Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannónia T5 kuplungkar

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Pannónia T5 kuplungkar

Sziasztok!
    Raktam fel egy videót a kuplung karról, de a fékkarral is ugyan ez a helyzet.
    Kérdésem az, hogy ekkora függőleges lógás normális?Ha nem, mivel lehetne csökkenteni ezt a mértékű lógást?Alátéttel esetleg?

Az enyém is mozog valamennyire. Úgy emlékszem, a kart kicsit szétfeszítettem a csatlakozási ponton, és úgy már nem annyira, mint amikor először feltettem.

(A Pannónia amúgy tényleg alapvetően egy sz@r motor, tele ilyen kényelmetlenségekkel!
    De szeretjük, mert kicsit fekete, kicsit gyenge, de a miénk, magyar narancs!!!
    Egy dolog van, ami viszont eszméletlenül tetszik nekem, a körhagyós láncfeszítő szerkezete!!!)
    Utoljára szerkesztve a következő által: Lemezjáték; 2015 ápr. 28, 22:30.

Komment

mivel lehetne csökkenteni ezt a mértékű lógást?Alátéttel esetleg?
      A tartó összeszorításával,és a tengely-hengeres rész rövidítésével.
      "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

A kormányon a tartó összeszorításával. Nekem segített, de aztán észrevettem, hogy egyre jobban kotyog, most meg azt is észrevettem, hogy ez azért van mert elhagytam róla az anyát.

Komment

Blackmumus
          A kormányon a tartó összeszorításával. Nekem segített, de aztán észrevettem, hogy egyre jobban kotyog, most meg azt is észrevettem, hogy ez azért van mert elhagytam róla az anyát.
          Emlékeim szerint az anyának csak biztosító szerepe van, a csavar eleve menetbe megy a tartóba, így az anya nem számít kotyogás szempontjából.

A tartó összeszorítása is lehet megoldás, de kilazulhat hamar, a jobb megoldás a kar kicsit széjjel feszítése, így jobban tartja a helyzetét a kar. rajzolni most nem tudok hozzá, hogy miért, de úgy tudnám jellemezni, hogy ha terpeszben állsz, stabilabb vagy oldal irányba, mint összezárt lábakkal...
          (Amúgy a kar is és a tartó is elég "lekvár" anyagból vannak...vas és acél országa...)
          mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Emlékeim szerint az anyának csak biztosító szerepe van, a csavar eleve menetbe megy a tartóba, így az anya nem számít kotyogás szempontjából.
            Nekem utángyártott kormányom van, abban az anyának van a rögzítő szerepe, illetve ha az anya nincs benne akkor könnyebben tágul a tartó aminek viszont már van a kotyogáshoz szerepe Hirtelen nem emlékszem a gyárinál hogy volt megoldva, meg az nincs is itthon, úgyhogy nem tudom megnézni.
            Lemezjáték kedvelte ezt.

Komment

Blackmumus
              Nekem utángyártott kormányom van, abban az anyának van a rögzítő szerepe
              ...Nem ismerem az utángyártott kormányokat, de nem ártana, ha az utángyártott alkatrészek emlékeztetnének az eredetire...
              Titus kedvelte ezt.

Komment

Én tettem alá-fölé egy-egy vékony teflon alátétet. Egész jó volt, addig amíg a szereléseknél el nem hagytam őket...
                CZsolti kedvelte ezt.

Komment

Akkor végülis ez egy normális, általános jelenség, így gyári a Pannónia
                  Engem eddig még nem zavart ez a lógás, igaz 100km-t mentem eddig vele, hosszabb távon lehet zavaróbb.
                  Köszönöm a válaszokat!
                  CZsolti kedvelte ezt.

Komment

Nem ismerem az utángyártott kormányokat
                    Nekem a Sánta-féle kormány van, meg az új karok is tőle, de tökéletesen összepasszolnak. Be is b...na, ha nem!
                    Lemezjáték kedvelte ezt.

Komment

hosszabb távon lehet zavaróbb.
                      Hosszú távon nem használd a kuplungot csak sok rövid távon De amúgy meg lehet szokni.

Komment

Nem hagyott nyugodni a dolog, megmértem az enyémet is és nagyobb, bár ez 3 cm-nél nem biztos, hogy dicsőség...!!!

Szóval, a kuplung karom vége 3 cm-es le-föl játékkal rendelkezik. Szemre nem is tűnt vészesnek, de a tolómérő könyörtelen!

Funkcionálisan nem okoz gondot, mivel vaj puha a kuplungom, nem rogyik meg a kar ha ferdén is húznám meg.

Ugyanakkor szerintem a legjobb megoldás a holtjáték csökkentésére, ha a z összepréselt kart kicsit szétfeszíti az ember, és közé tesz egy megfelelő méretű alátétet, én a furatot 6,5 mm-nek mértem.

Ehhez képest szerintem kevésbé jó megoldás a kar fölé, ill. alá tett alátét, és a legkevésbé jó megoldás a kormány konzol összeszorítása.

De akár maradhat is...
                        Titus, heeegany és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

A 0,5 mm-es furat átmérő is okoz lógást a kar végén.0,2 mm is bőven elegendő lenne és mivel a kar befogott része szinte össze van nyomva csak tovább rontja a helyzetet.Ezért az igazi megoldásnak az tűnne PL. ha a kar fel lenne fúrva a csavar átmérőjénél + 2 mm rel és ebbe készülne egy persely mely hosszabb lenne mint a kar befogott része és erre kerülne alulra hézagoló alátét. Én így oldanám meg a kar szétfeszítése és közé alátét is megoldás de a " lötyögés " fő oka valószínűleg a 6,5 mm-es furat.

Komment

Blackmumus:igazad van, de a hosszabb távon úgy értettem, hogy nem egy huzamban főúton x száz km, hanem inkább időben hosszú távban
                            Megpróbálom majd szétfeszíteni.
                            Igazából nem zavaró a dolog, csak nem tudtam ,hogy ez normális jelenség vagy valami el van baszarintva.

Komment

Lemezjáték eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              Nem hagyott nyugodni a dolog, megmértem az enyémet is és nagyobb, bár ez 3 cm-nél nem biztos, hogy dicsőség...!!!
                              Az enyém is annyit lóg, méghozzá úgy hogy az egyik teflon alátét még a helyén van

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X