Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Helyes adás-vételi

Collapse
Ez egy kiemelt téma.
X
X
 
 • Szűrők
 • Idő
 • Megjelenít
Clear All
new posts

  Helyes adás-vételi

  Sziasztok!

  Van egy szürke forgalmis oldalkocsis Pannoniám 6 éves adásvételivel a baj hogy azon a nyomtatványon nem szerepeltek személyigazolvány számok! Kérdésem az lenne hogy most hogyan tudom lepapírozni mivel most lett olyan állapotban hogy el tudom vinni vizsgára! Ja és a tulaj tavaj meghalt szóval vele nem tudok újat íratni!
  Előre is köszönöm!
  Üdv.

  #2
  Tibor és soveny kedvelte ezt.

  Komment


   #3
   Köszönöm!
   Veterános Üdvözlettel!

   Komment


    #4
    ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    A gépjármű adás-vételi szerződésekre érvényes új formátum- és adattartalom követelmény csak 2010 július 1. után megkötött szerződésekre vonatkozik - nem is volna értelme visszamenőleges hatálynak.
    Egyetértek, de annyi pontosítást engedj meg, hogy a követelmény nem a 2010. július 1, hanem már a 2010. január 1. után megkötött szerződésekre vonatkozik. Ha jól értem, a két dátum közötti fél év egy türelmi időszak volt. 2010. júliusig elfogadtak olyan szerződéseket is, amelyek 2010. január 1 után készültek, de még nem a 304/2009. (XII.22.) Korm. rendelet szerint.

    Változás! A jármű ügyintézéshez csatolandó szerződések kötelező tartalmi elemeiről

    2010. január 1-jétől a 304/2009. (XII.22.) Korm. rendelet határozza meg a közúti közlekedési nyilvántartásba bejegyzett jármű tulajdonjogának, illetve üzembentartó személyének változását igazoló teljes bizonyító erejű magánokiratnak (a jármű adás-vételi, vagy üzembentartói szerződésnek) a közlekedési igazgatási eljárásban történő felhasználhatóságához szükséges kötelező tartalmi elemeit.

    Amennyiben a teljes bizonyító erejű magánokirat a meghatározottaktól eltérően a kötelező tartalmi elemeket nélkülözi, az a közlekedési igazgatási (az okmányirodai) eljárásban történő felhasználás céljából 2010. július 1-jét követően nem tekinthető joghatás kiváltására alkalmasnak. Ez esetben a változás bejelentésére irányuló közlekedési igazgatási eljárásban az eljáró hatóság a nyilvántartásba történő bejegyzést elutasítja, egyben felszólítja az ügyfelet a fent megjelölt Kormányrendeletben meghatározott tartalmi követelményeknek megfelelő teljes bizonyító erejű magánokirat benyújtására, valamint felhívja az ügyfél figyelmét a késedelmes bejelentés jogkövetkezményeire.

    Forrás: https://www.nyilvantarto.hu/kekkh/ta...hu_100610.html
    Ma tehát kétféle szerződést fogadnak el:
    - a "régi típusút" akkor, ha 2010. január 1-nél régebbi
    - 2010. január 1-nél frissebb dátummal pedig csak akkor, ha megfelel az új formai és tartalmi megkötéseknek.
    stalker és kedvelte ezt.

    Komment


     #5

     Komment


      #6
      Helyes adás-vételi

      Sziasztok!

      Ha ma vennék egy motort, akkor már muszáj lenne ezt az új adás-vételi formulát használnom??? Milyen kérvényt nyújtsak be az okmányirodához, hogy ne kelljen 15 napon belül átíratnom a szerkezetemet, tudniillik az a papírkavar miatt nem lesz megvalósítható... Esetleg egy mintát nem tudtok küldeni? Anyagi vonzatok?

      Ha ajándékba kapom a motort, nem szeretném a vételárat megjelölni, az jó??? Mit írjak akkor? Vagy célszerű beírni egy árat?

      Üdv
      Minsk/Voskhod 14V-os "generátort" keresnék egy "kIZSérlethez", ha van egy kedves fórumtagnak ilyen.

      Komment


       #7
       stalker kedvelte ezt.

       Komment


        #8
        Hát 68-ban kivonták a gépet a forgalomból... Minél hamarább meg kell kötni az adás-vételit a rendes tulajjal, aki után folyamatban van a nyomozás, mivel az idővel csökken a túlélési esélye is. Már így is kb nulla... vmi leszármazottjával kell majd egyeztetni.

