Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Rozsda okozta kormányproblémák

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Rozsda okozta kormányproblémák

Sziasztok !
    Lenne nekem egy 1964-es T1-esem, elég viseltes állapotban. (Mellékeltem képet)
    Felújításra vettem, mert szeretnék egy motorozható példányt varázsolni belőle.Ma neki is álltam sokáig jutottam a tank és a hátsó láncvédő burkolat bár festve, de az első villát nem tudom kivenni, itt kezdődtek a gondok.Ugyebár miután a kormányszorítót kitekertem, alatta van a 4 bemetszéses anya, + egy picike csavar, mely az elmozdulást hivatott meggátolni.A probléma a következő.A csavart nem tudom megmozdítani, annyira bele van rohadva, és ennek a csavarnak a kiszedése nélkül nem tudom letekerni az anyát.Tehát röviden.Csak simán fúrjam ki a helyéről, vagy esetleg milyen módszerrel próbálkozzak hogy kijöjjön ?
    Köszönöm szépen!
    Üdv:Ádám
    Click image for larger version

Name:	IMG_3286.jpg
Views:	1
Size:	197.5 KB
ID:	157679Click image for larger version

Name:	IMG_3287.jpg
Views:	1
Size:	201.6 KB
ID:	157680

Áztatás,kocogtatás,finom próba ha tudod melegítsd fel ha nem újból lazító,vd,petró ,coca,kocogtat,próba,amig nem mozdul,a kalapálást célszerű egy törött csavarhúzóval vagy beköszörült acéldarabbal végezni,ha nem birod,lazits.
    A türelem csodákra képes,ha nem mozdul:akkor jön a csigafúró.Bele kell találnod a közepébe ezt pedig egy 1,5 m/m es fúróval kell kezdened a csavarhúzó horony közepén,ha talált 4,5 m/m ig mehetsz felfelé amíg át nem szakad.
    Che, Keriadam és 3 további látogató kedvelte ezt.
    "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Felújításra vettem, mert szeretnék egy motorozható példányt varázsolni belőle.
      Na ez aztán a kihívás! Nem semmi meló lesz, elismerésem.
      Keriadam kedvelte ezt.

Komment

Papiros, és első gazdától van, szóval mindent megpróbálok megadni neki amit az elmult években elvettek tőle
        Atti69 és dongos78 kedvelte ezt.

Komment

Hát nem kis munka lesz, de kitartást kívánok hozzá.

A csavart nem tudom megmozdítani, annyira bele van rohadva
          Ha esetleg ép a horony rajta, akkor ütvecsavarozó?

Én vettem egy kézi ütvecsavarozó készletet, azóta az az első ha simán nem jön.
          Keriadam, Lemezjáték és 3 további látogató kedvelte ezt.
          There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

Keriadam
            Papiros, és első gazdától van, szóval mindent megpróbálok megadni neki amit az elmult években elvettek tőle
            Jó volna, ha folyamatosan írnál a felújításáról! Ahogy elnézem, minden porcikája törődést igényel (nem akartam az állatorvosi ló hasonlattal élni...), úgyhogy sokat fogsz tanulni belőle, meg reményeim szerint mi is, hiszen ha megosztod velünk a problémákat, tudunk esetleg tanácsot adni, hogy utána meg a sikerekről számolj be...

Nekem is T1-esem van csak 1 évvel idősebb, és kínlódtam már vele, meg voltak sikerek is, pl. talpra állítottam, műszakiztattam, motorozok vele, stb.... Sok mindent le is írtam, fényképek...ha bármiben tudok tanácsot adni, szívesen segítek!

Sok sikert hozzá!!!
            Atti69 és kedvelte ezt.

Komment

Köszönöm szépen a segitségeket, 2 órát ázott WD 40-ben és meg sem mozdult, szóval elkezdtem furogatni, de még nincs eredmény.Kedves Lemezjáték! Nyomon követtem a felújitásodat, youtube-on is megnéztem mind 2 vidit, és remélem azt a végső állapotot majd meg tudom közeliteni
              Most még csinálom folyamatosan a képeket, irogatom a hibákat, aztán ha a végére értem nyitok egy felújítós témát, a járgány összegzésénél

Komment

Ennek a projektnek én is örülök. Különösen azért, hogy nem valami lelketlen suhanchoz került, aki neppernek érezvén magát végeredményben (energiabefektetéssel együtt) pár forint haszonért elkótyavetyéli. Ha visszakerül az utakra - bármilyen állapotban, csak a piros csíkozás meglegyen - boldog leszek. Igaz, én akkor is boldog vagyok, ha egy csereblokkot beteszek és azon agyalok, hogy ez a vas nem számított arra, hogy valaha még motorként hasítani fog.
                Sok sikert!

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                Working...
                X