Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannonia fék

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

hogy micsoda, és fogalmam sincsen most sem, hogy hogyan is működik?
    Kábelsaruzó (krimpelő) fogó megvan?
    Ugyanaz messzívabban és ehhez már kell pl egy golyós vagy hidraulikus prés.
    Én mozgatnám a fülem bottját
    mátéapu kedvelte ezt.

Komment

és a végén derült ki , hogy pont fordítvan mint kéne .
      Akkor pont jó:mert az öntéshez pont negatív kell!!!
      "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Szóval , nagyon jó az a nyomóka . Pl. a legkissebb lik a háromból , tudja azt amit a suberbe akasztunk - kicsi pöcköt . Egy mozdulatra , vasból . Ha rányomtam , kicsit lesimogatom küszörün és kész .

- - - Updated - - -

mátéapu, - nem -csak a teteje a talphoz képest szögben van . Na az dől fordítva . Most kicsit teszek a tetejére a piros mesterdarabnak , aztán akor kiadja úgy is . Semmi gáz nagyon frankó a minta .
        mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Én terveztem fordítva vagy te martad fordítva?
          Ha én terveztem rosszul akkor mér nem szóltál
          (mondjuk ezek szerint a műanyag formát se próbáltad rá )

Egyébként ABS huzalból létezik oldószer álló is. Abból szerintem ki lehetne nyomtani úgy hogy csak felcsavarozod és használod. Az az igazi tuning, tudod, a mai sportkocsikon is minden műanyagból van hogy könnyebb legyen
          Atti69 és mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Igen te rajzoltad el , de én vagyok a hibás mert nem vettem észre . Annyira elvoltam ámulvaaz egésztől , ahogy készült . De semmi gond vastagítok a tetején , és kiadja .
            Atti69 kedvelte ezt.

Komment

emu
              Kábelsaruzó (krimpelő) fogó megvan?
              Ugyanaz messzívabban és ehhez már kell pl egy golyós vagy hidraulikus prés.
              Azt végül is tudom, hogy milyen a kábel saruzó fogó, de ez nekem eszembe se jutott volna, mivel nem nagyon látok összefüggést egy kábelvégről a műanyag kíméletes lehántolása meg egy bovdenvég masszív rögzítése között...

Azt sem értem, hogy miért négyszögletes furatok vannak abban a szerkezetben? Az én bovden végeim többnyire kerekek...

Ti itt félszavakból értitek egymást, de ha jól értem ehhez a célszerszámhoz még kell egy megfelelő prés is, ami az én polcomon pl. nincsen...ja meg ilyen szerszám sem...Kb. úgy érzem magamat, mint a viccben az egyszeri plébános, aki válaszol, hogy miért nem harangoznak délben...

Komment

Azt végül is tudom, hogy milyen a kábel saruzó fogó, de ez nekem eszembe se jutott volna, mivel nem nagyon látok összefüggést egy kábelvégről a műanyag kíméletes lehántolása meg egy bovdenvég masszív rögzítése között...
                Akkor mégsem érted.
                Te a kábel csupaszolóra gondolsz. A sarut, érvéghüvelyt rápréselik a "drótra" amitől azok dacára annak hogy nem egy az anyaguk egy jólveztő kötést alkotnak. jó esetben masszívat is.
                A Joker féle szerkezettel nyomják pl a vitorlások árbóc merevítő kötelenek (stag) a végére a menetes szárat. amivel meg lehet azt spanolni, annyira hogy az árbóc felső része meg tudjon hajolni. Az pl egy 6-8 mm-es dróton tonnákat kell viseljen.
                Azt hiszem Tiszakeszin Jokernek majd jól melléülök békítő jelleggel hogy nekem is legyen ilyen készülékem.

A viccet egyébként nem ismerem, ne hagyj hülyén meghalni.
                Atti69, sepy és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

emu
                  Akkor mégsem érted.
                  De, most már értem a különbséget, a kábel fogóknál, köszönöm!

