Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Gyerünk veteránnal motorozni! De miben?

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Gyerünk veteránnal motorozni! De miben?

    Sziasztok!

    Már többször felmerült bennem az a gondolat, hogy a veteránokkal való motorozás számomra esetenként "megkívánná" a motor és motoros egységét is (ha ünnepnek tekintjük a motorunkkal eltöltött időt, adjunk meg mindent az érzésnek ).
    A mai átlagos motoros öltözék, minden kétséget kizáróan lényegesen biztonságosabb mint a korabeli felszerelés, viszont sajnos nem illik a stílushoz (ha ez egyáltalán számít).
    Tudom az érvek tág határok között változnak, Ti hogy oldjátok, oldanátok meg, mi számotokra a fontos?
    Korhűség-biztonság?

    Üdv, Zombi

    #2
    Üdv Zombi!
    Jó témafelvetés!
    Turbozombi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Korhűség-biztonság
    Mindkettő!
    Elképzelek egy mai "bogár" ruhába öltözött motorost egy Dnepr, vagy csepptankos Jawa nyergében... elég vicces a kép!
    Viszont a sima farmer+dzseki kombináció nem túl kifizetődő hosszútávon. Nekem már 2 év motorozás után eléggé fájtak a térdeim!
    Inkább valami egyszerűbb kivitelű, de a megfelelő helyeken erősített bőr gúnyát tudok elképzelni.
    OdinHEM, taluga és 2 további látogató kedvelte ezt.

    Komment


      #3
      Ez jó téma . Én is összeszedem a gondolataimat ez ügyben...
      OdinHEM és taluga kedvelte ezt.

      Komment


        #4
        Jó a téma. Véleményem szerint egy túra motoros bőrnadrág és bőrkabát megfelelő. Csak 125ccm felett, mert alatta szerintem szinten előnytelenül néz ki.




        Ez kb 60 körül megáll új beszerzésből is.
        sepy, OdinHEM és 2 további látogató kedvelte ezt.

        Komment


          #5
          Mikor eldöntöttem hogy ujra nyeregbe szállok,elhatároztam nem fogok megfagyni!

          Bőrt szerettem volna,de anyagilag korlátozott vagyok.Igy egy protektoros béléses Shox sport öltönyt,vettem tiszta fekete többek szerint is illik a fekete pannoniához,melegben farmernadrág és felső az ölrözetem.
          Meg vagyok vele elégedve15C-fokban nem fáztam csak az arcom,még egy jó sisak tervben van.
          A család is öltöztet,lányomtól veseövet a feleségemtől bőr-turakesztyüt kaptam karácsonyra,sztecs sál és a ricse kendő a bogarak ellen véd.
          Mörszi, OdinHEM és 6 további látogató kedvelte ezt.
          "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

          Komment


            #6
            Tényleg jó a téma!
            Én amikor rövid ideig sport motorom volt, akkor sem hordtam bőroverált, mert kissé előnytelen ha leszállok és amúgy is jobban tetszik a klasszikusabb stílus.
            Most én is fekete Shox cordura dzsekit hordok, kivehető termo béléssel, vagy protektoros fekete bőrjakót, alá vesevédő, bőr trakesztyű, polár nykmelegítő és felcsatolható maszk, mivel az öreglányra zárt sisakot csak hidegben veszek. Amikor az MZ-re váltottam vettem egy retro stílusú sisakot, tört lencsés pilóta szemüveggel. Most egy szép Kőrösit újítok fel, ami szintén jó lesz!

            Alul viszont nekem farmer és csizma, igaz, hogy hosszabb útra a nadrág alá veszek szélálló protektoros térdvédőt! Az sem drága egy pár, és nagyon hasznos az időjárás viszontagságai ellen is, nem csak védelmi szempontból.

            Ja, és a táskában ott egy olcsó esőruha (amit motoros pályafutásom alatt soha nem sikerült még időben magamra cibálni )

            Minden esetre a stílus szerintem nem mehet a biztonság kárára.

            Komment


              #7
              Hát ha vese melegítő régen is divat lett volna most nem fájna a derekam! Én csak helyben járok farmer felsőben nyáron. Ha kívül megyek a határon van egy öreg hasított bőr dzsekim és most már egy protektoros sport nadrágom de nem tetszik hosszú úton.A bőrdzseki már mentette meg a bőröm és a vállam még egy bőr nadrág nekem is a tervek között szerepel. Nekem is van egy hosszú " Arafatos" kockás sálam és persze kesztyű mely már mentette meg az ujjamat a Simsonos időben a levágástól mikor a kerékvető kő rácsapta a kuplung kart! Vesevédő pedig nyáron is kell, elfér a póló alatt is.Be kell látni tanulunk a fiataloktól a fiam is cérna hosszú alsót hord és nem izzad bele a bőr ruhába. Persze nem az én minőségem és nem is az elképzelésem. Az a mai nagy gépek követelménye sőt még az is kevés.

