Nem könyv,hanem az AM 1966-ból,a képek minősége az ügyetlenségemnek "köszönhető".
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Pannonia karburátor
Collapse
X
-
nyuszifül eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseFalsot szív. Valószínűleg a főtengely cserénél sérültek a simeringek, vagy nem megfelelő a blokkház tömítettsége.
Komment
-
Azt hiszem megvan a probléma oka. Most párszor eljátszottam hogy amikor ezt csinálja satufék, motor leállít... És ilyenkor a benzincsőben alig van benzin. Szinte csak levegő van az egészben. Tartalék és normál állásban is, annak ellenére hogy kb 10l benzin van a tankban és a csapot tegnap pucoltam ki(valamint van a csapnál ilyen).
A súbert tűt feljebb raktam egyel, az úszó a legfelső állásban van(legmagasabb benzinszint) de ugyanazt produkálja. Aztán visszaengedem a gázt, és pár méter után ugyanúgy megy tovább mint előtte.
Azt hiszem a következő lépés az lesz estefelé hogy tanksapka nélkül megyek egy kört. Mert én már abban sem vagyok biztos hogy nem-e az okozza a bajt.
Egyébként a karbi egy kicsit melegszik most is. Szóval hosszú távon azzal is lehet hogy még lesz gond. De ezt akkor is csinálja amikor a karbi még hideg. Tehát most kétlem hogy azzal lenne a gond (nomeg az nem hűl le olyan gyorsan)
Közben kipróbáltam lecsavart tanksapkával. Indulás előtt kilégtelenítem a benzincsövet, aztán folyamatosan gyűlnek a buborékok, nagyobb fordulaton meg elfogy az úszóházól a benzin a cső meg megtelik levegővel...
Módosítottam a cső helyzetét is, hogy a karbitól a csapig folyamatosan emelkedjen, de így se lett jobb...
Jó lenne valami tanács hogy mit csináljak vele, mert én már kifogytam az ötletekből
Komment
-
heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseJó lenne valami tanács hogy mit csináljak vele, mert én már kifogytam az ötletekből
-vedd le a banzincsapot szereld szét,minden furat vezet valahová,
-kézzel tekerj bele egy azonos méretü fúrót és nézd meg meddig ér,utána szemből,
-ezután mosd ki az egészet benzinben,ezt addig mig nem marad tiszta a benzin,és fuvasd át furatonként.
-a tömitőrészeket igazitsd meg,van mikor összeszükül a furat a gumiban és ellenőrizd nem sérültek e.(tüzes méretes szeggel a benzincsapgumi kisfuratai javithatók ha nem,csere.
-a karburátorra ugyanez érvénes.
-szereld vissza és jó lesz az üzemanyagellátásod!!Utoljára szerkesztve a következő által: mátéapu; 2013 júl. 02, 21:23.joker kedvelte ezt."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 1 like
Komment
-
Holnap azt hiszem kénytelen leszek ezt eljátszani. Egyébként Pannóniánál nem tudja valaki hogy adott idő alatt mennyi benzinnek kellene átfolynia a benzincsövön?
Anno egy MZ-es ismerős mondta hogy MZ-nél mi a normális. Csak már nem emlékszem rá. Pedig abból talán kiderülne hogy ezzel van-e a gond.
Komment
-
Biztosan van egy minimum átfolyási mennyiség de gondoljatok bele széllel,szemben,emelkedőn,oldalkocsival,szélvédővel,túlterhelve,gyorsitáskor,ez mijen adatokkal menne.
Egy a lényeg a szükséges töszörösével kell számolni.
szerintem egy tank benzinnek 10-15-perc alatt ki kellene folynia."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
Komment
-
Szia! Szerintem a belső szűrővel szivatod magad halálba. Én kipróbálnám hogy kivéve mit csinál hogyan megy a motor. Akármennyire is tiszta a tankod belül lehet hogy az olaj vagy más szutyok eltömítette. Arról beszélek amit linkeltél. Egy próbát megér a nyugalmad és a biztos motorozás.
üdv, Odin
Komment
-
heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseEgyébként Pannóniánál nem tudja valaki hogy adott idő alatt mennyi benzinnek kellene átfolynia a benzincsövön
mateapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseEgy a lényeg a szükséges töszörösével kell számolniOdinHEM kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
mateapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseBiztosan van egy minimum átfolyási mennyiség de gondoljatok bele széllel,szemben,emelkedőn,oldalkocsival,szélvédővel,túlterhelve,gyorsitáskor,ez mijen adatokkal menne.
Egy a lényeg a szükséges töszörösével kell számolni.
szerintem egy tank benzinnek 10-15-perc alatt ki kellene folynia.
OdinHEM eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseSzia! Szerintem a belső szűrővel szivatod magad halálba. Én kipróbálnám hogy kivéve mit csinál hogyan megy a motor. Akármennyire is tiszta a tankod belül lehet hogy az olaj vagy más szutyok eltömítette. Arról beszélek amit linkeltél. Egy próbát megér a nyugalmad és a biztos motorozás.
Úgyhogy hiába pucolom ki rendesen 1-2 nap alatt morzsolódik annyi rozsda a belsejéről hogy a csap tartalék részét eltömíti. A szűrőt ezért tettem bele(nameg hogy akármi beleesik a tankba az ne a csapba kössön ki).
De ma kipucolom amennyire tudom aztán szűrő nélkül kipróbálom.
joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseez a nem jó irány nagyon tudományos !
Komment
-
Pedig ha tudod hogy bele ment a rozsda ki kerll mindent takaritani ha rozsdás akkor pedig nem szabad tartalékra átkapcsolni mert bemegy a szutyok és kezdheted előröl!
Sőt még megkell toldani a csövet ,hogy ne jusson bele semmi,igy lehet megvárni a jó tankot.heeegany kedvelte ezt."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 1 like
Komment
-
mateapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésePedig ha tudod hogy bele ment a rozsda ki kerll mindent takaritani ha rozsdás akkor pedig nem szabad tartalékra átkapcsolni mert bemegy a szutyok és kezdheted előröl!
Sőt még megkell toldani a csövet ,hogy ne jusson bele semmi,igy lehet megvárni a jó tankot.
Komment
-
heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseOké, azt is kiszedem. Csak a gond az hogy a tank állapota, hát azt inkább nem részletezem. A másik tank meg készül...
Úgyhogy hiába pucolom ki rendesen 1-2 nap alatt morzsolódik annyi rozsda a belsejéről hogy a csap
- 5 likes
Komment
-
De a belső szűrőnek csak az alja retkes. A teteje teljesen tiszta(legalábbis annak tűnik)
Tehát a benzinnek lenne hol befolynia(szerintem)
Na de ha ma nem is de holnap szétszedem és kipucolom. A másik tank meg remélem meglesz max 2 héten belül.
A fejleményeket meg majd megírom. És nagyos remélem hogy igazatok van
Komment
Komment