Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannónia elsőteleszkóp alucsavarhoz szerszám

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Pannónia elsőteleszkóp alucsavarhoz szerszám

Üdv mindenkinek!

Szeretnék tanácsot kérni. A képen látható Pannónia teleszkóp "csavarhoz" valamilyen egyszerű szerelési segédszerszám készítésében. Mivel ez ugyebár alumínium, így az acélcsavar a hatszögű nyílásba nem igazán egészséges.
    Click image for larger version

Name:	2013-01-09 18.26.12.jpg
Views:	1
Size:	98.5 KB
ID:	155066

A segítséget előre is köszönöm!

Úgy rémlik a blogok közt ApaE rakott fel célszerszámról bejegyzést. Amibe ilyen szerszámot gyártott.
    mittom kedvelte ezt.

Komment

soveny és mittom kedvelte ezt.

Komment

ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Azt a szerszámot keresed, amivel ezt az alu csavart lehet kicsavarni?
        Igen, azt a szerszámot. Nekem vennem kellett másik pár csavart, mert (valószínűleg) csőfogóval vagy valami hasonlóval szerelhették szét. A külső perem tiszta "rece" volt

Komment

Ha már sikerült keritened kulcsot vagy kifaragtál egyet,ha nem akar megmozdulni kalapáld körül attól nyúlik az anyag és megindul.Természetesen nem tiszta erővel csak aprókat és sorban,hogy kicsiszolható legyen.A kicsorbitott belső imbuszcsavarfejeket is igy lehet kiszedni (javitani).
          mittom kedvelte ezt.
          "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Name:	Kép0380.jpg
Size:	186.7 KB
ID:	134237Click image for larger version

Name:	Kép0381.jpg
Size:	192.9 KB
ID:	134238Click image for larger version

Name:	Kép0382.jpg
Size:	192.8 KB
ID:	134239A 17-es csőkulcs külseje fogja meg.
            korompaiistvan, mátéapu és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Sziasztok!
              Megtudnátok mondani, hogy T5-ösnél az első alsó teleszkópszárban hogyan van rögzítve a csúszócső? Amibe a rugószem van tekerve.
              Köszönöm.

Komment

Teleszkóp ügyben figyelmedbe ajánlom ezt a három blog bejegyzést ApaE által:
                1. Amikor ütni kell - Blogok - Veterán fórum
                2. Ez kész kitolás! - Blogok - Veterán fórum
                3. Teleszkóp - Újratöltve - Blogok - Veterán fórum
                És hogy a hátsó teló se árválkodjon:
                4. Recept húsvétra - Blogok - Veterán fórum

Sok sikert hozzá!
                soveny és korompaiistvan kedvelte ezt.

Komment

Köszönöm, okosodom! Már csak ez van hátra a teljes szétcsontozáshoz.

Komment

Nekem az lenne a kérdésem,hogy a T5 első teleszkóp burkolatának rögzítésére való gumikarikákat hová és hogyan kell berakni?? Megvettem már a garnitúrát,de csak a legfelső volt benne az enyémben,így csak annak tudom a pontos helyét. (a többi hiányában nagyon lötyög,rázkódik az egész első fényszóró is) Keresgéltem róla anyagot,de nem találtam sehol. A "Szente Gyula könyvben" van egy metszeti kép,de számomra nem egyértelmű az alapján! (119. old. 75. ábra)

Komment

Szia!

Megpróbálok segíteni.

Name:	Képkivágás.JPG
Size:	38.7 KB
ID:	134652
                      A kép bal oldalán levő 4 db gumialkatrész közül én csak hármat használtam, mert a H-s típus teleszkópszárába nem kell olaj ( a bal 4-esből a jobb felsőt nem használtam).
                      A Bal felső, két ajkút a burkolat belsejébe kell tenni, megvan a helye.
                      A Bal alsót a burkolat teteje és a Felső villahíd közé való.
                      A Jobb alsó pedig az alsó villahíd fölé és a burkolat közé kell.
                      Nincs a képen és sajnos nem is emlékszem már teljesen rá, de biztos kell egy az alsó villaszárba is. A csúszószárra kell ráhúzni.
                      Remélem tudtam segíteni.

Komment

Köszönöm! Én is négyet kaptam hozzá oldalanként! Nekem csak a legfelső volt benne,a többit az előző "szaki" kihagyta! A sorrendet le tudnád írni?? Mármint a beszerelés sorrendjét! Gondolom rá kell húzni a teleszkóp szárra! Előre húzzam rá,vagy a teleszkóp szár betolása közben kell?

Ja, és az enyém is T5H.

Komment

A "kétajkút" először tedd a helyére mind a két oldali burkolatban. Majd a legfelsőket is tedd a helyükre. Innen jobb, ha megkérsz valakit, hogy segítsen, fogja a villahidat. Amikor még csak az egyik oldalon van benn a szár, és véletlenül elengeded, akkor ugorhat a friss fényezés.
                          Fogd meg a burkolatot és a fix szárat, tedd a burkolatot a helyére és kezd feltolni a szárat, de csak az alsó villahídba told be. Ezután az ide való gumialátétet tedd a helyére.
                          ici169 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          A Jobb alsó pedig az alsó villahíd fölé és a burkolat közé kell.
                          Ezután feltolhatod teljesen. Érdemes előtte bepróbálni a szárakat, hogy ne akkor kelljen feszegetni, hanem ár szépen felcsússzon a helyére. Valamint az alsó szárból az esetlegesen odakerült festéket távolítsad el.

Komment

Köszönöm,azt hiszem megértettem!

Komment

ici169,
                              Köszönöm a segítséged,ma össze is raktam az instrukcióid alapján!
                              Viszont én kicseréltem az alsó szárban lévőt is! Nem volt egyszerű széthúzni,de végül is sikerült! Megérte,mert legalább ki tudtam takarítani és a gumi is rémes állapotban volt.

Íme:Click image for larger version

Name:	20130219095.jpg
Size:	190.3 KB
ID:	134661Click image for larger version

Name:	20130219094.jpg
Size:	194.8 KB
ID:	134662Click image for larger version

Name:	20130219097.jpg
Size:	188.5 KB
ID:	134663

ici169 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              4 db gumialkatrész közül én csak hármat használtam, mert a H-s típus teleszkópszárába nem kell olaj
                              Elvileg,némi motorolajat kellene bele rakni,de asszem én sem fogok,inkább vastagon bezsírzok mindent!

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X