Közlemény

Collapse
No announcement yet.

MPM 210 kapálógép.

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

• mátéapu
    replied
    holdmybeer eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Szoval egy kör alakú sarut húzzak rá erre a kis kábelre amit küldtem azzal a szigetelő piros gumival együtt? Majd a sarunak a végére tekerjem rá a pótkocsibol jövő vezetéket?
    Szóval levágod és eldobod a "piros"-izét!

Elfáradsz egy villamossági boltba és kérsz összedugható szigetelt kör alakú csúszósaru párt (szuka,kani)1,5-ös keresztmetszetű vezetékre ,ezután szépen rászereled a gép és a pótkocsid vezetékére ezután nem kell tekergetni csak széthuzni és összedugni.....

Leave a comment:

• holdmybeer
    replied
    Szoval egy kör alakú sarut húzzak rá erre a kis kábelre amit küldtem azzal a szigetelő piros gumival együtt? Majd a sarunak a végére tekerjem rá a pótkocsibol jövő vezetéket?

Leave a comment:

• mátéapu
    replied
    Itt is kábelsaru lenne a megoldás, vagy elég csak rátekerni? A piros vég leszedése után egy erős tű szerű képződmény jön ki a kábel
    A robinál bajonettkapcsos csatlakozó látszik a robbantott rajzon ugyanolyannak kell lenni a slusz-csatlakozónak is a blokk-kivezetésnél.

A szerelhetőség miatt javasolnám a kör alakú sarut az átcsúszik a kivezetés furatán a szigetelőgumival együtt.

Leave a comment:

• holdmybeer
    replied
    Köszönöm, tudom nem témához illő de hasonló felépítése van mint az MPM-nek, Robi Rekord 250t ha ismeri valaki, annak is van hasonló világítás kivezetője, pontosabban a képen látható, a pótkocsi vezetékének a vége le van vágva szerintem és szétágaznak a kis réz szalagok benne de össze lehet őket egyvonalba is hozni. Itt is kábelsaru lenne a megoldás, vagy elég csak rátekerni? A piros vég leszedése után egy erős tű szerű képződmény jön ki a kábel közepéből Click image for larger version

Name:	kbl.jpg
Views:	865
Size:	41.5 KB
ID:	217400

Leave a comment:

• mátéapu
    replied
    van valamiféle átalakító amivel össze lehet kötni egy hozzá való lámpával?
    Egyszerű kábelsaru,lehetőleg kör alakút tégy rá ha esetleg szerelni kell ne kelljen ismét levágni.Teljesitményére csak hejzetfényként stámolj,előre hátra egy egy.....

Leave a comment:

• holdmybeer
    replied
    Ha minden igaz ezen van világító tekercs is, nekem megvan a vezeték is egy sárga vékony vezetékről van szó ami a gyertyapipa mellett halad el, nekem ennek a vége olyan mintha le lenne vágva tehát sík az egész, van valamiféle átalakító amivel össze lehet kötni egy hozzá való lámpával?

Leave a comment:

• mátéapu
    replied
    Esetleg gyertya hőértékének
    175-225-ig

Leave a comment:

• holdmybeer
    replied
    Üdv ismét, újra közel férkőztem a kis MPM-hez, cseréltem gyertyát, megnéztem milyen a szikra, és azt tapasztaltam, persze nem új gyertyával próbáltam de az történt, hogy a csere gyertya minden egyes rántáskor ad szikrát és jó méreteset vastagot, míg a régi nem minden rántásnál, őszintén minden 3.-5. rántásra lead valami szikrának nem nevezhető történetet, ez jelenthet valami jót? Esetleg gyertya hőértékének milyennek kell lennie? ha esetleg újat vennék, Brumit 10 motoros változat ugye

Leave a comment:

• holdmybeer
    replied
    Érthető, köszönöm a segítséget

Leave a comment:

• mátéapu
    replied
    tegyem vissza a gyertyát majd csináljak egy próbaindítást majd ha nem megy ismét tisztitsam meg?
    Azért írtam száraz gyertyát,mert ha lucskos akkor nagy eséjel félreszikrázik nem a pólusok között,tisztítás drótkefével,nitróhigitóval féktisztítóval kimosatni kifuvatni szárazra,régen a gáztüzhelyen kiégettük a gyertyákat és utánna tisztítottuk meg,érdemes több gyertyával próbálkozni.A rézcsavar fuvóka meg kell húzni,az alapjárati csavart csak érintőlegesen kell betekerni(kicsit emeljen a síberen,a levegőcsavart amelynek a rugója belül van azt betekerjük és 1,5-vissza.Indításkor kicsi gázt huzunk(ezt tapasztalatból kell...)
    Utoljára szerkesztve a következő által: mátéapu; 2019 máj. 10, 06:08.

