Közlemény

Collapse
No announcement yet.

MPM 210 kapálógép.

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

• mátéapu
    replied
    pityesz001 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    de szeretném a motorját teljesen felújitani, megvan a berántó is hozzá, csak faragnom kell körmöket hozzá..
    Ha találsz egy másikat szólj...!
    Nem rég kellett egy berántócsigát cserélni egy ismerősőmnek kidarálták a fogakat , aluból volt és mind amelyekkel találkoztam.Az MF-70-esben ugyan ez van csak két rögzítőfurat nem egyezik,szerintem azt küldték az MPM-hez is mert fúrni kellett....

Leave a comment:

• pityesz001
    replied
    Sziasztok!
    Sajnos elég rég jártam itt.
    Olvastam a fórumot, pár napja hozzám is került egy MPM 210 es,
    Szomszéd idős bácsi nekem adta, mert már nem bírkózik meg vele, és amugyis én szoktam neki rotációzni a kertjét.
    Szeretném felújitani, a Gépkönyv megvan, összességében működik a gép, de szeretném a motorját teljesen felújitani, megvan a berántó is hozzá, csak faragnom kell körmöket hozzá..

Leave a comment:

• mátéapu
    replied
    Azért belehúzok,ha elmennek a beigértek.....

Leave a comment:

• Zénó
    replied
    Persze, abszolút nem sürgős, nekem akár az is megfelel, hogy Keszin (jövőre) át tudjam venni...

Leave a comment:

• mátéapu
    replied
    Sajna nekem véget ért az idei szezon
    Úgy tüník nekem is,gyengélkedik.Nem tudom mikor lesz időm rá most a szezonmunkák szorítanak...Viszont gondolom,az idén már nem igazán gépezel...

Leave a comment:

• Zénó
    replied
    oké,
    köszi!
    Sajna nekem véget ért az idei szezon, a motorom sincs már itt, pihen. Hajdúböszörmény nem gond, de jöhet postán is úgy, hogy neked egy forintodba se kerüljön (mármint a fuvardíj), egyébként át tudom utalni az alkatrész teljes gyártási és bekerülési költségét és a munkadíjat is...

Leave a comment:

• mátéapu
    replied
    Persze, a csonkot és a fület megoldom a másikról, én leginkább „csak” a dobot kergetem.
    Rajta leszek! Esetleg Hajdúböszörménybe eltudom juttatni: bemotorozható gyorsan.

Persze ha érte jössz úgy még jobb!

Leave a comment:

• Zénó
    replied
    OKé!
    Persze, a csonkot és a fület megoldom a másikról, én leginkább "csak" a dobot kergetem. Ha van konkrét elképzelésed, vedd úgy, hogy megegyeztünk!
    köszi

Leave a comment:

• mátéapu
    replied
    Ha van kedved babrálni vele, szívesen vásárolnék egy ilyen u.gyártott dobot...
    Ma lettem kész vele,beindítottam kellemes erős hangja lett!Közel fele a gyárinak,még ha berakódik csendesebb lesz kicsit.

Tárgyalhatunk a dologról,viszont előnyös lenne ha nem kellene legyártani a csonkot,ha azt ráhegesztenéd+a támasztófület egyszerüb lenne számomra..?

Leave a comment:

• Zénó
    replied
    Köszi Máté!

Mivel a gyári téglát még nem nyestem szét, illetve még egyben van, de nagyon korrodált valamint hullámos a külső felület, egy robi151 dobot szereltem fel kínomban. Sajna tégladobot eddig csak olasz honlapokon láttam eladót, de abból sem lett semmi, egyszerűen nem jelentkezett a hirdető (grrr). Nincs lehetőséged gyártás alá venni a kérdéses alkatrészt? Ha van kedved babrálni vele, szívesen vásárolnék egy ilyen u.gyártott dobot...

Leave a comment:

• mátéapu
    replied
    Zénónak szeretnék reményt nyújtani néhány metszeti fotóval,ez még eredeti volt többször javítva megérett a kukára!Click image for larger version

Name:	DSCN0077.jpg
Views:	2
Size:	195.2 KB
ID:	152851Click image for larger version

Name:	DSCN0078.jpg
Size:	197.5 KB
ID:	152852Click image for larger version

Name:	DSCN0080.jpg
Size:	195.8 KB
ID:	152853Click image for larger version

Name:	DSCN0079.jpg
Size:	195.6 KB
ID:	152854Click image for larger version

Name:	DSCN0081.jpg
Size:	193.5 KB
ID:	152855 ha méretekre vagy kíváncsi kérdezz!

Én egy költséghatékony módszert a szelvénybe hegesztett lamellázást választom gyors és túléli a gépet!Ez uton szeretném bemutatni a körkiszúrót melyet házilag el lehet készíteni,lényege egy vezető szár,melynek előfúrást készítünk ami megvezeti az esztergakést.Click image for larger version

Name:	DSCN0083.jpg
Size:	195.5 KB
ID:	152856Click image for larger version

Name:	DSCN0085.jpg
Size:	198.4 KB
ID:	152857Click image for larger version

Name:	DSCN0082.jpg
Size:	195.1 KB
ID:	152858Click image for larger version

Name:	DSCN0084.jpg
Size:	191.0 KB
ID:	152859Kipróbáltam a lépcsős-fúrót,hát ez kényelmesebb,állítható,szükségből pisztolyfúróval is használható én 100 m/m-körüli furatot készítettem vele...és a hulladék mindig jó valahová...

Leave a comment:

• Oti002
    replied
    Sziasztok!nekem is van egy Mpm 210-em!Szeretnék tanácsot kérni tőletek!az alapjárat nagyon ingadozott nagy és kis fordulaton is,ezért leszedtem a karbi tetejét,és a bovden kiugrott a helyéről!ezt követően összeraktam,és se kép se hang!szikra volt de egy pöffenés sem.....anyag is volt a gyertyán!!az elősüritésre gondolva szétkaptuk a motort!kapott 2 főtengelycsapágyat ,2 szimeringet és egy komplett gyűrüsort!na most összeraktuk a gépet,szikra van üzemanyag van és más semmi......2x beindult kb 2 másodpercre nagy füst és annyi!ráncigáltam semmi....a két indításon kívül semmi füst!!!tanácstalan vagyok......ha valaki tudna segíteni azt megköszönném!!!

Leave a comment:

• devfeco85
    replied
    Sziasztok!új vagyok még köztetek,látom sok hozzÍ értő van az oldalon,ezért is szeretnék hozzÍ tok,szakemberekez fordulni.van egy mpm10 gépem, problémám volt,hogy nagyon füstölt,száraz kormosra köpte állandóan a gyertyát,nem volt erő. Szerelőhöz vittem,aki megfúrta. Most erő van,de nagyon füstöl,és még mindig száraz kormos a gyertya
    Utoljára szerkesztve a következő által: devfeco85; 2015 ápr. 10, 19:31.

Leave a comment:

• Bukó
    replied
    Köszönöm! Nem vaok egy műszaki zseni -húúúú de finoman fogalmaztam- de vmit úgy is kitalálok s a hozzáértőkkel megcsináltatom. Az az igazság ezt a szerkezetet az 'istenek az én szőlőcskémhez találták ki, csak még kell egy kicsit hangolgatni.

Leave a comment:

• mátéapu
    replied
    A tanácsodat köszönöm, csak tartok tőle, szűken lesz hely az alakítgatáshoz.
    Ha rendesen rákattansz a dologra gépkönyv képeit megtalálod a szerelési tanácsok között....

Leave a comment:

Ugrás az oldal tetejére
Working...
X

Debug Information