Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannonia teleszkópok szerelése

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Duke eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Igen, lejjebb tekertem, és befújtam. Úgy látszik marad a megfogás, jobbat nem tudok kitalálni.
    Ok! De akkor mindenképpen műanyagbetétes fogóval!

Vízpumpa fogó 260mm műanyag betéttel Extol Prémium. A papagájfogó
    Duke kedvelte ezt.

Komment

Komment

dino125ad eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Ok! De akkor mindenképpen műanyagbetétes fogóval!

Vízpumpa fogó 260mm műanyag betéttel Extol Prémium. A papagájfogó
        Hát nem jutok előrébb a hátsó teleszkópok szétszedésével. Elforog a tengely, nem tudom lecsavarni a felső szemet. Esetleg össze kéne nyomni a rugót valami szorítókerettel?

Komment

Duke és joker kedvelte ezt.

Komment

Sajnos megtaláltam az első barmolást a motoron .
            Viszont innen nem is tudok továbblépni, mi a következő művelet?
            Click image for larger version

Name:	IMG245.jpg
Views:	1
Size:	188.5 KB
ID:	133032Click image for larger version

Name:	IMG246.jpg
Size:	186.3 KB
ID:	133033Click image for larger version

Name:	IMG251.jpg
Size:	187.4 KB
ID:	133034
            You can't buy happiness, but you can buy a bike and that's pretty close

Komment

Aries88 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Sajnos megtaláltam az első barmolást a motoron
              Igazából barmoláshoz képest szépen van elkészítve.

Ugye a menetes részre megy rá az anya, az alatt - ott ahol neked ez az esztergált darab van - ott műanyag szokott lenni, amit egyszerűen bele lehet dugni a csőbe, mert nem rögzíti menet, csak a külső anya rögzíti a helyén. Amitől szorulhat az a külső O-gyűrű. Próbáld meg húzni és tekergetni, akár az "idegen alkatrészt" satuba finoman befogva is (nagyon ne szorítsd meg, mert csak rászorítod a szárra). Vagy lehet persze a kevésbé elegáns csavarhúzóval a két perem között feszegetés módszerét is alkalmazni, de úgy kárt tehetsz a menetben, meg ami még rosszabb előbb-utóbb biztosan lecsúszik a csavarhúzó, egyenesen a kezednek.
              There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

kollarg eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                műanyag szokott lenni
                Azt hittem hogy az gyárilag, réz vagy bronz

Komment

Sziasztok!

Hol lehet szimeringet kapni Pannonia hátsó lengéscsillapítóhoz Budapesten?
                  A mérete:10x22x8

Köszönettel:
                  Tamás

Komment

Azt mondta a boltos hogy drága cucc, mondom az mit jelent? 300Ft egyébként én sima keleti motorboltba vettem Debrecenben, ilyen simsonos MZs bolt.

Komment

ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      A napokban sikerült 'beleszaladnom' egy ilyen rendesen 'összenőtt' teleszkópba.
                      Ha valakinek hasonló gondja támad, egy lehetséges megoldást vázoltam >itt< .
                      Köszi a trükköt, ma én is így szedtem szét a teleszkópom. Egy nyugdíjazott párjátvesztett alsó rugótartó dióba fúrtam M12 menetet, a szárba M16os menetesszárat téve, kitolhattam szépen!

Click image for larger version

Name:	2012-11-02 17.10.38.jpg
Size:	176.9 KB
ID:	133311

Az ütközőgumik eléggé szétmállottak, lehet újakat kapni?
                      OdinHEM és kedvelte ezt.

Komment

Duke kedvelte ezt.

Komment

A felső villaszárban van két persely. A felső perselyt mi tartja a helyén felcsúszás ellen? A felső villaszár belső átmérője a persely felett kisebb?
                          A bronz vagy a műanyag persely a jobb? Miért?
                          Én azt feltételezem, hogy a műanyag kevésbé koptatja az alsó villaszárat, ezért jobb lehet (persze zsírozni kellhet mindkettőt). Vélemény?

Milyen módszerrel eredményes a perselyeket kiszedni? Le szeretném horganyozni a felső villaszárat, hogy ne rozsdásodjon.

Komment

barna és Duke kedvelte ezt.

Komment

Kedves jjzoli ! Ahogy folyamatában olvastam az írásokat, már szinte vártam a "bajt". A megoldás egy behúzószár . 10-es átmérőjű T alakú a végén M10 . A telló záródugó menetes részét kell elkészíteni /eszterga/ vagy a börzén apróért vett dugóról a felesleget lemunkálni, közepét 10-es fúróval kifúr,a T menetesrészt bele, 2 kontra anya. Átdugod a kifliken, lámpatartón, beletekered a telló menetébe, és már könnyen boldogulsz. ha a helyén, az alsó kifli szorító csav. meghúzod,behúzó szár kicsavarható. Üdv : KIKI61 az olaj 215 köb /szár jó vastag, 90/w80.
                              barna és joker kedvelte ezt.

Komment

ApaE, már tűkön ülve várom a Karácsonyt, akarommondani a teleszkóppersely kiszedő célszerszámos blogbejegyzésedet!

Addig is a hátsó lengéscsillapítók felújításába fogok. Sikerült ugyanis szétvarázsolnom három párat, mindegyiknek más a hibája, így összehozható belőlük két használható.

Milyen vastag O gyűrűk kellenek bele? (most nincs nálam fizikailag) Az tudom, hogy 20-as, és 16-os átm.
                                Szokták valahogy "feltuningolni", pl dupla 20-as O gyűrű?

A 10x22x8 szimeringből van vmi "modern" hidraulika tengelyhez való?

A fenti jobbítási ötletek feldobásakor a gondozásmentes élettartam növelés vezérel.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X