madorka eredeti hozzászólása
Hozzászólás megtekintése
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
15 napos átírási határidő elmulasztása
Collapse
X
-
Ahogy olvasom a hozzászólásokat, úgy látszik nekem szerencsém volt. Amikor tavaly írattam át a motort, aminek új rendszáma, de szürke forgalmija van, nem kértek tőlem, csak egy eredetiségvizsgálatot és az adásvételi szerződést. Sikeresen át is lett írva a motor, azt mondták, ha lesz rajta műszaki, akkor cserélik ki a forgalmit újra. Az igazsághoz hozzátartozik - hogy az örömben legyen egy kis üröm is - hogy az eredetiségvizsgáló helyen a tankot két helyen behorpasztották - gondolom amikor az alvázszámot keresték - és az alvázszámot lamellás koronggal csiszolták fémtisztára. Oda sem megyek többet.
- 2 likes
Komment
-
ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseÉs lenne még több szervdonor ...Everything is better when you decide you don't care.
- 2 likes
Komment
-
ApaE
-
ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésede itt nem erről volt szó, hanem arról, hogy (vélhetően) Magyarországon megnőne a balesetek számawsievers kedvelte ezt.Everything is better when you decide you don't care.
- 1 like
Komment
-
ApaE
-
Üdvözlök Minden Aszfaltlovagot!
A hozzászólásokat olvasva nagyon vegyes képet adnak az okmányirodák az átírással kapcsolatban is.
Le írom az én esetemet.Vettem ebben az évben egy 1972.05-ös P10 –et első tulajdonostól, szürke forgalmival, jótállási jeggyel, 3 betűs rendszámmal. Időarányos állapotban, egyben. 1998-ig volt érvényes forgalmija. Lejárt, a tulaj meg betolta a sufniba, további ügyintézés nem volt.
Adás-vétel előtt tájékozódtam az okmányirodában az átírásról, elmondva az adatokat. Mondták: forg. eng., eredetiség vizsg., adás vételi szerz., meg egy kis pénzmag és kész. Eredetiség megvizsgálva, okmányokkal bevittem, az ügyitéző kurkászott a gépében és közölte, hogy a motor nincs a központi nyilvántartásban, nem lehet csak műszaki vizsgával átírni. Más lehetőséget kizárt.
Rápróbáltam egy másik városban. Ott kiokosítottak, mivel a gép nincs a közp. nyilvántartásban, így a 15 napos átíratási kötelezettség nem terhel, átíráshoz műszaki adatlap kell, tehát műszaki után aktuális a dolog. Nyíregyháza NKH sem tudott segíteni, viszont közölték, hogy csak ott tudom majd vizsgáztatni a körülmények miatt ( tőlem 80 km). 60 napon belül pedig nem valószínű, hogy a gépet vizsgaképessé tudom tenni.
Komment
-
Mégis sikerült 60 napon belül vizsgaképessé tenni a P 10-et. Utánfutó, NKH Nyíregyháza,külső szemrevételezés,fényképezés, fékezés, világítás, duda, motor és alvázszámok egyeztetése, ok 2 év. Korrektek voltak a biztosok.
Másnap az okmányirodában némi bonyodalmat az okozott, hogy letagadtam ( értsd: elhagytam ) a szürke forgalmit. Végül is ennek ellenére simán ment. Megkaptam az új forgalmit, a rendszámtáblát, a törzskönyv 30 napon belül jön és megmaradt a szürke forgalmija is az első tulajdonostól ( én vagyok a második ).
Most elkezdem szétszedni és felújítani.
- 3 likes
Komment
-
meneke eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésehogy letagadtam (értsd: elhagytam) a szürke forgalmit.
Ja és sok sikert/kitartást a felújításhoz!
Komment
Komment