Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Hajtórúd szakszerű derékszögelése

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Hali!

Ezért írtam, hogy nem ajtóstul kell nekiesni... Csak finoman ahogy a ló szexualizál. Félretéve a vulgaritást: Óvatos görbítéstől nem lesz baja az alsó görgőknek. Dugó természetesen maradhat, alatta rágyúrhatsz a hajtókarra...

Visszatérve az "önbeállóságra": nyilvánvaló, hogy kismérvű görbeséget képes az alsó illesztési hézag ellensúlyozni. De az öreg szaki szerintem kissé felvágott.
    Viszont azt a kardáncsiklós hajtókart én is díjaznám...!

Helló!
    Szerintem működik jól a siklásnyomos művelet...

Komment

mateapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Ennyi szakember,igazán kitalálhatná a kardáncsuklós hajtókart,és nem kellene ennyit vacakolni.
      Esztergáljunk a pancsiba wankel motort, azt nem kell derékszögelni.

Komment

Jelentem,kész a blokk! Derékszögeltem (segítséggel),összeraktam és ma be is indítottam! Igaz kipufogó nélkül és csak egy úszóháznyi benzinnel,de jár szépen! Olyan kompresszió van benne,hogy alig tudom letaposni a berugó kart.
        Ilyen volt:Click image for larger version

Name:	DSC00891...jpg
Views:	3
Size:	188.9 KB
ID:	134754 És fúrás után,ilyen lett:Click image for larger version

Name:	DSC00889.jpg
Views:	1
Size:	188.2 KB
ID:	134755
        És a mai állapot:Click image for larger version

Name:	20130227119.jpg
Size:	194.2 KB
ID:	134752Click image for larger version

Name:	20130228121.jpg
Size:	194.9 KB
ID:	134753

Meg kell hagyni,igencsak nehéz 'görbíteni' a hajtórúdon! Mondjuk sokat szórakoztunk vele,nagyon kicsit a bal oldalra dőlt a dugattyú,de végül is jó lett!(szerintem)
        Köszönöm a segítségeket!

Komment

A Cz 250-350 ben és a Jawa 350 ben vannak felül kosár nélküli görgők, a 250-esben bronzpersely van. Nekem hamar elkezdett ciripelni a kosaras görgővel, mert ott nagyobb erő hat 1 görgőre, mivel kevesebb van belőle mint a kosár nélküli verzióban. Nekem 5250 nél adja le a maximális teljesítményt.

Komment

Oda most tettem kosár nélküli görgőket, az eredményről nem tudok beszámolni még, de eddig jónak tűnik.

Komment

Beagle eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Jelen pillanatban ez foglalkoztat a legjobban! Hogyan csináljam?? Nem sok konkrét leírást találni a neten (gyakorlatilag nem találtam),mindenhol csak érintik a témát,illetve hivatkoznak rá,hogy "nem jó a derékszögelés"!
              Szóval,raknám össze a T5.et és gyűrűk nélkül felraktam a dugót a hajtórúdra,rá a hengert és az egyik oldalhoz mindíg hozzáér a dugattyú,a másikhoz nem! Derékszögelni kell! De hogyan csináljam szakszerűen?? Erre várok választ,tapasztalt márkatársaimtól!

Üdvözlettel;Beagle
              Én egyszerűen bedugok egy erős csavarhúzót,rudat valamit a csapszegbe és a kívánt irányba hajlítok rajta,utána henger föl, lehúz 2 csavarral, ellenőrzés hézagmérővel,ha nem jó le a henger.......és így tovább ...lehet vele játszani,de olyan is volt már hogy 2. hajlításra jó lett!Persze ez nem a legprecízebb megoldás,és barbárnak tűnhet a módszer de nem olyan gány módszer mint amilyennek elsőre hangzik,én egy öreg motorszerelő szakitól tanultam a módszert,és eddig mindíg jó lett. (Hozzáteszem a minap szedtem szét a blokkomat,és a derékszögelés hibátlanra sikerült a legutóbb ugyanezzel a módszerrel)Egyébként azóta régi motorszerelős könyvekben is olvastam ezt a technikát!

Komment

Balumester eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Én egyszerűen bedugok egy erős csavarhúzót,rudat valamit a csapszegbe és a kívánt irányba hajlítok rajta,
                Köszönöm,ez jól hangzik! Én csőfogóval bénáztam,a végére jónak tűnt,de 500 km megtétele után mindenképpen lehúzom a hengert,ellenőrzés céljából és ha nem jó a derékszögelés,íly módon korrigálom!

Komment

Beagle megszeretném kérdezni szét szedted a gépet 500 km-után?, ugye nem mert ha szépen jár a motor csak kíváncsiságból én sem szedném szét a jót.

Komment

De bizony lehúztam a hengert!! Egyrészt nem bírtam ki,másrészt kifújt a hengerfej és akkor már.......
                    Minden szép! Jól sikerült életem első Pannoniája!

Komment

,másrészt kifújt a hengerfej

Jól sikerült életem első Pannoniája!
                      Ez az igazi jó szemlélet , de a lényeg az öröm.Gratula !

Komment

ÜDv az első lámpa burát hol krómoztattad ? Amúgy szép kis motor

Komment

Hengerfej nélkül rögzített (lehúzatott) henger, bőségesen olajozott hengerfallal, a dugattyú megjáratása után, felső holtponti helyzetben, hézagolólemez készlettel ellenőrizhetjük a dugó és a henger fala közti hézagot. Vagyis mindkét oldalon egyforma értéket kellene mérnünk. Persze mondanom se kell, hogy a dugócsapszeg vonalában.
                          Kerdes a kovetkezo!Miert kell annyira vagyis miert kell beolajozni ,gyuru az maradjon?

- - - Updated - - -

Én csőfogóval bénáztam,a végére jónak tűnt,
                          De ,hol fogtal ra pontosan,meg is tamasztottad ?

- - - Updated - - -

http://veteran.forum.hu/attachments/...-n-vtelen3.jpg ez a fajta hajlitas nem nyomja meg a persely ?

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                          Working...
                          X