Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Motorblokk tömítéskészlet

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Szervusztok!

A hermeticről,de az is lehet,hogy hermetik.

Valaha,egyéb tömítőmasszák hiányában (kivétel szilvalekvár,...humor),csak a gépzsírt,vagy a hermetiket használtuk,a papírtömítéseket,-mintegy kiegészítve.A hermetik oldószere,a denaturált szesz volt.Amennyiben a hermetik besűrűsödött,denaturált szesszel lehetett hígítani,de a blokkok szétszerelése után,a felületekről is azzal távolítottuk el,a "rászáradt",hermetik maradványt.Természetesen,ez időigényes feladat volt,néha napokig is eltartott,főleg,ha az előző szereléskor,annyit kentek rá,amennyi csak a dobozban volt.

Nekem nem volt gondom vele szétszedéskor sem,mert apró fakalapács kocogtatásra,rendszerint,a papírtömítés,-metszetében kettévált és azután denaturált szesszel és türelemmel,le lehetett takarítani.A hermetik hengerfej javítási funkcióját nem ismerem és soha nem is alkalmaztam,-de ez nem zárja ki,hogy arra is ki lett "találva".

Üdvözlettel:Che
    sepy, UK és mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Nekem még vagy 5-10 évvel ezelőtt is volt egy dobozzal belőle, T5 hengerfej alá pl. bátran használtuk tömítésnek.

Komment

A szilvalekvár állítólag tömítésnek nem, de hengerfej tőcsavar rögzítésre jó volt.:-))) Állítólag!!!! Nekem nem volt alkalmam kipróbálni, mert mindig tutik voltak a csavarjaim.:-))))

Komment

A szilvalekvár biztosan jó anyag,gondoljatok bele hőhatásra sürüsödik.Amit láttam gyermekkoromban a drótostótok a lábas, fazék foltozásánál használták tömitésként.
          Che, sepy és wsievers kedvelte ezt.
          "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            csak a gépzsírt,vagy a hermetiket használtuk
            A zománcfestéket kihagytad...
            "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
            "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

A szilvalekvárra vissza térve még a moskvicsos időkben tényleg volt olyan" szerelő" ki miután többszöri hengerfej tömítés csere után is elfolyt a víz nem síkolták még akkortályt a henger fejet. Bekente szilva lekvárral a tömítést nem fújt ki többet de szinte eldobós lett a blokk mert úgy össze gyógyult.
              mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Skacok!
                A szilvalekvárról el kell mondjam úgy megfogta a Hoffer hengerfejét mint a pinty! Előtte egy csomót kínlódtunk vele, mindig kifújt, de egy mezőtúri idős bognármester tanácsára bekentük a tömítést vele. Először azt hittük viccel az öreg, de látta rajtunk hogy kételkedünk benne. Mondta hogy ez nem vicc, abban az időben ez volt a tömítő anyag és nagyon szívesen el is jön velünk segíteni. Kapóra jött az öreg mert mi nem mertük beindítani elsőre. Aztán azért belejöttünk, de 6600 köbcentit tisztelni kell!
                mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                Working...
                X