Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Az ismerősöm csinálja őket

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Egészen addig amíg meg nem mozdul a csapágy ... Valahogy a két "o"-gyűrű horony , és a belerakott gumigyűrűk rendszerű megoldást stabilabbnak , megfelelőbbnek tartom . A két szimmering szerintem nem biztosítja az axiális helyzetét a csapágyaknak , azt hiszem megengednének némi tengelyirányú elmozdulást . Így a hézagolás sem érné el a célját .
    A labirint tömítés , úgy hiszem nem rossz megoldás , ha a rések a lehető legkissebb mértékűek . Személy szerint azt a megoldást választanám ,amit az utolsó szériás 2T trabant blokkok ékszíjtárcsa oldalán is alkalmaztak (talán egy ilyet át is lehetne alakítani a pannóniába) , vagyis a többszörös horonyban Ö.v. gyűrűket rakni , esetleg egyszerre kettőt hornyonként mint a turbófeltöltőknél , természetesen úgy elhelyezve hogy a végeik a lehető legtávolabb kerüljenek egymáshoz . Elvileg működnie kéne... A csapágyház , és a labirintház közötti tömítést pedig gumigyűrű oldaná meg , ahogy már el is hangzott. Így lehetne 5 századdal kisebb átmérőjű a külső mérete mint a csapágyház legszűkebb része . Ezáltal , illetve a különböző anyagok miatt kevésbé rágódnának be az alkatrészek szerelés közben . Hogy nagyon őszinte legyek , a kéthengeres labirintjánál a hasonló problémák elkerülése végett , már régen morfondíroztam ezen . A trabant labirint átalakítása is ekkor jutott az eszembe .... de sajnos még nem jutott el a megvalósításig .

Komment

Azt hiszem itt nem beszélhetünk lassú nyomásváltozásról , sőt nagy nyomásról sem ... Vagyis , ha a trabantnak megfelel , talán a pannóniának is . Főleg a kuplung oldalon a két csapágy között .
      Egyedül egy hibát látok a gondolatmenetben , (mármint a labirint esetén ) hogy a dolog talán csak akkor működhetne tökéletesen , ha a csapágy belsőgyűrűket , a labirint belsőgyűrűvel valami összeszorítaná... És mivel itt a lánckerék kúpon rögzül ,a szorítást nem tudom hogy oldanám meg...

Komment

ha a csapágy belsőgyűrűket , a labirint belsőgyűrűvel valami összeszorítaná...
        Akkor mi lenne,ha azt is csapágy-méretüre készítenéd a 20 mm elegendő felfekvést biztosít.
        "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Akkor mi lenne,ha azt is csapágy-méretüre készítenéd a 20 mm elegendő felfekvést biztosít.
          Már bocs , nem értem ... ha a primerlánckerék a kúpon fekszik , semmi sem szorítja össze a csapágy b. gyűrűk- labirint , hármas kombót. Először valami rugószerűségre gondoltam , de félek az nem lenne elegendő... , ha pedig az összenyomó erőt a főtengő csapjához képest próbálnánk megoldani , nem húzná-e ki a sonkából a csapot ...mivel a főtengely 5 darabból van összepréselve. Kiindulva a főtengelyek kétes minőségéből , minden megeshet . Hozzáteszem itt szigorúan az egyhengeres kuplung oldali csapágyazásáról beszélünk .

Komment

Vagy ugyanezt legyartani textil bakelitböl.
            Metamidból nem jó esetleg?

Rögtön találtam kétfélét.
            A vékonyabb a gyújtás oldali. Nem tudom miért, de a korai évjáratokban oda is 50-es átmérőjű szimeringeket használtak.

Komment

Már bocs , nem értem ..
              Én viszont azt nem értem ,ha a tengely és a csapágy...gyűrü illeszkedik,miért kellene + oldalszorítás?
              "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Az Izsnél egy kúpos ninja dobócsillag pozícionálja a hengergörgős csapágyat, és szorítja neki a kétajkas műanyagházú szimmeringes sz*rt a mélyhornyú csapágynak.
                Ezek a k.... oroszok mit ki nem találnak ! Ettől azért profibb megoldás volna jó. Gondoltam valamiféle hullámos, rugós alátétes , feszítős megoldásra, de a fenti okok miatt szkeptikus vagyok a létjogosultságát illetően ...

Komment

Metamidból nem jó esetleg?
                  Egy blokkban nekem az volt kihajítottam.Nem szereti a hőmérséklet válltozást,egy idő után a felülete felkeményedik.Hidraulikatömítésként használtam néhány évig,míg egy idő után, engedni kezdett......

Komment

Én viszont azt nem értem ,ha a tengely és a csapágy...gyűrü illeszkedik,miért kellene + oldalszorítás?
                    mondjuk ebben speciel igazad van ... !!!

Komment

Ezek a k... oroszok mit ki nem találnak ! Ettől azért profibb megoldás volna jó. Gondoltam valamiféle hullámos, rugós alátétes , feszítős megoldásra,
                      Emlékeim szerint a trabant kúposillesztésü kuplunglap alatt a főtengelyen is hullámos rugós alátét hézagol!

Komment

én beletenném a hengergörgős csapágyakat is.
                        de az egyiknek golyósnak kéne maradnia , mégiscsak többet tart ... Kéthengeresben láttam már egy két csodát ..

Komment

Sőt én beletenném a hengergörgős csapágyakat is.
                          Én is beletenném. Először két belső hengergörgősben és egy külső golyósban gondolkodtam. A csapágyházat a blokkban nagyon tudná kímélni, hogy a hézagolást a görgőscsapágy belső gyűrűje és a főtengely sonka között meg lehetne oldani.
                          Viszont most megvilágosodtam. A rugós módszerrel lehetne a külső csapágy is hengergörgős, egy megfelelő rugó pedig a lánckerék és a belső gyűrűje között biztosíthatna axiálisan.

Komment

Két kifelé fordított vállas hengergörgős,sehová nem enged! Így mindenhová mehet hengergörgős......

Komment

De akkor nem értem az elosztást, mármint hogyan, melyik pozícionál és melyek amik megvezetnek?

Komment

OK, de melyik legyen a mélyhornyú a három közül?

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X