Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, beszélgetni, kérdezni, vagy válaszolni, üzeneteket küldeni, szavazni, akkor kérlek, szánj néhány másodpercet a regisztrációra.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
T5 felni - alternatíva az olasz és spanyol gyártóknak?
T5 felni - alternatíva az olasz és spanyol gyártóknak?
Pannónia t5-höz az után gyártott olasz és spanyol helyett tud valaki ajánlani valamilyen alternatívát?
Lehetőleg króm felnit aminek egyezik a mérete és a küllők száma.
Pannónia t5-höz az után gyártott olasz és spanyol helyett tud valaki ajánlani valamilyen alternatívát?
Lehetőleg króm felnit aminek egyezik a mérete és a küllők száma.
.....és még a nipli helyének a kinyomás iránya is ? persze van ilyen -a gyári eredeti .
Most sikerült leműtenem a gumikat a régi felnikről - lényegében a ráf a gumi alatt szétrohadt, így mégsem fogom tudni használni (festve lett volna, így ép belső peremmel nem számított volna a króm állapota).
Így viszont nem szeretném visszatenni, értelemszerűen.
Ugye van spanyol, olasz, indiai, kínai (TWN, gondolom ez Taiwant jelenti tulajdonképpen).
Létezik 1,85x19-es taiwani felniben alumínium, a spanyol krómozott árán:
Nekem pedig megmagyarázhatatlan ( ) vonzódásom van ahhoz az anyaghoz.
A kérdés: megéri az alu kisebb tömege és a krómhoz képest viszonylagos érzéketlensége a spanyol minőségének beáldozását a taiwaniért?
De a lehetőségek tárháza szinte végtelen: van spanyol alu, darabja 18e forintért, illetve taiwani krómozott 8870 forintért akcióban... Az első túl drágának tűnik, a taiwani krómhoz volt szerencsém (foltosodó króm 2 év után; bár a garázsban, a két naponta ott beindított kocsi között tároltam, szóval én sem biztos hogy ártatlan vagyok...), úgyhogy a spanyol acél és a taiwani alu között vacillálok.
Ti mit gondoltok? Esetleg van valakinek tapasztalata?
(Elvonatkoztatva attól, hogy vajon jó-e a küllőfészkek kialakítása, amiről rendelés előtt kérnék képet az eladótól - kisfékdobos aggyal fűzném össze, így egyszerűbb egy fokkal a helyzetem állítólag. Persze körülnéztem használt, ép felni ügyében is, pl. az Alkatrészvadászat témában, de nem akar senki utánam dobni egy pár alig használt Radellit... Szóval marad az új alkatrész valószínűleg.)
Utoljára szerkesztve a következő által: kollarg; 2014 aug. 10, 20:00.
There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".
Szervusztok!
Meghozta a futár az alu ráfokat, amiket az egyik netes webáruházból ( e-motorparts ) rendeltem.
A képek:
Tulajdonképpen a méret ugyanaz, az anyagvastagság a furatoknál a duplájának néz ki az acélhoz képest. A fészkek kialakítása sem tűnik rossznak - még ha a kívül látható körben lévő "árok" miatt nem is egyezik az eredetivel. A felni profilja alapvetően stimmel.
A felnin csak a beütött méretjelölés van. Szemmel láthatóan aki a hegesztést és az elmunkálást csinálta nem nagyon szeretheti a munkáját, mert nem erőltette meg magát hogy szép is legyen...
Apró szállítási vagy tárolási karc volt mindkettőn, de nem vészes, főleg mert ez nem fogja miatta ledobni a krómot.
Mondjuk lehet picit puhább az anyaga a kelleténél, ezt éppen ezekből a sérülésekből gondolom.
De előkészülök, összefűzöm (a motor eredeti kerékagyai, új csapágyak, utángyártott küllők) és kiderül.
There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".
Komment