        Üdv
        Minsk/Voskhod 14V-os "generátort" keresnék egy "kIZSérlethez", ha van egy kedves fórumtagnak ilyen.

        Komment


         #9

         Komment


          #10
          A Letöltések/Egyéb-be feltöltöttem az új adásvételit(2010 januártól/júliustól ez kell, kettőt is felraktam, mindkettő megfelelő elvileg, amelyik szimpatikusabb azt kell használni), bárkinek hasznos lehet. KEKKH honlapjáról, rft formátumban. Elvileg jó, remélem az, azért ellenőrizzétek...


          Jó-e ez, hogyha én egy 68ban kivont járművet veszek, ami nincs is benne az új 90től évrényes számítógépes nyilvántatásban???          --- Ez még eszembe jutott: ---

          A póthagyatéki az nagyon kérdéses, lehet, hogy javakért sem mennek bele, mert, hogy ne zargassuk az ősök emlékét, ami érthető is valahol... vagy éppen ingyen megcsinálják a nagyapa emlékének, ez is bejöhet
          Utoljára szerkesztve a következő által: stalker; 2011 jan. 08, 12:31.
          Minsk/Voskhod 14V-os "generátort" keresnék egy "kIZSérlethez", ha van egy kedves fórumtagnak ilyen.

          Komment


           #11
           és stalker kedvelte ezt.

           Komment


            #12
            Üdvözletem!

            Friss tag vagyok még a fórumon, de Ti remélem tudtok nekem segíteni! Dnepr K-650 vásárlás előtt állok, a motor Magyarországon van, de motor külföldi papírokkal és rendszámmal rendelkezik. Akitől venném az nem íratta át, tehát nincs magyar forgalmi, nincs magyar rendszám. Akitől megvenném Ő írná az adásvételit. Magyarországon ezt tudnám forgalomba helyezni? Kell regisztrációs adó, nem EU-tagállamból származik a motor,ja és "civil" betűs a forgalmi. Érdemes vele foglalkozni, vagy felejtős? A motort átépítés után mindennapi használatra szeretném használni. Lehet, hogy pont nem a megfelelő topickba írtam, de hátha tud valaki segíteni. A segítséget pedig előre is köszönöm!

            Komment


             #13
             Szia!

             Óvatosságra intenélek a motorral kapcsolatban, a papírmunka tudomásom szerint még abban az esetben sem szokott gördülékeny lenni, ha minden eredetigazoló papír rendben van. A vámoltatás is idegőrlő munka, ahogy hallottam.

             Célszerű lenne, hogy az eladó elintézze a magyarországi forgalomba helyezést, és abban az esetben fizesd ki a vételárat. Ezt mindenképp írjátok bele a szerződésbe is! Még tisztább, ha a vételárat ügyvédi letétbe helyezitek, de ennek nem tudom milyen költségei vannak. Az eladó nyilván többet fog kérni a motorért (ha egyáltalán vállalja) így, de hosszú távon nyerni fogsz vele. Ha ő nem vállalja (biztos nem véletlenül), szerintem te se vágj bele!             Ja, ha nem a nyilvántartásba bejegyzett tulajdonostól van az adásvételid, akkor amúgy is bukó a dolog.

             Az alapján, amit írsz, én messze elkerülném a motort. Csak olyan motort hozatnék vele (ha már) Ukrajnából, aminek van szerződése (és még ki tudja, milyen papírok, kérdezd a központi okmányirodát), a tulajtól.

             Komment


              #14
              Első hallásra felejtős. Csak OT-val lehet forgalomba helyezni, azután meg nem alakítasz/építesz át semmit. És csatlakozom az előttem szólóhoz, az eladó intézze a magyarországi papírmunkát, ha ezután még érdekel. Ebbe szerintem sem fog belemenni, biztos nem véletlenül, ahogy azt már soveny írta
              Everything is better when you decide you don't care.

              Komment


               #15
               Ha jól sejtem a vaterás K-650 et akarod megvenni. Ne dőlj be! Én megirtam neki hogy vizsgáztassa le, és megveszem. Kihátrált, és csak azt hajtogatta hogy majd segit. DUMA !!!

               MÁS !

               Biztos ami biztos, elkezdtem az AWÓ-t átiratni. Megcsinálták az eredetet úgy is hogy kosárban van a motor. Természetesen előtte érdeklődtem az okmányba. most itt tartok.

               Komment

               Ugrás az oldal tetejére
               Working...
               X