... ha van olyan méret , A Lengyeleknek se rossz a gyűrűjük MZ-hez , próbáltam . (biztos van olyan mint a gyári ... 
) Szerintem Heeegany nem zsákfuratra gondolt ... , hanem a dugattyú palástjára az alsó gyűrű alá vagy 6-8 mm-re 2-3 mm átmérőjű furatot (furatokat egymás alá), mégpedig úgy pozícionálva hogy a két kipufogócsatorna közötti gát középvonalába essenek , és az a furatokat takarva tartsa . Mégpedig olyan célzattal , hogy az elősűritéskor a dugattyú belsejébe áramló alacsonyabb hőmérsékletű olajos B-L keverék visszahűtse , és kenje a kipu-gát dugattyúval érintkező sávját . Megelőzve , illetve csökkentve annak a hőtágulásból eredő - úgymond - hengertérbe való "beledagadását" . Egyébként ezt a részt fúrás - hónolás után alá is szokták csiszolni , hogy ott nagyobb legyen a hézag a fent említett probléma miatt . (A Jawa hengeren legalább egy nyílást alkalmaztak , elejét véve a problémának ...) Azért a hengerfejnél a préstér magasságra is rámérhetsz .... , meg a kipufogó tisztítaságra is.
Komment