Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Van szürke forgalmi, de nem tudni ki az utolsó bejegyzett tulajdonos

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

• norinco
    replied
    http://veteran.forum.hu/jarmuvek-ada...ulajdonos-763/
    én is így vettem. megkerestem a forgalmiba bejegyzett tulajt (persze a vétel elött), és írtunk adásvételit.

Leave a comment:

• mir-mur
    replied
    Nézd meg a " Hivatalos ügyek" című fejezetet. Mindenre kapsz választ.

Leave a comment:

• kolbass
    replied
    forgalmi (segítség)

Helo

Biztos már volt valaki így, ezért megkérdezem hátha tud valaki segíteni veterán korú motor vásárlás előtt állok aminek van szürke forgalmija rendszáma de az eladó nem a tulaja.
    Szóval mit kell tennem hogy ez a motor a forgalomban is használható legyen?
    Szóval aki volt már ilyen helyzetben az kérem írja le a teendőket.
    A tanácsokat előre is köszönöm.
    Üdv:kolbass
    Utoljára szerkesztve a következő által: soveny; 2012 aug. 01, 21:42. Oka: A párbeszédet áthelyeztem a norinco által lejjebb belinkelt témába

Leave a comment:

• demeter
    replied
    Amennyit a motor megkíván a végére, a rendszám ára aprópénz lesz...

Hmm, tehát 90. őszén még nem adtak ki új rendszámot, 91. tavaszán már igen. Érdekes dolgok ezek.

Megnéztem, én is találtam adatfelvételezéses bejegyzést:
    Szín 1: fekete /10/
    Adatfelvételezés megtörtént
    87. 06. 10.

Leave a comment:

• madorka
    replied
    wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Eredetvizsga öröklés esetén is kell?
    Nem,nem kell, hacsak az okmányirodai ügyintéző nem kéri.

Leave a comment:

• kollarg
    replied
    demeter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Még azon gondolkodom, kap-e majd vadiúj rendszámot is a motor, vagy a mostanival helyezik-e forgalomba?
    Ez jó kérdés, szerintem az okmányirodai alkalmazottnak egyszerűbb lesz újat kiadni, ezért ezt fogja tenni. Neked meg némi többletköltséggel jár, nem akarok rosszat mondani róluk, de ez nem szokott elsődleges szempont lenni.

Az enyém 1990.09.10-én látott műszaki vizsgát, aztán 20 év pihenő következett. Szintén nem került be a rendszerbe (meg ugye új rendszámot sem kapott). Van 1987.08.28. dátummal egy bejegyzés, miszerint "Adatfelvételezés megtörtént", de hogy akkor mit és hova rögzítettek nem tudom.

Leave a comment:

• demeter
    replied
    dott eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése

littleszpett
    :

1. Nincs forgalomban, a számítógépes rendszer bevezetésekor ezeket automatikusan kivonták.
    Azt lehet-e tudni, hogy mikor vezették be a számítógépes rendszert?
    Világos, hogy attól a dátumtól kezdődően ha a hatóság valamilyen kapcsolatba került az adott járművel, - műszaki, rendszám és forgalmi csere, akármi - akkor az oda bekerült.
    Nekem speciális a helyzetem, 1991. márciusban volt utoljára a motor műszakin és kapott egy 3 betű, 3 számos rendszámot, amit a szürke forgalmiba írtak be.
    Utána már sehol nem járt, semmi nem történt vele csak állt. Nem akartam magam szivatni, okmányirodában lekértem a rendszámot, ami nem szerepel az elektronikus nyilvántartásban. Tehát elvileg olyan mintha régi rendszáma lenne és első forgalomba helyezés, nyilvántartásba vétel lesz majd rá.
    Még azon gondolkodom, kap-e majd vadiúj rendszámot is a motor, vagy a mostanival helyezik-e forgalomba?

Leave a comment:

• littleszpett
    replied
    mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Mi kell még Én nem bonyolítanám tovább.
    Koszi mir-mur! Rengeteget segitettel. Akkor nem futok felesleges koroket a kekkh-nal... most kicsit megnyugodtam hogy talan nem lesz annyira bonyolult a papirozas. ...csak mar ott tartanek

Leave a comment:

• mir-mur
    replied
    littleszpett eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    csak abban nem voltam biztos hogy igy jo e a jelenlegi tulajdonosi lancolatom. a biztonsag kedveert lekerem a motor adatait a kekkh-tol.
    Ettől jobb tulajdonosi láncolat mint a tied, nem létezik ! Első, és egyetlen tulajtól valós adás-vételi. Mi kell még Én nem bonyolítanám tovább. Halál esetén, a dátummal le vagy védve.

wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Pontosabban más jármű van azon? Mert ugye ugyanazt a rendszámot régen többször is kiadták, vagy rosszul tudom?
    Az enyémnek az alvázszámát adták oda valami lassú járműnek. De éppen csak megemlítették. Semmit nem befolyásolt. A többszöri rendszám felhasználásról nem halottam. Főleg nem valószínű olyan motornál, amit a tulaj által soha nem vontak ki.

Leave a comment:

• wsievers
    replied
    dott eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    2. Az adásvételivel mehetsz átíratni, így sem hinném hogy sima ügy lesz, meg kell várni az adatlekérést a régi rendszám alapján, akkor a szürke forgalmiban szereplő adat nem elég már az új forgalmihoz hogy kitöltsék, nincs benne színkód, stb.
    Eredetvizsga is kell.
    És mi van akkor, ha a forgalmi megvan, de nem lelik a rendszám alapján? Pontosabban más jármű van azon? Mert ugye ugyanazt a rendszámot régen többször is kiadták, vagy rosszul tudom?
    Eredetvizsga öröklés esetén is kell?

