csi22222 eredeti hozzászólása
Hozzászólás megtekintése
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Pannonia munkagép
Collapse
X
-
Értem,lehet az.Holnapra küldök adatokat.
Egyébként összeraktam a szörnyeteget lamela csere+kuplung lenditö fogas csere uj szivato kapot 1.5l olajat tömitést.
Ahozképest hogy még kotyog benne 1-2dolog 3rugásra indul szivatással 4.be jön fel a dombokon.De sajnos a teszt kör alatt kijött 2 probléma.
1.igen nehez lett huzni a kuplungot az olaj feltöltése után,szerintetek merre álitsam a csavart ja és elég sok gázt kell neki huzni hogy elinduljon 1esbe,gondolom ezis a kuplung hibája lehet.
2.a kormány 1.fék használatakor 1 hatalmasat kopan a vázon,gondolom a csapágyak unalmast mondtak.Valaki leirná mennyi egy ilyen csapágy és honét szerezhetö be?
Komment
-
mateapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMéret nélkül a tippem,véletlenül nem a kipufogókönyök tömitéséről beszélsz? (-:
csi22222 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése2.a kormány 1.fék használatakor 1 hatalmasat kopan a vázon,gondolom a csapágyak unalmast mondtak.Valaki leirná mennyi egy ilyen csapágy és honét szerezhetö be?
Erre itt a válasz.
csi22222 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése1.igen nehez lett huzni a kuplungot az olaj feltöltése után,szerintetek merre álitsam a csavart ja és elég sok gázt kell neki huzni hogy elinduljon 1esbe,gondolom ezis a kuplung hibája lehet.
Azt nem értem,hogy "elég sok gázt kell húzni az indulásnál". Esetleg csúszik a kuplung?? Ebben az esetben kifelé kell tekerni a kuplung állító csavart.
- 1 like
Komment
-
Ha a kuplung csuszik,akkor a motor bőg és a gázadással nem nő a sebesség.Egyébként lehet a bovden szorul,azért nehéz és kiemelve marad.A motor állitgatása előtt a kezelöszerveket tedd rendbe,szereld ki a bovdeneket olajozd át törések nélkül vezesd a szükséges helyre,jól rögzitsd őket (ajánlom a vezetékötegelőt)Utoljára szerkesztve a következő által: mátéapu; 2013 szept. 14, 17:47."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 3 likes
Komment
-
csi22222 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseösszeraktam a szörnyeteget lamela cserecsi22222 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseigen nehez lett huzni a kuplungot
Az új lamellák vastagabbak, ha esetleg ütközésig betekerted a négy kuplungrugó csavarjait, nem csoda és az sem, ha nehezen indul meg.Titus kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Beálitottam a kuplungot már sokkal jobb,most meg az a problémám hogy a motor nemakart indulni csak sok rugásra folyamatos szivatásal ugy hogy fulladt.Kitakaritottam a fuvokákat és a 2nagy fuvokábol ameiken nincs d betü abba nekem volt 1fuvoka és 1juk azt kicseréltem 1 kissebre és nincs benne juk se fuvoka.Most indul rugásra mintha kicsit jobban füstölne de már jó.Szerintetek ami elözöleg volt benne fuvokás szelep az nemoda valo volt?Ja és ezzel ha roszat tetem bele többet fog enni?Ja és a tömitéseket hol tudok alá venni és mi a nevük?
Komment
-
csi22222 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésetömitéseket hol tudok alá venni és mi a nevük?
Komment
-
csi22222 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseSzerintetek ami elözöleg volt benne fuvokás szelep az nemoda valo volt?
D, mint dúsító fúvóka, oda kell ahová a nyíl mutatja. Mellé csak egy sima csésze kell, mert az csak a tűsfúvóka alatti benzinteret zárja.Beagle kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
A gépezet még ujitva lessz de most sajna még igy marad.
Köszönöm mindenkinek a segitséget remélem még majd fordulhatok hozzátok 1-2kérdéssel.Amiken eddig átesett a gép a segitségetekkel:
Karbi takaritás+fuvoka és tömités cserék.
Uj 15w40 motorolaj +tömités készlet
Hibás lamellák cseréje kuplung beálitása
Uj csavartato lemezkék
Majd még a hajtáshoz kell nyulnom de a gépezet ilyen állapotba ahogy most van legdurvább helyzetben is 3-4rugás dusitva és lejtökön 4. el csak ugy mászik felfelé.Egyébként a külön blokkos képek azok a tervezett pannoniámba lessz az külön blokk csak még bekel szereznem a vázat és stb cuccokat ismerösömtöl.OdinHEM kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
ugy látom jó"földbe vetjük a magokat"használod az apae féle fogrögzitőt,és tisztára mosott alkatrészekkel dolgozol.
Viszont ha pasztázol ne használj sokat,én ujjal leheletnyit kenek fel mert már láttam beált főtengelycsapágyat pasztával eldugult olajzófurattal.
Ez az esetedben nem annyira veszélyes,de csunya,és ne szokd meg azt,ami később megszivathat!!"Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 2 likes
Komment
Komment