              Komment


                #8
                sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Vesevédő pedig nyáron is kell
                Én is hordom mindig. A derekam a rajz asztal fölötti görnyedéstől amúgy is kezd amortizálódni, így nem tetézem még rendszeres megfázással is.

                Komment


                  #9
                  Teljesen igazatok van!Védekezni kell minden ártó dolog ellen! A korhűséget pedig csak akkor ajánlatos betartani amikor olyan az alkalom!Sajnos személy szerint mindig is renitens alkat voltam(kissé excentrikus is!) semmilyen testrészem nem kívánja és nem is igen állja a védő ruhát!Sajnos!Csak egyszerű farmer és ha csak lehet egy póló(lehetőleg a kedvelt vagy aktuális márka feltüntetésével!) vagy rettentő és félelmet nem ismerő ,,rocker" mivoltomat fitogtató fel irattal!Nyakamban az elmaradhatatlan ,,Hungary" sálammal!Az viszont jól jön a bogarak ellen valamint a szélvédős sisak!Az izületeimről már nem igen érdemes szót ejteni!!!?

                  Komment


                    #10
                    Motorost kétféle baleset érheti, saját hülyessége miatt (elesik) más hülyesége miatt (elütik). Statisztikailag le van vezetve hogy a második eset a gyakoribb. A másodikhoz sorolható a leggyakoribb eset, hogy bangaságból, vagy az erő érzete miatt elédfordulnak.
                    Tehát azt hiába gondolom, hogy majd vigyázok, ez védhetetlen, vagyis a védőruha nem feltétlen a saját hülyeség ellen véd.
                    Van az az eset amikor valami váratlan van az úton. pl estem Qrvanagyot egy eldobott nylon miatt amiben valami szendvics lehetett csomagolva, mert vajas volt. komolyan életem legnagyobb esésének könyvelem el, mert annyira felkészületlenül ért, hogy már csak azt vettem észre, hogy a motorral külön külön hempergünk.
                    ezeket megélve és végiggondolva fullprotektoros kordura+krosszcsizma, kivéve spotrtmoptornon mert ott a krosszcsizma nem hajlik annyira bokában , hogy váltani tudjak. Viszont a krosszcsizma tartásával van esélyem esés előtt un. letoppantani, ami esetleg visszahoz a "sírból".

                    Komment


                      #11
                      A ruha az még nem is okoz akkora fejtörést. Vagy bőr vagy farmer. Énnekem a sisak amivel nem tudok dűlőre jutni. A motorhoz a korabeli alu-bili illik. Ez nem túl kényelmes és nem is túl biztonságos, viszont ez néz ki jól rajta. Van még egy kiskőrősi nyitott a 80-as évek elejéről szuper állapotban. Ez kényelmes és még a plexije is jó. Csakhát 25 évvel el van tájolva.
                      Hát ez az én dilemmám.

                      Komment


                        #12
                        sinter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Hát ez az én dilemmám.
                        Akaszd fel a"bilit"az ülés oldalára és védd meg a fejed egy jóval,igy mindkét kivánságod teljesül.Egy talin 50-el felveheted azt is,mert ott más is vigyáz rád,de az utcán a páncél is kevés!
                        "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

                        Komment


                          #13
                          apacsavo eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          és ha csak lehet egy póló
                          Darázzsal még nem találkoztál? Ha a póló ujjánál bevágódik, majd táncol azzal a szúrós valagával a hátadon, az nem túl felemelő élmény, olyankor nem túl természetes az ember mosolya.
                          A dongót nem is említem, az be sem férne a póló ujjánál. Click image for larger version

Name:	DSC05567.jpg
Views:	2
Size:	209.7 KB
ID:	138550

                          Komment


                            #14
                            És imhol, működik a képfeltöltés!!!
                            Köszönjük!

                            Komment


                              #15
                              A darazsrol jut eszembe, hogy en rövid szárú kesztyűt használok, ujjatlan bőr. lám hiába a kabát a kesztyű, kis rést találta meg egy darázs fékezés közben. Nem esett jól.
                              sisakban nincs pardon, egy 6-7 éves sisak már csak jól mutat, de nem véd. Én szeretem a zárt sisakot, de csak cross, mert abban a levegő jól áramlik és talán az állam is helyén marad. Scafandert az ürhajósoknak.

                              Komment

                              Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X