Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, beszélgetni, kérdezni, vagy válaszolni, üzeneteket küldeni, szavazni, akkor kérlek, szánj néhány másodpercet a regisztrációra.
Lekötöttem a 2-es szálat a gyújtáskapcsolóról, így most eddig nem jelentkezett a hiba.Csak ugye, így nem áll le!
De ezt már megoldom.Köszönöm a segítséget!
Sziasztok,
A korábbi "világítás-kihagyó gyújtás" problémát megoldotta a gyújtógyertya cseréje. Viszont alig mentem 150km az új gyertyával az megadta magát. NGK 7HS termékről van szó, még bejáratós a motor - lehet, hogy alacsony hőértékű a gyertya és ez miatt ment tönkre?
Az eredeti hiba megoldódott a cserével, az új gyetyával megtett 150km alatt nem is jött elő. Egy pihenő után egyszerűen nem akart beindulni a motor, szerencsére nálam volt a régi gyertya azzal pöcc-röff indult, viszont visszatért vele a "világítás - gyújtáskimaradás" probléma is. Szerintetek a hőérték rendben van?
Gondolom úgy érted B7HS vagy esetleg BP7HS, mert sima 7HS-t nem ismerek, de a BP-s verziót szerintem nagyon szereti a Pannónia. Mint régen az Isolator 225-öst.
A hőértéke biztosan jó (kevés eséllyel esetleg inkább magas), gyertyakép milyen?
Kormos gyertya: túl dús keverék és/vagy elégtelen szikra.
Szerintem is, így mutatkozik meg a gyújtás és az égés tökéletlensége.
Egyébként én magamat elektromos téren elég hülyének tartom, de azt megtanultam hogy ezek a 40-60 éves állórészek ritkán jók úgy ahogy vannak. Már bárhol lehet áthúzás, zárlat, nem egyszer szedtem szét teljesen őket újraszigetelés miatt. Ha kerti traktorba megy, akkor meg egyszerűen vissza sem rakok a megszakító-kondenzátor-gyújtótekercs hármason kívül semmit. Ha vannak pluszban alkatrészeid, érdemes lenne összeállítani egy állórészt a nulláról és csak felpattintani próbára.
Sajnos nekem is újra elő jött a probléma, sok gyertya csere és ideg után, most a gyertyahézagot vettem kisebbre, mert kb. 0,8 mm volt, de azt olvastam hogy lendkerekes gyújtásnál elég A 0,4 mm, így most tökéletes, ismétlem most, de szerintem még a kondit is ki fogom cserélni mert melegen kicsi a szikra meglátjuk mi lesz. Természetesen majd írok hogy mit tapasztalok!
Utoljára szerkesztve a következő által: Balumester; 2014 júl. 07, 13:59.
Komment