Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannónia szekunder hajtás, lánckerekek.

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Szétkaptam a hátsó lánckerék blokkot, mert meglepő holtjátéka volt a keréknek a lánckerékhez képest.
    Meg le volt lazulva két hatos csavar a hatból.
    Sokat szidtam már a Pancsi konstrukciót, ez most inkább annak a hülye feje lesz, aki összerakta (ebben a gépben jó néhány lelazult csavart, rosszul berakott alkatrészt fogtam már ki, köztük a rosszul összerakott lánc kapocsszem miatt szétakadt lánc).

Click image for larger version

Name:	20160611_182148.jpg
Views:	1
Size:	196.6 KB
ID:	148857

Lánckerék furatai is oválisak, csavarok kikoptak.
    Nem vagyok egy kidobós fajta ember, ezért a következő ötletem támadt. Egy jó lánckereket sablonkánt használva megfúrnám az alu kerékagyat a kikopott lyukak közt.
    Sőt, a kikopott lánckereket is újra fúrnám, a fogai még elég jók ahhoz, hogy csak úgy kidobjam.
    Vélemény?

A projekten kívül ha van valakinek fölösleges fogaskerék agya (jó szóért, csere alkatrészért, jó pálinkáért) kérem dobjon egy privátot!
    OdinHEM, Lemezjáték és mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Vélemény?
      Ez a megoldás. utána illesztett acél csavar.
      wsievers, bokor28 és mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Azok a luksik nem kopásnak látszanak ( képen ) olyan mint ha valaki valami okból kimunkálta volna .

Jól mondod , lánckerék ráfogat -egy csavar betesz -második szembe - aztán körbe a többi .
        sepy és bokor28 kedvelte ezt.

Komment

Csak rossz minőségű a kép. A lelazult csavar munkálta ki. Egyébként nem vettem észre, hogy bármi gond lenne, csak magát a laza csavart.

Komment

Meddig kell vajon laza csavarokkal járni, hogy ez történjen...?
            sepy, OdinHEM és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Úgy tenném fel a kérdést, hogy mennyit kellene járni, hogy valami érzékelhető tünetet adjon.
              Atti69 kedvelte ezt.

Komment

Van akinek már csak a széthullás érzékelhető tünet, de az is csak azért, mert nem hajt tovább a motor...
                Atti69 és Fergusson kedvelte ezt.

Komment

SKF kerékagyat és FAG csapágyat mi is gyártunk, nem ajánlom senkinek.
                  sepy, OdinHEM és Atti69 kedvelte ezt.

Komment

Vannak akik elképesztő módon el tudnak koptatni dolgokat.. Itt téma volt a súber csörgése..tized mm problémával. Javítok egy motort amiben a súber 3mm-t kopott. És ezzel így jártak.. ( a harmad része hiányzik) Ha megtalálom a képet teszek fel a hengerről és dugattyúról.Click image for larger version

Name:	mujzi bmw 008.jpg
Size:	191.5 KB
ID:	148858Click image for larger version

Name:	mujzi bmw 010.jpg
Size:	195.3 KB
ID:	148859

- - - Updated - - -

Még annyit: akik így eltudják koptatni,azok nagyon ügyes emberek. Hosszú ideig így használják. Óvatlanabb vezetőknél méterek alatt széthullana..
                    mátéapu, sepy és 6 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Alakul a projekt. Vettem egy pot kerekagyat, nem volt lelazulva, de ott is megettek a csavarok a lyukakat. Mondjuk nem illesztett csavar volt benne. Kerdes: ez megint egy hektikus pont es keves neki a hatos csavar,vagy ha furok 6 uj lyukat es normalisan osszerakom jo csavarokkal, akkor stabil lesz? Esetleg nyolcas csavar?

Komment

Szabad olyant tanácsolni , amit nem tudom otthon esetleg nem tudsz megcsinálni ?
                        sepy és wsievers kedvelte ezt.

Komment

Esetleg nyolcas csavar?
                          Csak azért: A szegecs még nem jutott eszébe senkinek? Azokat a ba@i nagy hajókat is összetartja....
                          bokor28, Fergusson és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

A régi HONDA járművek nagy részén olyan .

Komment

joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              Szabad olyant tanácsolni , amit nem tudom otthon esetleg nem tudsz megcsinálni ?

Mindent meg lehet csinálni, akarat kérdése csak, esetleg még egy kis tanulásé.

Komment

Nem erre gondoltam , hanem egy marógépre és körasztalra .

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X