Még azt megtudnád mondani Heegany,hogy a kürt csatlakozó vezetékeit úgy kössem be,hogy egyik pólusba egyértelműen az akksi pozitivja megy,nekem meg gyárilag úgy volt,hogy a másik pólusba meg 2 szál volt bekötve az egyik a kürt szála a másik meg a "B" jelü biztosíték szálat is ide kötötték.Vagy a B szálat vigyem ki az akksi pozitivjára?Az új rajzokon asszem így van.Köszi addig is.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Pannonia világítás
Collapse
X
-
Zsolt27 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMég azt megtudnád mondani Heegany,hogy a kürt csatlakozó vezetékeit úgy kössem be,hogy egyik pólusba egyértelműen az akksi pozitivja megy,nekem meg gyárilag úgy volt,hogy a másik pólusba meg 2 szál volt bekötve az egyik a kürt szála a másik meg a "B" jelü biztosíték szálat is ide kötötték.Vagy a B szálat vigyem ki az akksi pozitivjára?Az új rajzokon asszem így van.Köszi addig is.
Ha emlékeim nem csalnak akkor az akkuról megy egy vezeték a kürtre, onnan a kapcsolójához ami egyszerűen testtel.
Nem rémlik hogy az a gyújtáskapcsolón keresztül menne.
Komment
-
Müller elektronikánál, 12 voltos áttekercselés, HALL JELADÓS GYÚJTÁSSAL 16.000 PÉNZ !Atti69 és Lemezjáték kedvelte ezt.
- 2 likes
Komment
-
https://sites.google.com/site/muelle...nics/gyujtasok
Én ezt a lapot találtam, de Pannóniához való kit-et nem találtam?
Melyik jó hozzá? Kell még valami a felszereléséhez, vagy minden benne van?
Komment
-
Ezek mágneses jeladós gyújtásegységek. Azaz valahova felraksz egy erős mágnest, ennek az úgynevezett hall szenzora érzékeli ha elmegy előtte és gyújt. Ezzel semmivel se lennél előrefele, csak kiváltod a kalapácsos rendszert. Ha készletben adná maximum annyival jobb, hogy, hogy nem neked kell befaragni a helyére. Nagyon sok pénzt ne ölj bele. Attól még a pocsék generátor marad.
Komment
-
Elküldöd a fekercseket, szépen Í ttekerik. A gyújtÍ s jó, a vilÍ gítótekercsek meg nem férnek el a helyükön. Egy kis reszelés utÍ n meg kiddrül hogy szarabb mint a gyÍ ri.
Amikor meg reklamÍ lsz akkor meg még te vagy a hülye...
A tekercselést nem Müller csilÍ lja, azt nem ő cseszte el. Meg végülis a két vilÍ gítótekercs Í rát visszakaptam. Csak rengeteg időt meg vagy 4 postaköltséget buktam rajta...
- 2 likes
Komment
-
Köszönöm, hogy megosztottad a tapasztalatokat!
Ha jól értem ott lett rossz a tiéd, hogy 12 Voltosra át lett tekercseltetve a 2 világító tekercs, és az nem fért el? Ugyanakkor ami gyújtást csinált az jó?
Mert már ez is valami...A gyújtásnál hogyan oldja meg a jeladót, hogyan szerelhető a lendkerékre?
Ha a világító tekercsek áttekerése nem sikerül nekik, maradhatna a 6 Voltos, és ezzel gazdálkodnék tovább:
Lehet a hagyományos izzókat kiváltó, azok foglalatába illeszkedő led-es izzókat venni (tény, hogy nem olcsók), aminek a fogyasztása nagyon kicsi.
arra gondoltam, ezt egyenirányítani és stabilizálni valami az Interneten található kínai kütyüvel, hogy rákössem az egészet az akkumulátorra, majd erről táplálni az összes led-es fogyasztót, ide értve a led-es indexeket is.
Vagy ez marhaság?
Komment
-
A tekercselést egy szakival csináltatja Szabolcs. Tény,m hogy szépen dolgozik, a gyújtótekercset is szépen megcsinálta, de a világító tekercseket elcseszte. Ami önmagában nem is érdekelne, előfordul ez, de váltottunk pár levelet és a stílusa az ami felháborító. A vége az lett hogy többet ne küldjek neki semmit, visszafizeti a tekercsek árát és csináljak velük amit akarok.
A gyújtás jeladó nélküli CDI. Pontos működését nem tudom, erről kérdezd Szabolcsot, de ha jól tudom akkor polaritásváltásnál gyújt. Tehát fordulatonként 3x(amiből kettő semmit sem csinál). Ez is az aksitól teljesen független rendszer, és erősebb szikrát ad mint a gyári.
Valamint nincs benne semmi kopó alkatrész. Nekem eddig bevált, ezt a részét nem bántam meg a dolognak.
Annó Szabolcstól vettem még a 12v-so tekercsekhez egy 2 fázisú szabályzót, amivel emlékeim szerint 55W körüli teljesítményt kelletett volna produkálnia a rendszernek. Persze a tekercsek szabályzó nélkül is alig pár voltot produkáltak. Fordulaton...
A sok szarakodással sikerült rövidre zárni a szabályzót, szóval annak a működéséről nem tudok véleményt írn, mert a szar tekercsekkel nem működött, mással meg már nem tudtam kipróbálni.
A világításról:
Épp Suzuki generátort keresek...
Komment
-
Sziasztok!
Nem akarom senki üzletét rontani de a Müller féle cuccok elég "gyengék". Több alkatrészt is vettem tőle és volt ami működött volt ami csak részben. Aztán nálam is elkezdődött a "küld vissza megnézem, küld vissza cserélem stb.
Ezért is vettem a Pannóniára komplett Nsr gyújtást. Van rendes töltés, rendes gyújtás, rendes világítás.
Ez egy régóta jól működő kipróbált rendszer és csak egyszer kell megcsinálni. Ja és ha netántán eladom a motort kiszerelem és eladom annyiért amennyibe került. kb. 20000ft.
A Müllernél ettől többet buktam....
Komment
-
heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseÉpp Suzuki generátort keresek...
Komment
Komment