Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Pannonia karburátor
Collapse
X
-
A karburátort benzinben mosom,minden alkatrészt külön.
Minden furatba belepróbálom a megfelelő furót és azzal takaritom ki természetesen kézzel esetleg fogóval tekerve a kis féligzárt furatot vörösrézdrótra forrasztott furóval tisztitom,oxidációt mini finom sárgaréz drótkefével csinálom,öblités és levegővel kifuvatás.Fuvókatartók tőmitéseit műanyagból esztergált darabokkal hejettesitettem,bevált.
Ha nem volt mechanikus sérülés,repedés a házon mindig müködött.Ez így már egy "felujitás"-nak felel meg.OdinHEM kedvelte ezt."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 1 like
Komment
-
Sziasztok.
Van egy kis kerti traktorom, PANNÓNIA 250 motorral.
Nem akar indulni.De valószínűleg nem a gyújtással van a baj,hanem mivel néhány éve már nem volt használva, a karburátorban és tanban maradt üzemanyag lehet a probléma. Egy képet is mellékelek hozzá.
Az a kérdésem hogy a PANNÓNIA karburátor kipucolásához mit lehet használni,valamint a tankhoz is.
Egyébként ha életre tudom kelteni, elszeretném adni.De erről majd később.
Válaszokat előre is köszönöm.
Joco65.
Komment
-
joco65 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAz a kérdésem hogy a PANNÓNIA karburátor kipucolásához mit lehet használni
A tankot meg le kéne szedni, 2-3 marék csavaranyát beleküldeni szintén valami oldószer kíséretében és jól átrázni benne, végezetül benzinnel átöblíteni.sricsi70 kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Sziasztok!
Mióta cserélve lett a főtengely néha előjön egy hiba, ami szerintem üzemanyag ellátáshoz köthető(bár a karbit nem piszkáltam a blokk szerelése közben)
Tehát megy szépen a gép, 50-el kivisz a világból is, többnyire még 60-al is. Viszont néha nagyobb fordulaton teljesen elmegy az ereje. Aztán pár méter gurulás után újra magához tér és megy tovább.
A benzincsőből szépen folyik a benzin, a karburátor tiszta(legalábbis tisztítás után is ezt csinálta). Az úszószinten állítottam, de nem lett jobb. (eddig felülről a 3.-állásban volt, most áttettem a 2.-ba) De igazából fogalmam sincs hogy mi lehet a gond. Szépen megy, húz is úgy ahogy kell, aztán egyszer csak vége. Ráadásul nem is nagyon lehet kiszámítani hogy mikor fog ez előjönni. Szombaton 10km-t mentem vele kb 60-65-el, gond nélkül. Ma meg 50-nél is eljátszotta ezt.
A másik, megyek egyenletes tempóval és egy pillanatra mintha több gázt adnék neki, picit jobban húz. Aztán ugyanúgy megy tovább.
Lehet ezeknek köze ahhoz hogy levegősödik az benzincső? Akármit csinálok vele mindig lesz benne 1-2 kisebb nagyobb buborék.
Valakinek bármi ötlet? Én már kezdek kifogyni belőlük
Komment
-
heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAkármit csinálok vele mindig lesz benne 1-2 kisebb nagyobb buborék.
Olvastam már több helyen, hogy a henger felforrósodik és vele együtt a porlasztó is.
Így kiforrhat a benzin az úszóházból.
Ha ez történik, akkor valamilyen hőálló szigetelő anyagot (mondjuk bakelit lemezt) kellene a henger és a porlasztó csonk közé helyezni.Utoljára szerkesztve a következő által: sricsi70; 2013 júl. 01, 19:00.
Komment
-
sricsi70 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseNem forró a karbid?
Olvastam már több helyen, hogy a henger felforrósodik és vele együtt a porlasztó is.
Így kiforrhat a benzin az úszóházból.
Ha ez történik, akkor valamilyen hőálló szigetelő anyagot (mondjuk bakelit lemezt) kellene a henger és a porlasztó csonk közé helyezni.
St.Z.350 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésePróbáld meg ezek szerint,lehet,hogy segít!
Egyébként ennek a könyvnek mi a neve? Úgy látom hasznos, csak a képek minőségen nem az igazi Igencsak nehezen olvasható így.
Komment
-
heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseDe azóta nem melegszik a karbi. Tehát ezt a lehetőséget kizárnám
Az úszód mozog rendesen? Nem szorul?Utoljára szerkesztve a következő által: sricsi70; 2013 júl. 01, 21:20.heeegany kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
sricsi70 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseTanksapkán a lyuk átengedi a levegőt? Benzinszinten próbáltál emelni?
Az úszód mozog rendesen? Nem szorul?
Úszótű az utolsó előtti állásban van. Felülről. (gyárilag azt hova kellene tenni?)
Az úszó szerintem mozog rendesen. De igazából nem tudom. Ezt hogy lehetne megtudni?
Viszont az úszóházon nekem olyan fedél van amin van úsztató, holnap lehet kipróbálom hogyha ezt csinálja hogy benyomom az úsztatót. Aztán ha magához tér a gép akkor akad az úszó.
Komment
-
heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseÚszótű az utolsó előtti állásban van. Felülről.
Komment
-
heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA másik, megyek egyenletes tempóval és egy pillanatra mintha több gázt adnék neki, picit jobban húz. Aztán ugyanúgy megy tovább.Beagle kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
Komment