Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannónia lámpafej kapcsolási útmutató

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Pannónia lámpafej kapcsolási útmutató

Kedves Fórumtársak!

Ugyan lerágott csont a vezetékezés, a gyújtáskapcsoló bekötése, mégis előveszem ezt a témát egy aprócska rajz végett. Egy T5- öst szerelgetek, igyekszem a gyári állapothoz közelíteni, így kezdtem foglalkozni a lámpafejbe ragasztott kis kapcsolási rajzzal. Ebben a motorban már régen elveszhetett a kis kép, így a fotókat vettem én is elő. Illetve maga az ábra letölthető innen a fórumról is. Viszont fakó, megsárgult, koszos. Vettem a fáradtságot és nekiláttam restaurálgatni a képet. Szabadidőmben fotoshopoltam, beletellett pár napba mire megszületett. Feltöltöm, hátha másnak is hasznos ez a kis rajz és nem csak én vagyok ilyen tökölős az apróságokkal. Mivel elég nehéz volt néhol azonosítani a vezeték színeket, ha valami hibát találtok, nyugodtan jelezzétek és javítást eszközlök rajta.
    Én a Kamioldmotortól rendeltem új vezetékköteget, aminek persze más színűek a vezetékei, így ehhez is csináltam egy verziót. Az eredeti képen hiányzik a km. óra számlapvilágítás is.
    Nos mindenki eldöntheti melyik képet ragassza be a lámpafejbe. Az útmutatót öntapadós lapra nyomtattam. A valós méret meghatározására ezt a gyári motort használtam (Maróti: T5/1964). Tehát a méret: 8 X 5,8 cm. A strapabírás végett nyomtatás után átfújtam matt akril lakkal a képet.

Click image for larger version

Name:	Az eredeti címke.jpg
Views:	1
Size:	104.4 KB
ID:	154983Click image for larger version

Name:	Lámpafej kapcsolási útmutató.jpg
Size:	107.2 KB
ID:	154984Click image for larger version

Name:	Kapcsolási útmutató az új vezeték köteggel.jpg
Size:	113.9 KB
ID:	154985Click image for larger version

Name:	Maróti T5-1964.jpg
Size:	34.1 KB
ID:	154986

Jó munkát!

Szia!

Ez egy baromi jó munka, mármint, az, hogy ilyen apróságokra ennyit figyelsz és ilyen profin kivitelezed... ennek a motornak jobban lelke lesz, mint bármelyik másiknak:-) Sok sikert a felújítás további részeire. Eddig én sose fejlesztettem ilyen tökélyre a motorszerelés-javítást... majd igyekszem felzárkózni, ha megint lesz buhera kapacitásom a magaméra.

Üdv
    Minsk/Voskhod 14V-os "generátort" keresnék egy "kIZSérlethez", ha van egy kedves fórumtagnak ilyen.

Komment

Kedves Franci! Köszönjük szépen, legalábbis én mindenképp

Komment

Köszi Stalker! Jól esett.

Közben felteszem az elkészült darabról a fényképet...
        Click image for larger version

Name:	DSCF5394.jpg
Size:	192.9 KB
ID:	134126Click image for larger version

Name:	DSCF5395.jpg
Size:	194.1 KB
ID:	134127
        Utoljára szerkesztve a következő által: Madifranci; 2013 jan. 06, 16:16.

Komment

Köszönöm a képeket és az önzetlenségedet!

Komment

Én is köszönöm, különösen mert nekem is olyan új vezetékkötegem van és habár a csomagoláson van rajz a bekötéshez, de így el lehet helyezni a lámpafejben a korrekt színjelölésűt.

Komment

Köszönöm! Sokan fogjuk ezt még használni!

Komment

Üdv!
                Köszönjük! Én pontosan itt tartok, jól jön.

Komment

Köszi én is loptam,nagyitva szinesben kinyomtatva tetszik!
                  "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Üdv!

Köszönöm én is ezt a remek munkát. Utólagos engedélyeddel én is letöltöttem, nagy segítség ez.

Komment

Madifranci eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      Feltöltöm, hátha másnak is hasznos ez a kis rajz és nem csak én vagyok ilyen tökölős az apróságokkal.
                      Bevallom én max. a addig vagyok jó a kábelezésben amíg max van egy piros meg egy fekete (bár már ílyenkor is "tettem csodát " ) viszont az ilyen apróságok teszik igénnyessé a kész gépeket ! Hiába van "arannyal "lefényezve kivikszolva ..... de nincs matrica ,plakett, adattábla, ott ahol volt , az .......
                      mittom kedvelte ezt.

Komment

Madifranci, ez tényleg nagy segítség, épp a vezeték színeket kerestem. Köszi! Volt egy T1-esem korábban és abban is volt egy ilyen rajz. Nem tudom, hogy abban gyárilag benne lehetett-e ez az ábrácska a motor 63-as volt.

Komment

Nagy köszönet ezért a szép munkáért!

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                          Working...
                          X