Leave a comment:

• holdmybeer
    replied
    Kicsit hozzá nem értő vagyok, ezért megpróbálom kiszedni a lényeget: tisztítsam meg a gyertyát, szedjem ki, forgassam át párszor a dugattyút, előtte zárjam el a benzin csapot, tegyem vissza a gyertyát majd csináljak egy próbaindítást majd ha nem megy ismét tisztitsam meg? Alapjárati csavar mindegy hogyan van ki és betekerve? Illetve van a karburátor túloldalán egy másik csavar az be van teljesen tekerve az alján meg egyértelmű számomra is hogy be legyen csavarva, levegő szűrő tiszta és van benne olaj is megfelelő mennyiségben, minden része ép sehol repedés a kábelek bowdenek sérülésmentesek, eredeti alkatrészek vannak rajta bele értve a karburátor is

Leave a comment:

• mátéapu
    replied
    de nem indul, írták hogy a keverék állító csavart tökig be majd 1.5 fordulattal ki, ez így mennyire helyes? Kompressziót nem mértem de legyen annyi elég ha nem fogom le akkor magával rántom az egészet
    Igy hejes !

Hajlamos a bing kikopni veszettül a tűszelep átfolyik... szellőztetni a kartercsavar kitekerésével és a gyertya kicsavarásával lehet elzárt benzincsappal egy száraz gyertyával próba,ha nincs igéret szivató és két próbaa,ha nem igér:szellőztet,száraz gyertya.....amig használható (kopásra értem)mennie kell ! A gyertyára kényes és a túlfolyásra is,a keverési arány az indulást nem igazán befolyásolja ,én is 25-33-keverési arányt javaslok,füstöléstől függően....ajánlom a koromtalanitást ,ha nem ismered a gép előéletét kipufogó kiéget,és a nyílás kitisztit...

Leave a comment:

• holdmybeer
    replied
    Üdv, remélem még nem halt ki ez a fórum Adott egy Brumit 10, 204 köbcentis kapálógép, gyújtást ellenőriztem szikra van, gyertya tiszta karburátor tiszta nagyon szép állapotba megmaradt. Kuplung lett állítva rajta és már az is jó, következő a probléma: karburátor tisztításkor nem jegyeztem meg hogyan voltak a csavarok, inkább a nagy levegő szabályzó (alapjárati) csavar és a keverék szabályzó pici csavar. Első próba indítási folyamat előtt ismerősömmel tisztítottuk ki a karbit és ő csavarta vissza a dolgokat, nos akkor nem tudtam hogyan voltak a dolgok, de sokadik rántásra szépen elindult kb 1-2 percig járattam 1:20-as keverékkel, a leállítója nem nagyon akart működni ezért kisebb pánikhelyzetbe túlszivattam és leállt lassan... Utána 1 hétig nem néztem rá picit hagytam, hogy ne rögtön túlszivatás után rángassam, letelt az a kb 1 hét újra nekilódultam egy indításnak, nem indult hiába így hiába úgy próbáltam sehogy... szikra még mindig jó gyertya tiszta dugattyú palást rendben nincs nagy kokszolódás. Sokat töprengtem mi lehet a baj, és először a karburátorra gondoltam, hogy biztos el van állítva, innentől rövid leszek: egy csoportba mondták jó az 1:20, ismerősöm is azzal használja de valaki 1:40-et mond, 1:40-el semmit nem csinál 1:20-al valamit produkál kis füstfelhőket de nem indul, írták hogy a keverék állító csavart tökig be majd 1.5 fordulattal ki, ez így mennyire helyes? Kompressziót nem mértem de legyen annyi elég ha nem fogom le akkor magával rántom az egészet

Leave a comment:

• mátéapu
    replied
    pityesz001 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    éhány napja szedtem szét a komplett kuplungot, n
    Egy biztos nedvességérzékeny, nem illik nagy-nyomással mosni és nem illik kint hagyni ázni sem,érzékeny a kiemelője....Elfogadnék egyet ajándékba én is ,igaz többet állna mint dolgozna.

Leave a comment:

• pityesz001
    replied
    Sziasztok!
    Igen az a menet jobbos, éppen néhány napja szedtem szét a komplett kuplungot, nekemis nehezen indúlt meg, melegítettem és aztán hírtelen lehűtottem, megindult kis kocogtatásra!
    Elkezdtem boronálni 2 levél és betonoszlop rajta, elején csak induláskor nyikorgott, azt hittem az ékszíj laza, de nem az volt a ludas, 2-3 indulásnál már sokáig csúszott, majd megállt és nem indult el többet, kilazitottam a bovdent hogy jobban rányomódjon,
    levált a kuplungról a betét,
    Elvittem megcsináltatni, kapott új kopóréteget összeigazítva az ellendarabbal, és azóta működik! ha már szétszedtem a csapágyakat is kicseréltem

Leave a comment:

Ugrás az oldal tetejére
Working...
X

Debug Information