Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, beszélgetni, kérdezni, vagy válaszolni, üzeneteket küldeni, szavazni, akkor kérlek, szánj néhány másodpercet a regisztrációra.
Turbó híján, valami kicsi fűtő ventilátor nyomhatná a levegőt.
Valami PC-ventillátor esetleg? Ezekből már igen sokféle van és általában 12 V-osak Vannak belőlük egész masszív kialakításúak, és a fúvóteljesítményük sem kicsi. Én a Ladánál használtam a szélső ablakokhoz levegőfúvatónak processzorhűtőt, ami akkor gyufásdoboz méretű volt. Ma már lehet ebből is cigisdoboz méretűt kapni.
Ha egyszerűen csak 1 szűrőt iktatnátok be, megfogandó a kormot, olajat?
Bocsika, de nem a színétől fogsz beájulni , hanem a tartalmától ! A szénmonoxid mérgezettek sem füstmérgezésben hallnak meg. A hőcserélő elve pedig működik. A Trabantnál kb.1.5 métert tett meg a levegő mire a kaszniba ért. Én inkább attól tartók, hogy nem lesz ideje felmelegedni.
Ötlet : A dobban lévő levegőcsövet nem a külső paláston, hanem a dob belsejében középen vezeted el. Így a menetszél nem vonhat el hőt.
....esetleg ,lehetne egy vékony rézcsövet rétekerni a könyökre --bele fagyálló--a csónak orrába (belül ) egy kis aranyos autó fűtőradiátor ---nyitható-zárható levegőbelépő.......
Komment