Sziasztok! Egy P10-es felújítását tervezem és előtte ellenőrizném a forgalombahelyezés lehetőségét. Átolvastam jó pár témát különböző okmányokkal rendelkező motorok ügymenetéről, de nem találtam az enyémhez hasonló esetet, ezért bizonytalan vagyok a szükséges lépésekkel kapcsoltban. A motort 1992-ben kivonták a forgalomból, mert lejárt forgalmival vezették, erről van egy rendőrségi határozatom, ezzel vettem a motort. Megvan az adásvételi is ami 1995-ből származik, szép írógéppel írt cédula, az én és az eladó neve, címe és a motor alváz- és motorszáma szerepel rajta. Jól sejtem, hogy ezekkel a papírokkal újra forgalomba lehet helyezni a motort? Mi az első lépés ilyen esetben?
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Forgalombahelyezés lépései, nem teljesen átlagos eset
Collapse
X
-
Én bemennék abba az okmányirodába, ahol majd a forgalomba helyezést szeretném intézni és informálódnék. Mint tudjuk, nem minden ugyanúgy érvényes a különböző irodák értelmezésében.
Hogy milyen körülmények között lett forgalomból kivonva, az nem hinném hogy bármit is számítana, tiszta ügynek kéne lennie, csak ilyenkor szoktak valami baromsággal előjönni a hivatalnokok meg kilátásba helyezni hátrányos dolgokat...Lemezjáték kedvelte ezt.
- 1 like
-
demeter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésenem hinném hogy bármit is számítana, tiszta ügynek kéne lennie, csak ilyenkor szoktak valami baromsággal előjönni a hivatalnokok meg kilátásba helyezni hátrányos dolgokat...
Forgalomból kivont, forgalmiban szereplő tulajjal kötött adásvételi, működnie kell.
Ha a helyi okmányirodában elhajtanak, érdeklődj másutt is. Legjobb ha a központi okm.ir.-nál teszed ezt.
A helyinél engem is megvezettek, aztán a központi irodánál érdeklődtem, és kiderült hogy egyáltalán nem papírozhatatlan a motorom, sőt, sima ügynek kell lennie...
Komment
-
FCs eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésehogy a régi rendszámok nincsenek benne a számítógépes adatbázisban
Komment
-
demeter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseokmányirodában a szürke forgalmi elég az azonnali forgalomba helyezéshez,Lemezjáték kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Igen, így van.
Csak ami az okmány részét illeti, úgy írtam. És itt át lehet kanyarodni a szürke forgalmi elvétele témájára, ami ebből a szempontból végülis érthető, hiszen az az a hivatalos irat, amivel alá tudja támasztani a tulajdonosi viszonyokat az adott hivatal az adott eljárásban.
Persze, az utólagos vissza nem adást ez még nem indokolhatná.dongos78 kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
NKH-s műszaki vizsga"When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
- 2 likes
Komment
-
wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMért kellene odamenni? Bárhol megcsinálják
Ha nincs rajta rendszám, és végleg kivont, akkor csak NKH csinálhatja.
...
Igaz, FCs nem írta, hogy ezügyben pontosan mi a helyzet. Ideiglenes kivonás volt, rendszám megvan-e...Lemezjáték és demeter kedvelte ezt.
- 2 likes
Komment
-
Nincs rendszám. Nem számít. A forgalmi 2 betű 4 számos. Egy Izst akarok ott vizsgáztatni. Valamikor a 70-es évek végén látták utoljára műszakin.Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2014 aug. 05, 15:12.dongos78 kedvelte ezt."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
- 1 like
Komment
-
wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseNincs rendszám. Nem számít. A forgalmi 2 betű 4 számos. Egy Izst akarok ott vizsgáztatni.
Első nekifutásra én is egy vállalkozóhoz vittem a motort. Amikor érdeklődtem nála, mindent részletesen elmondtam a motorról, annak papírozottságáról, állapotáról, stb.. Azt mondta, persze, természetesen, mindent meg tudnak oldani, vihetem a motort bátran. Aztán utánfutót kölcsönöztem, motort elcipeltem, betoltam a telepükre. Majd mikor meglátta, akkor mondta, hogy jaaaaa, hát ilyet nem tudunk vizsgáztatni, ilyen motort csak NKH vizsgáztathat. Aztán ezt az infót itt a fórumon is megerősítették többen.
De kívánom hogy legyen Neked igazad, majd írd meg. (Esetleg NKH szintű vizsgáztatási jogosultságot adhatnak ki azóta vállalkozóknak is )Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2014 aug. 05, 15:17.wsievers kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Esetleg NKH szintű vizsgáztatási jogosultságot adhatnak ki azóta vállalkozóknak is"When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
- 1 like
Komment
-
Az én motoromhoz nincs forgalmi, nem tudom hogy működött anno a dolog, de mintha a tulaj azt mondta volna - 20 éve volt, nem nagyon emlékszem.. -, hogy elfelejtette a lejárt vizsgát, megállították és helyben elvették a rendszámot, ezek szerint a forgalmit is, ő pedig már 70 felett volt, többet nem váltotta ki. A sejtésem akkor az, hogy a KEKKH-nek kell írnom, megküldeni a papírokat, ők ideális esetben viszzaküldik az igazolást és ezzekel megyek a vizsgára, utána pedig az okmányirodába? Ami kérdés még, az az adásvételi. Én kinézem a magyar hatóságokból, hogy az írógéppel írt, húsz éve összehajtva antikolt papírt nem fogadják el valamilyen címszóval, azt nem tudom akkor mi van.
Komment
-
Ami kérdés még, az az adásvételi
Mert az nem jár le, ha a keltezésekor érvényes szabályoknak megfelel, akkor el kell fogadniuk, lehet 39 éves papír is, csak olvasható legyen.
Ha megvan és biztosan a bácsika a tulaj, akkor fénymásolat az adásvételiről, azt a KEKKH-KNYO-hoz egy adatszolgáltatási kérvénnyel együtt és jön az igazolás amivel át lehet íratni.There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".
- 1 like
Komment
Komment