Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannonia karburátor

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

wsievers és Beagle kedvelte ezt.

Komment

Egy gyári megszakítónak nagyon tudnék örülni

Komment

Komment

Csak hát 'ugye' kb. másfél-kétszerannyiba fáj, mint az utángyártott.
          Az audinál megtanultam hogy a normális gyári cuccnak ára van és megéri bele tenni. És ehhez tartom is magam, ha az kell bele hát az kell bele

Komment

Egy gyári megszakítónak nagyon tudnék örülni

Börzén előfordul még, sőt, nem használt is.

Én nem vagyok egy nagy börzére járós, turkálós típus, de internetes hirdetéseket rendszeresen böngészek. Nemrég így találtam pl. eredeti, nem használt pár megszakítót 1200 Ft-ért.
            Meg árulnak 6000 körül is ugyanilyet, csak azt nem veszi meg senki. Nagyon helyesen szerintem.
            Sanders és Beagle kedvelte ezt.

Komment

Természetesen ha az a cél, hogy originális legyen a gép, akkor gyári bele mindenből, viszont akkor figyelmen kívül kell hagyni olyan dolgokat, mint pl. fogyasztás.

A gyújtás lényegesen befolyásolja a fogyasztást, és egy gyári megszakítós gyújtás mellett max 55-60 km/h sebességnél van 3,8-4 literes fogyasztás, már ha használni akarjuk a gépet, és nem ... gyönyörködni benne. ( A csak szót szándékosan hagytam ki, mert nem becsülöm le azokat akik a látvány kedvéért újítanak fel egy gépet tökéletes gyári állapotra!)

Ha viszont cél a használat, akkor modernebb gyújtás rendszerekkel üzembiztosabb állapot, és alacsonyabb fogyasztás, ( nekem 3,5 liter 65-75 km/h gps szerint, óra szerint 85-90 km/h tartós utazó) . De ez akkor fontolandó meg, ha cél a mindennapos használat annak ellenére, hogy veterán gépről beszélünk.
              Utoljára szerkesztve a következő által: TLF65; 2014 júl. 29, 11:18. Oka: helyesirási hibák+ szükséges betűk beírása
              wsievers kedvelte ezt.

Komment

Most én garázstól garázsig 369 km-t tettem meg, kb. 16 liter üzemanyaggal indultam el és még maradt a tankban. Úgy számolom, hogy 4 literen belül lesz a fogyasztás, nagyrészt szintén óra szerint 85 és 90 körüli utazóval, forgalmi viszonyok miatt néha alatta.
                Ahogy mondtad, hogy mennyit számít csak egyetlen körülmény (ikergyújtás), arra következtetek, hogy ugyanúgy számít pl. egy kopottabb henger-dugattyú-gyűrű együttes vagy egy nem megfelelően kialakított vagy esetleg eltömődött kipufogó is a gyújtáson kívül.
                TLF65 kedvelte ezt.

Komment

Természetesen igazad van demeter, többek között a henger-dugattyú állapota is sokat számít! ( sőt! még a gumi levegőnyomása is!!)

És egyébként mondani is akartam, hogy gratulálok a gépedhez, soha nem láttam még ilyen gyönyörű P10-est! A hangja pedig megigézett engem!!!!

Talán rosszul fejeztem ki magam, hogy egy autentikus gyujtás nem jó, persze hogy jó, de vajon meddig? Mikor állítódik el? Mikor kopik el? esetleg egy nem látható anyaghiba, vagy egy fáradás, érintkező leválás, textilbakelit hüvely törés-repedés stb mikor következik be, hiszen majdcsaknem 50 évesek ezek az alkatrészek... (gyújtás alkatrészekről van szó, mert persze az alap, hogy újra fúrás, új dugó, új csapágy, új láncok, kuplunglamellák felujítása, mer ezeken esetleg szemmél látható a használat, úgy mint az eltömődött kipufogón is...na de a gyújtáson? egy gyujtótekercsen? még a megszakítón csak csak, ha a wolfram pogácsa beégett, vagy kopott...de nem jellemző akkora minőségi csere, mit a többi kopó-forgó-mozgó alkatrészen!)

És nem menj gyorsan csak kb 60-al előzz meg egy szalmabálát szállító traktort 2 pótkocsival, és úgy látod, hogy még beférsz a szembejövő előtt, de ha elmegy a gyujtás előzés-kikerülés közben? ( NE LEGYEN ILYEN!!! ÉS SAJNOS AZ ÚJ ALKATRÉSZEKKEL IS ELŐFORDULHAT EZ... ) szóval én erre gondoltam. Persze én mindig féltem, hogy menetközben kell gyujtást állítani, kondit cserélni stb. mert előfordult. Sajnos sokat szereltem árokparton. ( erre mondható az, hogy egyszer kell jól megcsinálni, és akkor....) volt is egy tartalék kondi felcsavarozva a lánckereket és a lendkereket elválasztó falra, hogy ha ki megy a lendkerék alatti, akkor csak a 2 pontra rá lehessen kötni azonnal amásikat... persze AZUTÁN, hogy egyszer cserélnem kellett, soha többé nem kellett, de mégis, folyamatosan bennem volt a meghibásodástól való félelem...

