Duke eredeti hozzászólása
Hozzászólás megtekintése
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Pannonia gyújtáskapcsoló
Collapse
X
-
Szerintem kérdezd meg őket, még a télen amikor a km-órát "kereteztettem" újra a Haudekéknél -Dénes (dino125ad) barátom ajánlására, amit ezúton is köszönök Neki- ugyanabban az utcában van egy autóvillamossági bolt, ott láttam kirakva, ja és kábelátvezető-gumikat is tartanak, nálunk a helyi autósboltokban már hiánycikk v. csak egy méret van.Utoljára szerkesztve a következő által: supermax; 2013 máj. 19, 20:42.Duke kedvelte ezt.
- 1 like
-
Sziasztok!
A helyzet a következő:
ha a kulcsot jobbra fordítom akkor a helyzetjelző világít a biluxkapcsolón meg csak a kürt gombja működik. Ez így jó is, ha jól tudom.
A tompított és a távolsági fényszórókat úgy lehet működésbe hozni, hogy a kulcsot balra fordítjuk. Ekkor a helyzetjelző kialszik és a biluxkapcsoló állásától függően valamelyik fényszóró világít.
Na nekem egyiksem kapcsol be. Ha balra fordítom a kulcsot akkor a REFLEKTOR FOGLALAT 31 és a REFLEKTOR FOGLALAT 57 a mért feszültség 0V. Ha jobbra fordítom a kulcsot akkor rendje módja szerint 6V mért feszültség.
Őszintén szólva a biluxkapcsoló működését nem értem. Ugyanis, ha bekötöm a vezetékeket a kapcsolóba akkor tök mindegy, hogy melyik állásban van mindig van kontakt a 56-os pont(piros kábel) és a 56B sárga kábel és a 56 piros és 56A barna között. Tehát ezért nem értem ,hogy akkor milyen kört nyit-zár a kapcsoló?!
Ha a kulcsot jobbra fordítom és igy a piros-fekete vezetékekben megvan a 6V (57 és 31)és a piros 57 vezetéket kikötöm a foglalatból és a 56A és 56B -hez érintem akkor váltani tudok, hogy tompított vagy távolsági.
Lehet zavarosan írtam, de remélem kivehető a lényeg.
Csatolok kettő képet, hogy mi alapján kötöttem be a vezetékeket.
Az akku testjét csak a próba miatt a blokk teteján a kuplung körmös bowden akasztójára kötöttem a kapcsolónak a 61ről a testet meg az alsó alu villahídra. E két testpont között nincs szakadás.A bilux kapcsoló és a 61 között sincs szakadás.
A vezetékek a megfelelő helyen vannak. A km óra megvilágításánál a földellés nincs jelölve, de ha letestelem az izzót akkor az is működik.
A gyújtás alapból induló szürke vezeték 2, az a gyújtás kapcsolóba a 15/54 jelü pontra megy. Mivel a bekötési pont a kapcsolón 2 jelzésű az hiányos.
Komment
-
ApaE -
A biluxkapcsoló krómozott háza és a gyújtáskapcsoló testelési pontja között nincs szakadás.
Leszerelve is próbálkoztam.
A gyújtáskapcsoló hibája lehet az, hogy ha a kulcsot balra fordítom akkor a REFLEKTOR FOGLALAT 57/31 az 0V?
Próbálkoztam már mindenhogy és a gyújtáskapcsoló hibájára gyanakszom.
Komment
-
Beindított motornálBéla Rácz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA tompított és a távolsági fényszórókat úgy lehet működésbe hozni, hogy a kulcsot balra fordítjuk.
Csak csendben jegyzem meg én voltam olyan blőd hogy elcsodálkoztam miért nem világít
Hiába dinamósokhoz szoktam, azok vannak itthon
Béla Rácz és kedvelte ezt.
- 2 likes
Komment
-
ApaE -
Ami a reflektor foglalat 57-be benne vezetékvéget rákötöttem a gyújtáskapcsoló 56 pontjára és a távolsági és a tompított működik. Csak a helyzetjelző nem igy mivel a 57-es vezeték oda menne.
No,de ha ez az egész csak akkor működik mikor be van indítva a motor akkor feleslegesen görcsölök
Kicsit logikátlan, hogy ha nem jár a motor akkor csak azzal a helyzetjelzővel tudok világítani.
Szóval ezt az egész balra fordítom a kulcsot és kapcsolom a tompított/távolságit ezt csak is beindított motornál működik.
Ezer köszönet!
Gondolom a mágneses gyújtásra is ez vonatkozik nem csak a dinamósra?!
- - - Updated - - -
A szakadás vizsgálat az 59-56 pontok között balra fordított kulcsállásnál értendő?
Komment
-
Én logikátlannak találom, mert: az a helyzetjelző az nagyon gyenge, de arra hogy lássanak arra talán jó, de ha műszaki hiba miatt az éjszaka közepén nem indul a motor akkor nem lenne rossz ha rendesen látna az ember
Bár ez most nem lényeg.
Ezt az ábrát már néztem, ez alapján lehet nézni hol van esetleg szakadás.
Köszönöm!
Komment
-
Vasárnap esőben motoroztunk és egyszer csak elment (borért?) az első világítás és az első helyzetjelző.
A motor csak akkor áll meg, ha világítás helyzetben húzom ki a kulcsot.
Járt-e már valaki így, mi lehet a probléma?
"Az élet megállhat,de a CSEPEL soha!"
Söjtöri Motoros Találkozók ; Söjtör Környéki Motorosok Baráti Köre
Komment
-
Így nem, de úgy igen hogy este a semmi közepén minden világítás elszállt. Gyújtáskapcsoló tisztítás után megjavult, szóval ezt tanácsolom neked is.Ricsi95D eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseVasárnap esőben motoroztunk és egyszer csak elment (borért?) az első világítás és az első helyzetjelző.
A motor csak akkor áll meg, ha világítás helyzetben húzom ki a kulcsot.
Járt-e már valaki így, mi lehet a probléma?
Ricsi95D kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
A hiba oka: a testkábel,mely az első teleszkópszárhoz van rögzítve, elszakadt."Az élet megállhat,de a CSEPEL soha!"
Söjtöri Motoros Találkozók ; Söjtör Környéki Motorosok Baráti Köre
- 2 likes
Komment
Komment