Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, beszélgetni, kérdezni, vagy válaszolni, üzeneteket küldeni, szavazni, akkor kérlek, szánj néhány másodpercet a regisztrációra.
Szervusztok!
Pár kósza gondolat:
-Az EU. kiszolgáltatott a fosszilis ü.anyagok terén a Közel-Keleti államoknak, az USA-nak, a (Szovjetuniónak) Kühöm kühöm akarom mondani az oroszoknak.
-Ez miatt is találták ki a "pancsolást". Kevesebb kell a halott dinoszauruszokból, több a növényi adalékokból.
-Ezzel is csitítani akarják a ZŐDEKET. Mondván tisztul a levegő, kevesebb veszélyes szállítás történik majd. Gondoljunk itt például a tankhajó katasztrófákra. Meg a hajók nagyon magas káros anyag kibocsátására.
-Ugyanakkor! : Az bioetanol nagyobb mértékű felhasználása miatt, elképzelhető a mezőgazdasági termékek ( búza, árpa, kukorica, burgonya) termőföldjeit lassan átalakítják a bioadalékok alapanyagainak termelésére. Ergo: az élelmiszerek drágulnak majd. Miért? Mert egyszerűbb a bioüzemanyagok és pótlékok termesztése.
-Nem tudom, hogy jól sejtem-e, de talán nem véletlen az, hogy bizonyos emberek sok földet vásárolnak állami kótyavetyén. Aki meg nem adja el, azt sajnos ellehetetlenítik.
-A legutolsó tézisem: Fel akarják a fogyasztást pörgetni minden tekintetben. NE JAVÍTSD! Dobd el, vegyél újat, javíthatatlant! Meg Legyél TRENDI! Sokan nem értik, hogy a termékek (pl. autók) úgy vannak tervezve, hogy 3 éves korukban kezdjenek széthullani, meghibásodni. Drága a javítás, mert az alkatrész drága, mert drága a munkaerő, mert drága az alapanyag, mert....
Azok az emberek akik próbálják a dolgokat életben tartani, lassan feladják a küzdelmet. Míg egy harminc évvel ezelőtti eszközt jó eséllyel meglehetett javítani, addig egy mai patentokkal, körmökkel össze tákolt eldobásra ítélt terméket már nem.
A fenti írásoddal teljes egészében egyet értek.Az is elgondolkoztató,ha már egyszer a "prénium" üzemanyagokba olyan vegyületben teszik az etanolt,amely gyakorlatilag nem okoz problémát a régebbi járművek egyik részében sem,akkor miért nem teszik ugyanezt az E10-el?A környezetvédelemmel nagyon is egyet lehet érteni,de el lehetne azt máshol is kezdeni,pl. pet palack,dobozos tej,sörös doboz,műanyag zacskók,.......,-mert nincs rá politikai akarat,mert a legfőbb dolog a világon a profit hajszolás és annak érdekében a "verseny",a verseny egyenes következménye a túltermelés,amelynek következménye,az újabb piacok szerzése.
Az,hogy miért is jó nekünk az EU,azt nem a Magyar nép döntötte el,de odaadtuk érte,az összes gyárunkat,az agrár gazdaságot és a munkásságot is azért,hogy az ős tagországok bérén,.........
Jó befejezem,mert kezdek felpörögni és akkor át kellene mennem a Hyde parkba,de inkább ne,majd a találkozón a tűz mellet,esetleg elbeszélgethetünk,de attól sem fog változni semmi,-egyenlőre.
Ez az ún. "eu" izé úgy hiányzott nekünk, mint üveges tótnak a hanyatt esés. Most nem csak a benzin pancsika kapcsán.
Emlékszem mikor "megmondták" az uborkának mekkorára nőhet.
Érdekes, hogy sehol sem találom meg, hogy melyik forglamazó melyik benzinében milyen összetevők vannak. Melyek amikben csak ETBE van, etanol pedig nincs.
Sziasztok egy erdekesseg tegnap eloszeftem a Pannoniat tobb mint mint egy eve nem volt inditva lejart kozben a muszakija meg egy evvel ez elott behoztak egy rendeletet hogy aki itt allando lakos az kulfoldi rendszamu jarmuvet nem vezethet .Mivel a motor Magyar rendszammal rendelkezik igy nem is vezethetem.De a lenyeg hogy a benne levo benzinnel 5-6 rugasutan indult es tartja a fordulatot .Termeszetesen utanna levettem a benzincsapot meg a karbit ki takaritottam es hibatlanul mukodik.A hetvegen hazaviszem es hetfon remelem le muszakizik Meg csak annyit hogy en tobbnyire 100-as benzint hasznalok az utobbi idoben.
Komment