Leave a comment:

• littleszpett
    replied
    Nem voltam egeszen pontos... Azzal tisztaban vagyok hogy az eredetisegvizsgalat es muszaki vizsga kell az atirashoz csak abban nem voltam biztos hogy igy jo e a jelenlegi tulajdonosi lancolatom. a biztonsag kedveert lekerem a motor adatait a kekkh-tol. eggyel tobb hivatalos papir jol jon. tegyuk fel ha a forgalmimban es mar az adasvetelimben is szereplo tulaj idokozben meghal (igazan nem szeretnem hogy igy legyen), elfogadjak majd az adavetelimet vagy sem? datum rajta van, tudom igazolni a keletkezes idejet.

Leave a comment:

• mir-mur
    replied
    Viszont sikerult megtalalnom a forgalmiba szereplo tulajdonost. O az egyetlen aki szerepel a forgalmiban.keszseges volt es irt velem egy adasvetelit
    Szerintem nyerő vagy. Én pontosan ugyan így jártam, és sikerült. Elvileg lehet másik tulaj, de nagyon kicsi az esélye. Pl: forgalmi nélkül adta el a bejegyzett tulaj, de később megtalálta az elveszettnek hitt forgalmit. De erre emlékeznie kéne. Más meg nem tudta a nevére venni a bejegyzett tulaj nélkül.

nem okoz gondot hogy mas a tulajdonosi lancolat mint ahogy valoban volt?
    Ugyan ki fogja elmondani
    a forgalmiban nem szerepel a kivonasra vonatkozo adat, bejegyzes. akkor elmeletileg forgalomban van?
    Nincs forgalomban. Már automatikusan kivonták réges régen.

Leave a comment:

• dott
    replied
    De jó is lenne, ha így zajlana a forgalomba helyezés!

Amit a többiek is írnak, a szürke forgalmi még nem záloga a forgalomba helyezésnek, például ha a benne szereplő tulajdonos meghalt akkor póthagyatéki, amiről született itt már blog bejegyzés, de azért nem egyszerű szerintem rábeszélni a hozzátartozókat egy ilyen "menetre".

Szóval: Először a papírmunka, utána a felújítás! Fordítva könnyedén papíros donort kell vadászni hozzá stb.

littleszpett
    :

1. Nincs forgalomban, a számítógépes rendszer bevezetésekor ezeket automatikusan kivonták.
    2. Az adásvételivel mehetsz átíratni, így sem hinném hogy sima ügy lesz, meg kell várni az adatlekérést a régi rendszám alapján, akkor a szürke forgalmiban szereplő adat nem elég már az új forgalmihoz hogy kitöltsék, nincs benne színkód, stb.
    Eredetvizsga is kell.
    S most leírom azt amin parázs vita szokott lenni: műszakival írják csak át, erről is szintén ír Soveny a blog bejegyzésében. (pontosabban úgy fest hogy azzal írják csak át.)

Próbáld meg szerintem, így azért könnyebbnek tűnik az átírás, még ha nem is lesz zökkenőmentes.

Leave a comment:

• littleszpett
    replied
    Sziasztok!
    par eve vettem egy motort amit lassan ujitgatok fel. utana szeretnem ujra forgalomba helyezni. Megvan a szurke forgalmi is. nem a forgalmiba szereplo tulajtol vettem. Adasveteli valahol elkallodott... Viszont sikerult megtalalnom a forgalmiba szereplo tulajdonost. O az egyetlen aki szerepel a forgalmiban.keszseges volt es irt velem egy adasvetelit. Kerdesem a kovetkezo lenne: lehetett a motornak elottem olyan tulajdonosa aki forgalomba hasznalta hivatalosan (akar zold forgalmival)? ha igen erre vonatkozoan kaphatok valahol tajekoztatast? mehetek a jelenlegi adasvetelimmel az okmanyirodaba, el fogjak fogadni? nem okoz gondot hogy mas a tulajdonosi lancolat mint ahogy valoban volt?
    a forgalmiban nem szerepel a kivonasra vonatkozo adat, bejegyzes. akkor elmeletileg forgalomban van? elore is koszi a segitseget.

Leave a comment:

• zoló07
    replied
    Szia,

amit leírtál tényleg fikció, de akár igaz is lehetne. Én nagyon azon vagyok, hogy elkezdek magasabb szinteken utána járni ennek a veterán papírozásnak. Felveszem a kapcsolatot a központi okmányirodával úgy tervezem. Tényleg sokan vagyunk az oldalon is, és azok is, akik becsülettel megmentenek egy-két vasat, de nem használhatják forgalomban. Ezt nem gondolták végig rendesen a törvényhozók, beszélni kell velük. Szerintem el kellene indítani egy petíicót, utána is járok, hogy hogyan kell azt. Ha normálisan összeállítunk és kidolgozunk javaslatot és petícióval támasztjuk alá, akkor fel tudjuk hívni a törvényhozók figyelmét. Természetesen nem szeretném teljesen liberalizálni ezt a papírozás témát mert nem hiányzik senkinek, hogy ukrán roncsokkal legyen teli az ország, de az a motor ami igazoltan volt magyarországi forgalomban valaha, az lehessen ismét, ne a modern motorokra vagy autókra vonatkozó elbírálás alá essen a papírozása. Szóval most ezen agyalok és ahogy magamat ismerem, fogok lépéseket is tenni, nem csak a számat tépem itt online

Leave a comment:

Ugrás az oldal tetejére
Working...
X