Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Van szürke forgalmi, de nem tudni ki az utolsó bejegyzett tulajdonos

Collapse
X
 
 • Szűrők
 • Idő
 • Megjelenít
Clear All
new posts

 • Mann
  replied
  Három fontos meg különbözettő tényező van.... ad1: Bm közponi -számítógépes-nyilvántartásba van,akkor sima ügy,semmilyen papír/forgalmi NEM KELL,csak az adásvételi...Ha egyezik az utolsó bejegyzett tulaj,és attól van az adásvételi,akkor sima ügy..... ad2..van regi (szürke/zöld) forgalmi,de NINCS nyilvántartásba (fel se vitték vagy törölték),szintén sima ügy,ha van a forgalmi szerinti tulajtól adásvételi,senki nem kér le semmit,mert Közokirat van a kezedben!
  ad 3:Nincs nyilvántartásba,nincs forgalmi,de van adásvételi...ilyenkor a Központi Nyilvántartót hivatalból keresi meg az Okmányiroda,ennek a jogalapja a bemutatott adásvételi,itt két felé megy a történet.1,a nyilvántartás szerinti-papír alapú-bejegyzett tulajtól van,ekkor igazoló adatlapot -a bejegyzett adatokról-ad az Okmányiroda,,azzal mehet műszakira...vagy nem egyezik az utolsó nyilvántartásba vett tulaj,akkor viszont nincs forgalomba helyezés.Itt is van megoldás,de ezt nem írhatom le.

  Leave a comment:


 • Cooper341
  replied
  köszi a válaszokat...

  Leave a comment:


 • Tamás78
  replied
  Cooper341 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Üdv kedves tagok.Kiszemeltem egy 75ös p12 es.A gondom mint mindenkinek a papirokkal vannak.A jelenlegi tulaj azt mondja.Regi rendszama meg van.Adasveteli lanc meg van.Szurke forgalmi viszont nincs meg.
  Ügymenetre ötlet?Sima forgalomba helyzes valahogy?
  Köszi ha barmi infot tudtok mondani
  Helló!
  Menj be az okmányirodába és kéresd le a központi okmányirodából a tulajdon lapját a motornak. Ezt pár ezerért csinálják, de úgy tudom nem adják neked oda, mert nem szabad. Ott minden adat meg van a motorról (Tulaj, ccm, LE, stb) Ha szerepel a központi nyilvántartásban a motor, akkor ott meg tudják mondani, kinek a neve szerepel az utolsó tulajként a szürke forgalmiban. Ha attól az illetőtől van meg a lánc, akkor szerintem forgalomba helyezhető. De a lekérés 2-3 hét. Ha véletlen rosszul mondom, javítsatok ki.

  Leave a comment:


 • mátéapu
  replied
  Cooper341 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Köszi ha barmi infot tudtok mondani
  Ha nem ajándékba kapod akkor is megéri?

  ...Gondold át:egy tiszta papiros mibe fáj,és egy olyan ami kétséges.?

  Írd le egy paírra,ha mindent végigjátszol és elsőre sikerül:és egy másik papírra azt amelyet át kell iratni,húzz egy vonalat a kettő közé:és döntsd el mi jó neked...!

  Leave a comment:


 • Cooper341
  replied
  Üdv kedves tagok.Kiszemeltem egy 75ös p12 es.A gondom mint mindenkinek a papirokkal vannak.A jelenlegi tulaj azt mondja.Regi rendszama meg van.Adasveteli lanc meg van.Szurke forgalmi viszont nincs meg.
  Ügymenetre ötlet?Sima forgalomba helyzes valahogy?
  Köszi ha barmi infot tudtok mondani

  Leave a comment:


 • Atti69
  replied
  szomorú,hogy a farkánál kezdik el pucolni.
  Az elejét ismertem..de így a teljes valóban.

  Leave a comment:


 • Che
  replied
  "Szép vagy Gyönyörű vagy Magyarország"..Megy itt a mutyi,meg minden rendesen,a műszakin meg fényképeznek,esetleg videóznak is,hogy minden mindenkinek még nehezebb legyen,azután egy kicsit fentebbről,mik ki nem derülnek és,ha még fentebbre és,még fentebbre néznénk,-hogy még mik ki nem derülnének!

  A fejétől büdösödik a hal,csak az a szomorú,hogy a farkánál kezdik el pucolni.

  Leave a comment:


 • fulton
  replied
  Index - Belföld - Tömegével hamisították teherautók papírjait az okmányirodákban

  - - - Updated - - -

  Csak óvatosan.Teherautók mezőgazdasági gépek és régebbi típusú autók.

