Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannonia munkagép

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

csi22222 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    két gyürü hova valo.Rézböl vannak
    Méret nélkül a tippem,véletlenül nem a kipufogókönyök tömitéséről beszélsz?(-:
    "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Értem,lehet az.Holnapra küldök adatokat.
      Egyébként összeraktam a szörnyeteget lamela csere+kuplung lenditö fogas csere uj szivato kapot 1.5l olajat tömitést.
      Ahozképest hogy még kotyog benne 1-2dolog 3rugásra indul szivatással 4.be jön fel a dombokon.De sajnos a teszt kör alatt kijött 2 probléma.
      1.igen nehez lett huzni a kuplungot az olaj feltöltése után,szerintetek merre álitsam a csavart ja és elég sok gázt kell neki huzni hogy elinduljon 1esbe,gondolom ezis a kuplung hibája lehet.
      2.a kormány 1.fék használatakor 1 hatalmasat kopan a vázon,gondolom a csapágyak unalmast mondtak.Valaki leirná mennyi egy ilyen csapágy és honét szerezhetö be?

Komment

mateapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Méret nélkül a tippem,véletlenül nem a kipufogókönyök tömitéséről beszélsz? (-:
        Én magabiztosan állítom,hogy a kipufogó hollander tömítése az!! Egyébként (szerintem) a jobbik tömítés garnitúrát vetted,mert a másikban alumínium karika van,nekem a réz jobban tömít!

2.a kormány 1.fék használatakor 1 hatalmasat kopan a vázon,gondolom a csapágyak unalmast mondtak.Valaki leirná mennyi egy ilyen csapágy és honét szerezhetö be?
        Látom nem nagyon szoktad olvasgatni a fórumot,mert szinte minden kérdésedet tárgyaltuk már!

Erre itt a válasz.

1.igen nehez lett huzni a kuplungot az olaj feltöltése után,szerintetek merre álitsam a csavart ja és elég sok gázt kell neki huzni hogy elinduljon 1esbe,gondolom ezis a kuplung hibája lehet.
        Ez a probléma,szerintem inkább mechanikus gond! Szimplán az olajbetöltés nem okozhat nehezen behúzható kuplungot. Én a bowdent nézném meg először,esetleg túl erősek a kuplungrugók,de ez nem valószínű.
        Azt nem értem,hogy "elég sok gázt kell húzni az indulásnál". Esetleg csúszik a kuplung?? Ebben az esetben kifelé kell tekerni a kuplung állító csavart.
        kedvelte ezt.

Komment

Köszönöm a választ és ne haragudjatok hogy ide teszek kérdéseket de nemnagyon értek még a forumozáshoz.
          Igen akkor valoszinü csuszhat.

Komment

Ha a kuplung csuszik,akkor a motor bőg és a gázadással nem nő a sebesség.Egyébként lehet a bovden szorul,azért nehéz és kiemelve marad.A motor állitgatása előtt a kezelöszerveket tedd rendbe,szereld ki a bovdeneket olajozd át törések nélkül vezesd a szükséges helyre,jól rögzitsd őket (ajánlom a vezetékötegelőt)
            Utoljára szerkesztve a következő által: mátéapu; 2013 szept. 14, 17:47.
            Beagle, OdinHEM és Titus kedvelte ezt.
            "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

összeraktam a szörnyeteget lamela csere
              igen nehez lett huzni a kuplungot

Az új lamellák vastagabbak, ha esetleg ütközésig betekerted a négy kuplungrugó csavarjait, nem csoda és az sem, ha nehezen indul meg.
              Titus kedvelte ezt.

Komment

Értem,köszönöm a válaszokat majd átnézem.

Komment

Beálitottam a kuplungot már sokkal jobb,most meg az a problémám hogy a motor nemakart indulni csak sok rugásra folyamatos szivatásal ugy hogy fulladt.Kitakaritottam a fuvokákat és a 2nagy fuvokábol ameiken nincs d betü abba nekem volt 1fuvoka és 1juk azt kicseréltem 1 kissebre és nincs benne juk se fuvoka.Most indul rugásra mintha kicsit jobban füstölne de már jó.Szerintetek ami elözöleg volt benne fuvokás szelep az nemoda valo volt?Ja és ezzel ha roszat tetem bele többet fog enni?Ja és a tömitéseket hol tudok alá venni és mi a nevük?

Komment

tömitéseket hol tudok alá venni és mi a nevük?
                    Fíber tömítés a neve (lehet hogy nem helyesen írtam). Mifelénk csavar és csapágy boltban is kapható.

Komment

Szerintetek ami elözöleg volt benne fuvokás szelep az nemoda valo volt?
                      Az nem.
                      D, mint dúsító fúvóka, oda kell ahová a nyíl mutatja. Mellé csak egy sima csésze kell, mert az csak a tűsfúvóka alatti benzinteret zárja.
                      Beagle kedvelte ezt.

Komment

Értem nagyonszépen köszönöm a válaszokat.
                        Click image for larger version

Name:	1209079_640842879283867_845025588_n.jpg
Views:	1
Size:	124.7 KB
ID:	138315Click image for larger version

Name:	1241428_640842822617206_1350576500_n.jpg
Size:	94.2 KB
ID:	138316Click image for larger version

Name:	1370367_640842849283870_1676455575_n.jpg
Size:	114.2 KB
ID:	138317Click image for larger version

Name:	1371568_640842835950538_831071048_n.jpg
Size:	104.4 KB
ID:	138318Click image for larger version

Name:	1290005_640842832617205_1426465958_n.jpg
Size:	94.0 KB
ID:	138319Click image for larger version

Name:	962995_640842872617201_361613824_n.jpg
Size:	117.8 KB
ID:	138320
                        ittvan 1-2kép hogy lássa mindenki mien ez a kis szerkezet.
                        Beagle és demeter kedvelte ezt.

Komment

A gépezet még ujitva lessz de most sajna még igy marad.
                          Köszönöm mindenkinek a segitséget remélem még majd fordulhatok hozzátok 1-2kérdéssel.Amiken eddig átesett a gép a segitségetekkel:
                          Karbi takaritás+fuvoka és tömités cserék.
                          Uj 15w40 motorolaj +tömités készlet
                          Hibás lamellák cseréje kuplung beálitása
                          Uj csavartato lemezkék
                          Majd még a hajtáshoz kell nyulnom de a gépezet ilyen állapotba ahogy most van legdurvább helyzetben is 3-4rugás dusitva és lejtökön 4. el csak ugy mászik felfelé.Egyébként a külön blokkos képek azok a tervezett pannoniámba lessz az külön blokk csak még bekel szereznem a vázat és stb cuccokat ismerösömtöl.
                          OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

ugy látom jó"földbe vetjük a magokat"használod az apae féle fogrögzitőt,és tisztára mosott alkatrészekkel dolgozol.
                            Viszont ha pasztázol ne használj sokat,én ujjal leheletnyit kenek fel mert már láttam beált főtengelycsapágyat pasztával eldugult olajzófurattal.
                            Ez az esetedben nem annyira veszélyes,de csunya,és ne szokd meg azt,ami később megszivathat!!
                            Beagle és OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

ha a tömitöpasztára gondolsz a külön blokkon az nem az én müvem és azt amikor szétszedtem televolt ojan paszta darabokal.

Komment

igen a képen láthatóra utaltam és irritált!!(-:
                                Beagle kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X