Igen-igen de a fotók alatt szerepel hogy a motor nem teljesen típus tiszta biztos vagyok benne ,hogy a tulajdonos előbb vagy utóbb pótolja vagy lecseréli eredetire
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Pannónia TL
Collapse
X
-
baxy1 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése-a korai modellnél a blokkban fogaskerekes a hajtás a későbbiben lánc
-ahogy írtad keskeny ülés ehhez tartozik a másmilyen hátsó sárvédő formája
-a korai jikov később magyar karbi
-a kipufogó a koraiaknál szétszedhető később hegesztett
-hátsó sárvédőn kapaszkodó
-más a váz is (nem tudom miben)
A korai típusokat 1954 -1955elejéig gyártották utána jöttek a magas nyergesek kb 1956 közepéig.
- a késői TL kipuffja is szétszedhető, csak nem ez a halfarok alakú, hanem buzogány mint a TLT-n
- a váz a hátsó villa vastagságában különbözik, a koraié vékonyabb és talán mintha a váznyakkal is variáltak volna mert sok volt a töréses hiba
A többi stimmel.
Igen a hátsó lámpa az tényelg Danuvia, de az összképen szerintem nem ront semmit, vizsgáztathatóság szempontjából pedig hasznosabb a kapcsolható féklámpa miatt. Az eredetiben csak rendszám világítás van.
- 2 likes
Komment
-
Köszönöm a sok hasznos információt!
baxy1 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA színekről érdeklődnék még tudomásom szerint a két leggyakoribb szín a bordó és a meggypiros szerinted melyikből csináltak többet?
Egy TL5/2-es kezdetű vázszámmal beleillik még a korai típusba? Ez még elég '55 elejének számít.
Tudna valaki hiteles képet feltölteni a két típusról?baxy1 kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
baxy1 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseIgen volt feketében is de kis mennyiségben, ha van egy ilyen vázad akkor azonosíts be a leírtak alapján a az ülésfelfogatás már kapásból elárulja a vázszám a határon van lehetett ilyen és olyan is.
Képet rengeteget találsz az interneten mindkét típusról ,de ha kell töltök fel
Erről a vázról van szó. Az általam nézett képek alapján akkor ez már magas nyerges, kései típus.
Képet találtam én is a két típusról. Feketét viszont még nem láttam, ami típus tisztának tűnt volna. Esetleg, ha ilyennel rendelkezel, akkor töltsed fel.
Köszönöm!baxy1 kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
baxy1 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésea feltöltött albumokban szereplő TL-t újítod fel
baxy1 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA színekről érdeklődnék még tudomásom szerint a két leggyakoribb szín a bordó és a meggypiros szerinted melyikből csináltak többet?
ici169 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseErről a vázról van szó.
- 2 likes
Komment
-
Ha érdekel valakit az akkutartó mérete, akkor meg tudom rajzoltatni egy gépész barátommal.
Ma leszedtem mindent a vázról, ami még rajt volt.
Az aksitartón látható, hogy valóban fekete volt a motor. Ilyen típusúról esetleg valaki tudna feltenni képet?
A hátsósárvédőt is eredetinek találom, mert az összes furata stimmel a vázéval. Ez egyezhet más típusokkal?
- 2 likes
Komment
-
ici169 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseHa érdekel valakit az akkutartó mérete
ici169 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseEz egyezhet más típusokkal?
Komment
Komment