Nekem is a demeter said által megadott linken lévő szám van meg, amúgy Dunaharasztiban lakik!
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Pannónia henger tuning
Collapse
X
-
Én egyszer csináltam egy ilyen zsugor alu-hűtőbordás danuvia hengert a komámnak, de sajna sosem tette fel. Igaz azóta sem foglalkozott a motorral. Egy ETZ-150 hengert barmoltam szét a művelet miatt. Egy tartóssági versenyen többször láttam egy jawa 250-est ilyen megoldással. Ha a forró betonon egész nap nyélgázon járatták és nem szorult meg, akkor az utcán is beválna. Szerintem. Megfelelő illesztés és ami talán fontosabb, a két illeszkedő felület minősége.
Komment
-
No, ez érdekes.
Csak a forma lesz olyan, vagyis szögletes? A P11 egy kipufogó csatornás volt, sőt itt egy cikk a T250 prototípusról:
Totalbike - Technika - Csepeli prototípus: Pannónia T-250
Ugyanaz a megoldás, csak ennél csontra ugyanúgy van kivezetve kétfelé, mint a kétcsatornás vashengereinknél. Odabaszós!TLF65 kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
A fenti témához : Kb 10 éve egy cimborámnál láttam olyan alumínium hengereket (2db-ot) ami teljesen T-5 forma de full alumíniumból,hüvely nélkül,keménykrómozott felületű henger palásttal. Állítása szerint valami gyári kisérleti példány,de nem vált be mert a próbák közben leszakadtak a hengertalpak,át kellet volna konstruálni olyan hosszú tőcsavarosra mint az Mz-k ahol a hengerfejjel együtt van lehúzva.
Komment
-
Sziasztok !
Új vagyok itt a fórumon, bár már régóta van Pannóniám és többször megfordult a fejemben, hogy kicsit reszelni kellene a blokkon.
Múltkor az OLX-en vettem egy főtengelyt, aminek a sonkájából az eladó szerint le lett esztergálva. A normál 7,2 kg-os főtengely helyett csak 5,6 kg. Jobban megnézve elképzelhető, hogy ez egy sima
Csepel 250/TL főtengely, legalábbis az oldalsó süllyesztések nagyon erre hajaznak. Arra gondoltam, hogy egy ehhez passzoló alu gyűrűt téve a forgattyúházba ezt be lehetne építeni egy blokkba, ezzel a forgó tömeget jelentősen csökkenteni lehetne.
Komment
-
zolisun eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseegy kipufogónyilás volt, és azután vezették két felé a kipufogógázt.
Komment
-
Ilyen henger volt a T250 jelzésű prototípusokon és a P11-esen is.”
- - - Updated - - -
Ez vajon hogy befolyásolta a motor működését?
Komment
-
zolisun eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA csepeli motorkerékpárok című könyvből idézve:" A p12esből is készült aluhengeres prototípus, amelyen egy kipufogónyilás volt, és azután vezették két felé a kipufogógázt. Ilyen henger volt a T250 jelzésű prototípusokon és a P11-esen is."
- - - Updated - - -
Cooter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseSzerintem úgy befolyásolja hogy megszűnik a ragadási hajlam. Az 559/250 Jawa hengere így van megoldva, a gyári séma 0,04 század illesztést ír a dugattyúnak és ezzel kiválóan működik is.
- - - Updated - - -
Viszont az oroszok meg ragaszkodtak a szimmetrikus elrendezéshez, azaz kereskedelmi okokból kellett a két kipufogó. És nem műszaki okok miatt...
Bevallom, nekem is jobban tetszik a két kipufogós motorkerékpár, mint az egyoldalon elvezetett kémények...
Komment
-
totalbike-os cikkben is lehet látni, hogy oldalt külső hollanderek fogják a kipufogókat, mind a kettőt a T250-en
nekem is jobban tetszik a két kipufogós motorkerékpár, mint az egyoldalon elvezetett kémények...
Komment
-
demeter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseIgen, ezt ma úgy hívnánk, hogy "teljes kompatibilitás".
[ATTACH=CONFIG]24034[/ATTACH]
Ez az információ biztos hogy téves mert a közlekedési múzeum raktárában is van 2 db,egy világos kék metál és egy bordómetál színű.
Komment
Komment