Biztos most az enyém az értetlenkedő szerep, és értem, hogy képes meghajlítani vele még az árbócot is, de azt a hosszú menetes sz@rt hogyan gyömöszölöm bele a Pannónia első fékkarjának furatába?

...és miért jó, ha négyszögletű a szerszám furata???

...Ja, a vicc:

Meglátogatja a püspök a távoli kis falut, és megkérdezi a helyi plébánost: Ejnye plébános uram, nem tudja, hogy a püspöknek harangozás jár?
                  Mire a plébános: Dehogynem Püspök Úr!
                  Mire a püspök:...Hát akkor miért nem harangoztak?!
                  Plébános a fejét vakargatva: ...Hát, annak több oka is van...Az egyik, hogy nincsen harangunk...
                  emu és Atti69 kedvelte ezt.

Komment

Lemezjáték eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    ...és miért jó, ha négyszögletű a szerszám furata???
                    ... mert , rajzolj egy kört , kis lukkal a közepébe ( ahova a bovdent dugnád ) ------aztán rajzolj a körbe egy négyzetet úgy hogy érintsék a csúcsai a kör vonalát ----

aztán az egész köré rajzolj még egy kört kicsit nagyobbat -- amilyen az anyagvastagság lehet összenyomás elött .

-aztán gondold azt hogy összenyomjuk akkorára mint a kiskör ----- aztán nézd meg , hogy ha a kiskör átmérőre össze van nyomva ------akkor a négyzet térfogata még annál is mennyivel kissebb !!!!!!!!!!!!!!!!
                    sepy és heeegany kedvelte ezt.

Komment

de ha jól értem ehhez a célszerszámhoz még kell egy megfelelő prés is, ami az én polcomon pl. nincsen...ja meg ilyen szerszám sem...Kb. úgy érzem magamat, mint a viccben az egyszeri plébános, aki válaszol, hogy miért nem harangoznak délben...
                      Ne higgy nekik kamuznak,kalapáccsal ütik ők is,a többi csak látványterv....!elkészítheted te is és egy egyszerű préssel:satuval is megnyomhatod,tényleg nagyszerű dolog!én is forrasztgatok igaz nem szokott megmozdulni,de már régen csinálom és réz végeket esztergálok hozzá amiben összebolzolhatom a véget.

Viszont ez,ahhoz képest tökély és ráadásul az oroszok is régóta használják az MTZ-traktornál,csak soha nem gondolkodtam miként készítik!
                      Lemezjáték, zahi és joker kedvelte ezt.
                      "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Ez a traktos duma nagyon jó !!

Nem egészen , mond az valamit hogy -hidegfolyatás - ? https://hu.wikipedia.org/wiki/Folyat%C3%A1s

fontos a préselés sebessége . Ezért csak a golyósprés az igazi ( ami elérhető , mert egy kis Ajax kalapás is jó lenne , de az már túlzás ... )
                        Utoljára szerkesztve a következő által: joker; 2017 márc. 29, 18:34.
                        sepy, és kedvelte ezt.

Komment

Űrtechnológiával veteránmotort javítani.. A NASA meg feliratkozhat ide ipari tanulónak..

Komment

Űrtechnológiával veteránmotort javítani.. A NASA meg feliratkozhat ide ipari tanulónak..
                            Szerintem ez nem űrtechnológia hanem a forrasztgatás a sufnituning.
                            Ja és hogy van motor ami gyárilag így készül????

Komment

Bocsánat , de egy kicsit kiszálok a diskurzusból , mert most , rögtön a reggeli s...s után indulás az igéret földjére ... : C.A.M.E.R. CLUB - REGGIO EMILIA

Aztán hétfőn este leszek .
                              emu, figyeld a telefont , esetleg dönteni kell ... homlokfal , stb . Esetleg reggel 1/2 9 ig még rámszólhatsz ha valami még eszedbejut ..

Komment

Ja és hogy van motor ami gyárilag így készül???
                                Van több megoldás is. A leg gyakoribb a forrasztás az egyszerűsége révén. Megfelelően kivitelezve jó az eredmény.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X