Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannónia sebességváltó kilincsmű

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Az esztergakés hegesztése lassú felmelegedés és lassú lehülés,ez teszi tartóssá a keményforrasztást.
    A gyorsacél,és a keményfémlapka nagyon megbizhatóan kapaszkodik ezzel a módszerrel.
    OdinHEM kedvelte ezt.
    "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Megmondom őszintén, én nem nagyon foglalkozok a gyári ajánlással ez esetben. Nekem kb. pont határértéken van a kilincshézag (2,8-3,1mm), de úgy is tökéletesen és megbízhatóan működött a váltóm meg a kuplungom 11 év állás után, hogy az egyik léptetővilla törött volt, ráadásul a blokkban volt kb. fél deci olaj. Szerintem ráér akkor forrasztgatni, ha már tényleg érezhetően kopott a kilincsmű, vagyis nem vált szépen. Addig szerintem csak plusz hibaforrás lehet a forrasztott kilincsmű. Persze ettől függetlenül kívánom Madifrancinak, hogy tökéletesen működjön neki
      OdinHEM és mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Gergő eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Szerintem ráér akkor forrasztgatni, ha már tényleg érezhetően kopott
        igazad van,ezek a megoldások csak nem megfelelően müködő alkatrészeknél szükségesek.
        Most uj ötlet ugrott be,mezőgazdaságban használt élkefém elektróda is tökéletes megoldás lehet egy hasonló köröm felhegesztésénél.Az anyag relative olcsó.Egy 3,15-ös elektródával egy centi széles tiz centis varratot szoktam ekevasra rakni,fürész reszelő nem viszi.Ára 250-ft.
        zahi kedvelte ezt.
        "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Élkefém? Ezt a boltban is ilyen néven adják? Milyen felirat, jelzés van a pálcán?

Komment

Nálunk igy ismerik.Azt hiszem Dur-800-as felirat van rajta,sajnos csak ünnep után tudok utána nézni.Ha elfelejtem kérdezz rá .

Komment

mateapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Az esztergakés hegesztése lassú felmelegedés és lassú lehülés,ez teszi tartóssá a keményforrasztást.
              A gyorsacél,és a keményfémlapka nagyon megbizhatóan kapaszkodik ezzel a módszerrel.
              A keményforraszlás lényege, hogy nem szabad hirtelen lehűteni, mert kilágyul, és kifordulhat a lapka használat közben.
              Én inkább a Böhler krómpálcát ajánlanám, nagy a kopás állósága, nekem bevált. Bocs a bele vau- vau miatt.

Komment

demeter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Ez nem ide tartozik, az ablakos léptetővilla letört darabja.
                Kétségtelen, viszont, hogy került le a vezető pálcáról?

Komment

Sziasztok
                  Arról lenne szó, hogy van egy Pannónia T5blokkom és a 2. fokozatot néha nem veszi be vagy csak nehezen, de általában rángat elég erőteljesen. Más sebességekkel nincs gond, könnyen veszi a többit. Körváltót, váltótengelyt cseréltem meg azok is ki lettek cserélve ami a fogaskereket csúsztatják. A fogaskerekek meg a tengely is ép semmi kopás nem látszik rajta.
                  Szerintetek mi baja lehet??

Komment

Szevasz Frenki!
                    Hát igen a sarkallatos 2. fokozat... Általában maga a fogaskerék lóg a tengelyen. Az említett "semmi kopás"-t csak szemrevételezéssel állapítottad meg, vagy beszerelve vizsgáltad a holtjátékot?
                    Akkor én megnézném a tolóvillák derékszögelését is, mert kétszer se biztos, hogy megfelelő a cseredarab.
                    Harmadszor, meg a lábítótengely ütközőcsavarjain is lehet, hogy kell visszaállítani. A piroskönyv leírja részletesen a beállítást. (3. kiadás 111.old.) Ha nincs meg letöltheted itt:http://veteran.forum.hu/letoltesek/s...e-javitasa-38/
                    Utoljára szerkesztve a következő által: Madifranci; 2013 ápr. 16, 10:43.

Komment

Sziasztok. A témában szereplő alkatrésznél nekem is nagyon nagy volt a hézag. Vettem új kilincseket, de azok csak kb 0.1 mm-el hosszabbak, nekem meg kb 6 mm a hézag. Lehetséges, hogy a kilincskerék van megkopva? Van itthon kettő darab, de mind a kettő egyforma. Vagy van többféle hosszúságú kilincs?

Komment

Szia Madifranci!

Köszi a teljesen jól használható képeket! Alig lehet hasonlókat találni a neten! Mindent értek, de nekem az a problémám, hogy nem húzza vissza-gondolom a rugó- a váltókart, így nincs meg az a kis kattanás, ezért alig akar váltani! Eddig semmi gond nem volt a váltóval, de felújítottam a blokkot is és most, hogy összeraktam alig a kar váltani! jelzem nem volt széthúzva a blokk és a váltóhoz nem nyúltam! Ezért nem is értem mi történt! Remélem lehet javítani úgy is, hogy nem veszem ki a blokkot! Javaslatodat előre is köszi!

Üdv

tuszo

Komment

Azt csak hallkan jegyezném meg, hogy az esztergakés lapkája a helyén egy "alakzárban" ül és így húzásra a forrasztás nem nagyon van igénybe véve.
                          Én nem forrasztottam volna be egy rideg lapka darabot, szinte csak úgy egy alkatrész végébe. A keményfém elektródás felhegesztést és méretre munkálást jobb megoldásnak tartanám.
                          Ebben van kockázat.....
                          zahi, OdinHEM és dino125ad kedvelte ezt.

Komment

Sziasztok .
                            Egy barátom Pannónia motorjának felújítását csinálom. Sajna elakadtam és szeretnék segítséget kérni.
                            A motorban gyárilag a régi típusú kilincsmű volt (TLF) de valaki átmókolta (szó szerint) az új fajtára . Már sikerült a kapcsolást szépen beállítani, de mivel voltak hiányzó alkatrészek , nem jövök rá hogy a sebváltókar központosító rugóját miként rakjam össze, hogy működjön is.
                            Ha jól sejtem a lábkapcsoló tengely mögé kell tenni , de azt nem tudom mi támasztja ki elfordulás ellen, hogy tényleg központosítson is .
                            A P12-es alkatrészjegyzéken van egy alátét ami valahova oda való de sajnos olyat nem találtam se az alkatrészek se a kincsesbányám között.
                            Tudna valaki képeket , vagy magyarázattal segítséget nyújtani ?
                            Köszönöm előre is
                            Ba701

Komment

erre gondolsz ???? .

Attached Files

Komment

Kösz , nem . Hanem az új fajta kapcsolómű központosító rugójára. Most már ez a fajta van a blokkban .AZ a kis kerek alátét a rugótól balra lévő az nincs meg és nem tudom milyen . lehet az fixálja a rugót .

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X