  Leave a comment:


 • Noob
  replied
  köszönöm a segítséget a tisztán látáshoz

  Motorkulit vagy Pillét keresek, mostanában megújult lelkesedéssel, de csak ilyen példányokba futottam eddig, vagy olyan készítményt, ami átírható ugyan, s utánfutó, de kell hozzá egy másik Pille, ha szépet akarok, mert a papírján kívül semmi nem stimmelt rajta, s most egy Kuli, gyönyörű állapotban, festés is elfogadható, alig rozsdával, rendszámmal, forgalmival, minden díszítő alu elemmel, elektromos csatival stb. ennek megfelelő áron persze, de előre megírt adásvételivel...

  inkább a netes aprók mellett a helyi papír alapú apróban keresek, s kiteszek pár írást a falukban a templomok melletti faliújságokra, vagy mik azok, nem hittem benne, de a T1hez is így jutottam hozzá 4 éve...legalább lesz indok, tavasztól a motorozáshoz

  Leave a comment:


 • wsievers
  replied
  Összejön a neppereinek annyi, ne félj...van akinek havonta, ha figyeled a forgalmat...Csak vedd a liter vodkáért vásárolt ukrán kotványokat, amik már 300ezerért mennek, az egymásnak gratulálgató neppereket az aprón, a normális áron hirdetett gépek hirdetéseinek pár óra alatti eltűnését, és az ismételt feltűnést pár nap után dupla/háromszoros áron. A mesterségesen felhajtott árú gépeket, a véletlenül pont a legkeresettebb alkatrészektől lerabolt használt motorokat. Amik ugye előkerülnek pár hét után, arany áron...
  Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2017 jan. 29, 14:25.

  Leave a comment:


 • mir-mur
  replied
  Nem tudom pontosan az értékét, talán 20%. A nepperkéjének a bevétel után adóznia kellene..
  650.000 forintig nem kell ! Annyit lehet magánemberként hivatalosan " forgalmazni " .

  Amúgy ez a ki nem töltött adásvételi tipikus nepper megoldás
  Ez így van ! " Nyitott adás-vételivel " hirdetett motyót meg se nézd ! Magam részéről undorodom tőlük , pedig a veterán apró is tele van ismert nevekkel. Igaz néha átkeresztelik magukat.

  Leave a comment:


 • wsievers
  replied
  A ki nem töltött adásvételit töltesd ki vele, és az eladóval írass újat közted és közte. Ha szürke forgalmis, akkor nincs átírási kötelezettség, ergo semmibe sem kerül. Ha nem akarja, akkor ez figyelmeztető jel lehet, hogy a tulaj nem elérhető, vagy meghalta magát, esetleg a motor nem átíratható. Legnagyobb hiba, ha úgy veszel valamit, hogy nem biztos h a nevedre tudod venni.
  Ha nem ritkaságról van szó, készülj előre egy neveden lévő forgalmis vázzal, ha nem vagy biztos benne. A Jawámmal én is így tettem. Van egy forgalmis vázam, és a motor, aminek először nem volt meg a forgalmija, majd hívtak pár hónap múlva hogy előkerült egy fiókból.
  Amúgy ez a ki nem töltött adásvételi tipikus nepper megoldás, ha ilyet látsz, akkor tudd, hogy azt a motort ő fél vagy negyedáron vette. És semmi költséggel és felelőséggel szabadulna tőle. Jah és nem szeretné, ha valahol szerepelne, hogy mennyi bevétele van ebből.
  Vagy egyszerűen nem akarja, hogy tudd, hogy ő mekkora pofátlan hasznot tesz rá, hozzáadott érték nélkül.(ez egy hívatalos adásvételiből kiderül, és egy 10-15 éve 25-30 ezerért vett motornál értelmes ember nem rójja fel az esetleg 150 ezer forintos árat, pláne ha közben üzemképessé lett téve, vagy a hiányai pótolva, amit egy hete vásárolt gépnél a "Magadtól vagy ilyen hülye? " jogos kérdésfeltevéssel jár) Amúgy van olyan, jogos haszonkulcs. Nem tudom pontosan az értékét, talán 20%. A nepperkéjének a bevétel után adóznia kellene...
  Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2017 jan. 29, 11:26.

  Leave a comment:


 • Noob
  replied
  általában ugye megveszik a forgalmiból szereplő tulajtól a járgányt,s olyan adásvételi születik, ahol a vevő nincs kitöltve, s spórolásra hivatkozva nem íratják át, így szerintem nem ő tulaja az okmányiroda (KEKKH) szerint, mégis írjak vele adásvételit a forgalmiban szereplő tulajjal készült adásvételin túl?

  Leave a comment:


 • wsievers
  replied
  Elmész a címre, és érdeklődsz. Egyébként necces. Ha van személyi szám, igazolványszám, akkor az egy kis plussz. Azt nem tudják egyszerűen megszerezni.
  Az eredetvizsgán semmi nem derül ki. Még az se, ha lopott. Az csak azért van, hogy tudd hova tenni a pénzed a nagy jólétben.
  adásvételi lánc legyen. És legyen benne az is, akitől vetted. Ez fontos. Így te onnét felelsz érte.
  Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2017 jan. 28, 17:57.

  Leave a comment:


 • Noob
  replied
  Sziasztok,

  Kis segítséget kérek a tapasztaltaktól

  Van valami lehetőség bizonyosságot szerezni, hogy nem akarnak átverni, ha szürke forgalmis járgányt árulnak, de nem az abban bejegyzett tulaj, hanem csak valaki, aki nem írta át

  Simán lehet, hogy csak kimásolta a forgalmiból a nevét, címet

  Lehet ezt valahogy ellenőrizni, hogy a valós, élő tulaj írta alá az adásvételi?

  Az eredetvizsgán ez kiderül? Van ilyenkor valami bevált gyakorlat? Vagy el kell engedni a dolgot?


  Köszönöm
  Utoljára szerkesztve a következő által: Noob; 2017 jan. 28, 17:51.

  Leave a comment:

Ugrás az oldal tetejére
Working...
X