Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Tank mosása hosszú állás után

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    #16
    Lemezjáték eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Pillanatnyilag annyit csináltam a Pannóniámmal, hogy ősszel leeresztettem a benzint, levettem a tankot és beleöntöttem 4 deci 2T olajat, amivel átforgattam, hogy jusson mindenhová.
    Szerintetek ez véd-e rozsda ellen?!
    Természetesen alapból az véd,hogy benzin..viz..egyéb adalék nem marad benne,csak egy olajos bevonat,csodálom az alaposságodat ! használat közben pedig lényeges , hogy nagy felületen takarjon a benzin odáig nem oxidálódik.....sajnos a mai adalékok miatt lényedes a folyamatos csere mert nem tudható mennyire maró-vagy lerekódó az éppen tankolt anyag. Észbontó,hogy nem merek benzint írni.Nem tudjuk mit tankolunk,csak azt,hogy sürgősen égessük ki a járműből és tankoljunk másikat...csodás !
    Lemezjáték kedvelte ezt.
    "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

    Komment


      #17
      Én Joker ajánlását a 100-as benzin tankolást próbáltam már. A téli leállás előtt most is ezt tankoltam / kagylóval ékesített kút terméke /és eddig jónak találtam. Igaz havonta igyekeztem indítani a gépet. Szerintem ha evvel az " üzemanyaggal" a 95 ös re gondolok direkt nem benzint írtam én sem mert hivatalosan is ez a neve. Ennél nem érvényes a tele tank mert tavaszi indításkor sokat kell kiönteni, pláne ennél hosszabb állás után" megromlik" míg az igazi benzin sok év után is az marad. Ez öli meg a mostani injektoros gépeket is. Egy élő példa a fiam vett egy autót mit az USA-ból hoztam vissza itthon is állt éveket és beindult baj nélkül sőt a maradék benzint én motoroztam el tavaly a tankjából.

      Komment


        #18
        A citromsav csodákra képes! Van egy vagy százéves öntöttvas bárány formám, amiben kalácsot lehet sütni, és teljesen rozsdás volt a belseje. Már azon gondolkoztam, hogy homokszórás, vagy simán kihajítom...
        Tettem bele fórró vízben oldott citromsavat jó töményen és hagytam állni egy napot. Teljesen leszedte a rozsdát, elég volt dörzsi szivaccsal áttörölgetni.
        mátéapu és heeegany kedvelte ezt.

        Komment


          #19
          Ez így biztos hatásos csak az a baj a tankot belülről nem lehet így kisikálni. Én is citrom savaztam a CZ- tankját 2x is az igazi eredményt a bevonat hozta meg. Onnan kezdve semmi gond nincs vele. Mostam Nitróval / a jobbik fajtát pazaroltam rá!/,rázogattam csavarral majd el száradt a kezem / itt jobb a betonkeverő!, savaztam és közben ettem a kefét a dugulások sokaságával. Előtét szűrőket dobáltam sorban elfele. Sokkkat változott!!! a benzincsapnál ülepedett le a szutyok és ha 1/2 tankig elfogyott nem volt benzin. No ez volt a méreg nem a ciánkáli! Egy a biztos ha bármit csinálsz és utána nem fested vagy nem öntöd ki a műgyantás bevonattal de rögtön és úgy teszed bele ezt a Mű benzint kezdheted elölről az egészet!!
          dongos78, mátéapu és heeegany kedvelte ezt.

          Komment


            #20
            heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Talán 2 decit vettem 1300ft-ért. Edzővel hígítóval. Az állaga ugyan az mint az US standard festéknek. Az eladó szerint a festék is ugyan az, csak abba ezüstös színezék van keverve, ebbe meg olyat kevernek amit kérsz.
            Tudnál adni valami elérhetőséget? (akár privátban is...)

            Komment


              #21
              Lemezjáték eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése

              Tudnál adni valami elérhetőséget? (akár privátban is...)
              Itt van a bolt.

              Lemezjáték és Che kedvelte ezt.

              Komment


                #22
                Szervusztok!


                Keresgéltem az alumínium benzin tartályokról írásokat és közben ráakadtam a következő írásra.Igaz nem mai cikk,de azért úgy gondolom,hogy a tárgyban ebből is lehet tanulni,-illetve érdemes elolvasni,-mert ez is egy lehetséges megoldás.Van említve benne ápolószer és festékanyag is,de főleg a technológia leírása az,amit megfontolásra ajánlok.

                A cikk forrása: Totalbike 2008.11.15,-szerző:Zirig Árpád. Ezúton is köszönöm a szerzőnek,ezt a remek írást és remélem nem veszi zokon,hogy feltöltöm ide!

                Üdvözlettel:Che
                dongos78, heeegany és mátéapu kedvelte ezt.

                Komment

                Ugrás az oldal tetejére
                Working...
                X