Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannonia blokk festés!

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Pannonia blokk festés!

Sziasztok!
    Tegnap láttam egy motort aminek tetszett a blokkfestése.
    A tulajt megkérdeztem azt mondta gyári szín de ez már restaurálva van,igaz nemtudta megmondani hogy hogy csinálták mivel neki is mester csinálta.
    Ezért megkérdezném hogy ezek a blokk festések hogy készülnek,valaki aki ért hozzá részletesen leírhatná.
    Egyébként ilyen ez a festés:Click image for larger version

Name:	20121130-pannonia-t5h4.jpg
Views:	1
Size:	104.4 KB
ID:	157074

Azt nem tudom, ma a "restaurátorok" hogyan csinálják, de gyárilag csak lefújták a friss alu öntvényt és kész is volt.
    No, azt tudjuk hogy idővel úgysem maradt meg rajta 100 %-ig, ha viszont előkészítik megfelelő anyagokkal a festést, akkor meg nemigen használ a hőleadásnak.
    sepy kedvelte ezt.

Komment

Az lenne az igazi ha eloxálnák a felületet. Az szívós is és jó hővezető is

Komment

heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Az lenne az igazi ha eloxálnák a felületet. Az szívós is és jó hővezető is

Nem vagyok meggyőződve ,hogy tetszene ( vagy mondjuk úgy , nem lenne osztatlan a sikere ) .
        Én csináltam egy Danuvia blokkot ., meg tudom mutatni . A gond ,hogy nem lehet a szint szabályozni .
        heeegany kedvelte ezt.

Komment

Köszönöm a válaszokat.
          Tartos festés kéne az eloxálás vagy mi az meg ithon bonyolult lenne.

Komment

Én csináltam egy Danuvia blokkot ., meg tudom mutatni
            Erről már régebben volt utalásod a fórumon, én megnéznék egy képet!
            A színt miért nem lehet szabályozni? Annak idején olvastam a témában, és úgy emlékszem hogy az elektrolit összetételét variálva bármilyen színben lehet eloxálni.

Komment

Azért nem lehet , mert az alcsi összetételétől nagyon nagy mértékben függ . Ha pl. 5 db t5 oldaldeklit szintelenre -vagy szinesre akarsz csinálni -mindnek más lesz a szine . 100 %

Tehát ha egy motorblokk alu alkatrészeit berakod egy szinbe akkor minden alkatrész más árnyalatu lesz .
              demeter kedvelte ezt.

Komment

Értem.
                Akkor esetleg még az is félő lehet, hogy egy darab öntvény felülete sem lesz tökéletesen homogén.

Komment

Ezeket a blokkokat nem eloxálták eredetileg sem. Az én elképzelésem ami nekem szépnek tűnik : gyöngyözni és az oldal dekli hossz irányú merevítéseit pedig utána polírozni.Sokkal szebb és tartósabb egy kis ápolást ugyan igényel de a hővezetést sem rontja! Persze ez is " kinek-kinek"!
                  Titus és joker kedvelte ezt.

Komment

Azért nem lehet , mert az alcsi összetételétől nagyon nagy mértékben függ
                    És a spórolás jegyében más összetételű anyagokból készül a középső rész, a hengerfej, és a hőnek kevésbé kitett oldaldeklik. Ráadásul az anyag homogén eloszlása is kérdéses, mivel a gyárnak a kezdetek óta volt problémája az öntvények minőségével.
                    heeegany kedvelte ezt.
                    "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                    "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      Nem vagyok meggyőződve ,hogy tetszene ( vagy mondjuk úgy , nem lenne osztatlan a sikere ) .
                      Én csináltam egy Danuvia blokkot ., meg tudom mutatni . A gond ,hogy nem lehet a szint szabályozni .
                      Igen. Sajnos ez így van.
                      Bár meg lehetne oldani hogy nagyon hasonló legyen a szín. Igaz nem egyszerű.
                      Az oxidréteg képzése után a festékben töltött idővel lehet a színmélységet szabályozni.
                      Bár én csak kicsiben csinálom, de pl ha sötétzöld festékben áztatok egy darabot sokáig akkor fekete lesz(képen a középső szögletes).
                      Valamint a feszültség ér áram variálásával kis mértékben lehet variálni a felület minőségét is. Lehet matt, vagy majdnem tűzzománc szerű fényes (persze előtte políroztam a felületeket).

De még így, kicsiben, alu rúdból esztergált daraboknál is vannak eltérések(persze akkor ha nem azonos rúdból vannak). Pedig ott azért az anyagösszetétel elég pontos.

Click image for larger version

Name:	IMG_20140817_190721.jpg
Views:	1
Size:	202.7 KB
ID:	140858

- - - Updated - - -

De létezik más, kémiai módszer is amivel néhány színt ki lehet hozni az alu felületekből. Bár azt, hogy azok mennyire érzékenyek az összetételre nem tudom.
                      demeter, Titus és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Milyen festéket használsz? Ételfesték? A kék nagyon szép!
                        "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                        "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          Milyen festéket használsz? Ételfesték? A kék nagyon szép!
                          Mivel errefelé por alapú ételfestéket még nem találtam sehol így egyenlőre ruhafestéket használok.
                          Hátránya hogy többnyire nem olyan lesz a szín mint ami a csomagoláson van. Szóval kísérletezni kell.
                          Viszont a színmélységen elég jól lehet szabályozni ha megfelelő az oxidréteg az alun.

Komment

Egyébként ha valakit érdekelne a motorom.
                            https://m.youtube.com/watch?v=ieqdvY4IKPA

Komment

csi22222 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              Egyébként ha valakit érdekelne a motorom.
                              Lesz még vele dolgod bőven ahogy elnézem
                              Egyébként ez a fellelési állapot? Ha igen akkor ahhoz képest elég jó

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X