Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Kormányszorító surlódó tárcsa

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Kormányszorító surlódó tárcsa

Tisztelt fórumozók!

Többször próbáltam már a kormányszorítóval rögzíteni a kormányt szerelések alkalmával.
    Sajnos a funkcióját nálam soha sem töltötte be.
    Nem szedtem még szét soha, de az alkatrész katalógusban szereplő surlódó tárcsákat a motoromon nem találtam.
    Milyen anyagból van eredetileg?
    Hogyan néz ki valójában?

Üdv

Attached Files
    emu, TZ és sricsi70 kedvelte ezt.

Komment

Szia!

Köszönöm a képeket, sokat segítettél . Ezek alapján már legalább van valami fogalmam, hogy milyen lehetett eredetileg.
      Valószínű, hogy maszek mődszerrel megoldom.

Üdv

Komment

Sziasztok t5-höz nincsennek képeitek? Mert nekem is ez a problémám de nekem nem ilyen alkatrészeim vannak.

Komment

Sziasztok!

Alposabban, szemrevételeztem a kormányszorítómat.
          Kiderült, hogy csak az alsó surlódótárcsám hiányzik, amelyik a menetes tárcsa felett van.
          Kölcsönbe kaptam egy pont ilyen darabot (hála szőrös barátomnak).
          Egy régi gépből lett bontva, lehet, hogy nem gyári méret.
          Vastagsága mindössze 2mm.
          Szerintem nem bakelit, inkább valamilyen keményebb műanyag, ugyanis rugalmasan hajlítható.
          Külső átmérője: 68 mm
          Belső átmérője: 40 mm

Click image for larger version

Name:	DSCF1103.JPG
Views:	1
Size:	187.9 KB
ID:	129500

Akitől kaptam azt mondta, hogy neki is ilyen vastag van a motorjában, ráadásul régi linóleum darabból (PVC padlóburkoló)van kivágva.
          Az a lényeg,hogy tömör fajta legyen.
          Kipróbáltam, nálam is jól szorított a linóleumos megoldással.
          Utoljára szerkesztve a következő által: sricsi70; 2011 dec. 14, 18:34.

Komment

Szép napot mindenkinek nekem is ezzel van gondom valaki le tudná irni hogy milyen tárcsák kellenek a szoritóhoz? nekem összesen 3db van és nem szorit semmit az az érzésem hogy valami hiányzik közülük.Fotóm nincs sajnos de elmondom hogy mik vannak.Az alsó amibe menet van utánna az ütközős karika és legfönt belevan egy nútba nyomva a bakelit karika olyasmi mint Sricsi-é. Előrre is köszi.

Komment

Attached Files
              soveny és Che kedvelte ezt.

Komment

csacsa73 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Az alsó amibe menet van utánna az ütközős karika és legfönt belevan egy nútba nyomva a bakelit karika olyasmi mint Sricsi-é. Előrre is köszi.
                A menetes karika és az ütközős karika között kell hogy legyen surlódó tárcsa.
                Az általad leírtakból úgy tünik, hogy nálad is hiányzik.
                Oda raktam a fentebb említtett kölcsönkapott műanyag alátétet.
                ApaE által csatolt képen a 22. alkatrész.
                Utoljára szerkesztve a következő által: sricsi70; 2011 dec. 15, 18:29.
                soveny kedvelte ezt.

Komment

Köszönöm a válaszokat sikerült /linoleum/
                  sricsi70 kedvelte ezt.

Komment

A kormányszorítómat ha lazán hagyom, rettenetesen zörög. Ha akár kicsit is szorítom, nem tetszik kanyarodáskor...

Kiszerelni nem tudom, mert mint ha ez tartaná a kormányt, hogy nem ütközzön a tanknak...

Mi a megoldás?

Komment

Lemezjáték!
                      Esetleg a dörzstárcsák (vagy hogy hívják őket?!) csere?
                      Gondolom valamilyen lógástól zörög, mert elvileg nem kéne neki. :S
                      mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Lemezjáték eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Ha akár kicsit is szorítom, nem tetszik kanyarodáskor...

Lemezjáték eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Mi a megoldás?
                        Szokd meg ,( ---ha nem tertanék a felhördüléstől , a kkor azt mondanám hogy tanulj meg ...) -------- csak kimondtam

Szóval az nagyon jó dolog , sőt ha nem az a dörzstárcsás vacak lenne hanem egy rendes olajos , még mosolyt is csalna az arcodra a vezetés élménye --hogy mennyivel faszább mint nélküle .
                        wsievers és kedvelte ezt.

Komment

Nekem a végállásoknál koppant nagyot, ezért a váznyakon lévő kiálló csonkra (amire a képen látható jelölt elem megy) húztam egy darabka gumi csövet, így megszűntek a zajok.Click image for larger version

Name:	612.jpg
Views:	1
Size:	181.8 KB
ID:	148585

Komment

húztam egy darabka gumi csövet, így megszűntek a zajok.
                            Am kell is. Az Izsnek pofás gumiprofilja van oda pl. A Nyiprónál meg nem kopog, mert egy csapra van feltűzve, szorosan.

sőt ha nem az a dörzstárcsás vacak
                            Ha nincs más? Tegyek fel egy hiperszuper folyadékos csillapítót az öreg vasra? Majd hidraulikusat oda teszek, ahová kell...

Kiszerelni nem tudom, mert mint ha ez tartaná a kormányt, hogy nem ütközzön a tanknak...
                            Igen, kormányhatároló is.
                            "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                            "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              Ha nincs más? Tegyek fel egy hiperszuper folyadékos csillapítót az öreg vasra? Majd hidraulikusat oda teszek, ahová kell...
                              Persze , természetes ! Én csak azt szeretném ha beívódna a köztudatba , hogy ez is egy fontos alkatrésze a motornak és ezért meg kell csinálni rendesen !Nem azért van az ott ,hogy tartsa a szép bakelit tekerőt .

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X