A Te P10-sedből kiindúlva, ami olyan mint egy GYÁRI ÚJ, valóban nem kell ilyenekre gondolni.... de tudjuk, hogy ezeknek a motoroknak a gyenge pontja a gyújtás: a lendkerék delej, a megszakító, a kondi, és esetleg a tekercszárlat, ami talán a legritkább... még az előgyújtásra se annyira érzékeny, mint a többi gép. Hányszor kell rugdosni a Pannóniát, mert nincs kielégítő szikra erősség induláskor?...És nagyobb fordulaton pedig a már kitárgyalt 2 karú emelős megszakító...

de szeretném aláhuzni, szerintem a világ legjobb leggyönyörűbb gépe a Pannónia, és nekem is az van, és nem is akarok mást, sőt!! még egyet ebből!! és ha autentikus, nekem azzal sincs semmi bajom, mert öröm látnom olyan gépet, mint a Tiéd!!!

- - - Updated - - -
                  Utoljára szerkesztve a következő által: TLF65; 2014 júl. 29, 13:20.
                  sepy, demeter és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Igazán köszönöm a dícsérő szavakat, az embernek ez jelenti a legnagyobb önigazolást a tevékenysége mellett.
                    Örülök, hogy vihettem egy "egyenfekete" Pannóniát, ami lehetett szép a tiétek között is. Mindamellett, számomra kifejezetten örömteli volt, hogy az enyémen kívül színes, egyedi Pannóniákkal voltatok jelen.
                    Szerintem különleges volt a mi szekciónk ebben a formában!
                    Én korábban 7 évet motoroztam le Pannóniával és a mostanival közelítek a 2000 km-hez, ezalatt semmi miatt nem kellett nem várt, út széli kalandokba kerülnöm szerencsére. Ez nem olyan sok, de mégis töretlen a bizalmam a még gyári, de gondosan összeállított konstrukcióval szemben. Persze töröm a fejem én is a korszerűsítésen, azért mégiscsak más lehet egy tökéletesített főtengellyel meg csapágyazással nagyobb teljesítményt kivenni a motorból, elektronikus gyújtással, nagyobb kompresszióval, megfelelő teherbírású kuplunggal, stb.
                    Az biztos, hogy ha a lehetőséget megadja az élet és újítok még fel Pannóniát, az már nem gyári állapotú és színű lesz.
                    TLF65, heeegany és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

demeter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      Az biztos, hogy ha a lehetőséget megadja az élet és újítok még fel Pannóniát, az már nem gyári állapotú és színű lesz.
                      Én meg pont fordítva vagyok vele
                      Ha lehetőségem és pénzem lesz felújítom nagyapám motorját. De azt gyári állapotúra!
                      Click image for larger version

Name:	P1010003.jpg
Views:	1
Size:	193.6 KB
ID:	140687

És tényleg nagyon szép a motorod!
                      demeter kedvelte ezt.

Komment

Heeegany, köszönöm!
                        Azért szerencsés vagy, hogy TL-lel járt a nagyfater. És hogy még meg is van, pláne!

Komment

demeter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          Heeegany, köszönöm!
                          Azért szerencsés vagy, hogy TL-lel járt a nagyfater. És hogy még meg is van, pláne!
                          Azért annyira nem vagyok szerencsés sajna. A váz rommá törve(persze javítható), hella lámpatök és takarólemez kivételével az egész első rész hiányzik. Tank hiányzik, ülés, hátsó sárvédő, hátsó lámpa szintén. Kuplung dekni sincs meg. Szóval a ritka alkatrészeinek a többsége hiányzik.
                          No meg ő is papírok nélkül vette és használta. Szóval egyenlőre az is reménytelen.

Komment

Ne add fel Heegany!!
                            CZsolti kedvelte ezt.

Komment

Ha feladtam volna már eladtam volna az egészet
                              De ettől függetlenül nem hiszem hogy a közeljövőben bármi is lesz azzal a motorral.

Komment

Így már árnyaltabb a kép sajnos...úgy képzeltem, ott van a gép egyben, hiánytalanul és mondjuk egy finom, jótékony porréteg alatt várja a feltámadást.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X