Helló mindenkinek! Olvasom hogy vannak bajok rendesen. Aki vásárol bármit azzal kezdje hogy elmegy az eladóval a közjegyzőhöz készíttet vele egy okiratot amiben az eladó kijelenti honnan származik a jármű és hogy 10 évnél régebben van a tulajdonában. Erről a közjegyző készít egy határozatot ehhez kell az adásvételit csatolni és lehet menni az okmány irodába ezzel sok gondtól megmenekültök. Ha az okmány iroda nem fogadja el a papirokat be kell menni a megyei kormány hivatalba és panaszt kell emelni az okmány iroda ellen és akkor mindjárt szépen beszélnek az emberrel az okmány irodán. Tapasztalatból tudom ezeket.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Átiratási bonyodalmak, kérdés! :)
Collapse
X
-
mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseValaki itt írta, hogy vásárolt náluk első telókat. Valami használhatatlan berohadt rozsdás sz@rt küldtek.
Jawa 638 telókat vettem tőlük amit úgy hírdettek, hogy "remek állapotban" és kaptam egy rozsdás szart ami arra lett volna jó hogy megverjem vele őket, de ahhoz meg drága volt.
Komment
-
Szia kavics64!
Kerlek ,ha tudod egeszits ki mivel neked ebben van tapasztalatod!
Helló mindenkinek! Olvasom hogy vannak bajok rendesen. Aki vásárol bármit azzal kezdje hogy elmegy az eladóval a közjegyzőhöz készíttet vele egy okiratot(mennyibe kerul ez az okirat a kozjegyzonel es mi a megnevezese?) amiben az eladó kijelenti honnan származik a jármű(Kitol vette ,kapta ,vagy orokolte igyugy?) és hogy 10 évnél régebben van a tulajdonában(tulajdonaban mit ertesz, hogy a nevere van iratva forgalmilag vagy csak nala van tobb mint 10 eve iratok nelkul ?. Erről a közjegyző készít egy határozatot ehhez kell az adásvételit csatolni és lehet menni az okmány irodába ezzel sok gondtól (mit ertesz gondnak?) megmenekültök. Ha az okmány iroda nem fogadja el a papirokat be kell menni a megyei kormány hivatalba és panaszt kell emelni az okmány iroda ellen és akkor mindjárt szépen beszélnek az emberrel az okmány irodán. Tapasztalatból tudom ezeket.
Komment
-
Helló! Két éve csinálták 13000Ftvolt. Aszt hiszem közjegyzői okirat a neve, leírnám hogy mi van rajta de nincs itthon oda van az okmányirodán, a közjegyző tudni fogja mit kell írjon ez egy általános eljárás, ami birói végzéssel egyenértékű és két hét amíg jogerős lesz. Úgy van kitől vette, örökölte, stb. A következő kérdésed az mindegy kérdezni fogja az eladót a közjegyző 10 év után az elbirtoklási jogokon papír nélkül is az ő tulajdona. Amiket itt az előttem szólók írtak az nem gond, hogy nem tudják a tulajdoni jogokat tisztázni? Na ez erről szól, hogy tiszta legyen jogilag és akkor átírhatók, illetve a rendszámot is lehet kérni rá.
Komment
-
gilersx eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseNEM AZ ODORMOTOR VOLT HANEM AZ X-MOTOR.
kavics64 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseTapasztalatból tudom ezeket.
kavics64 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAki vásárol bármit azzal kezdje hogy elmegy az eladóval a közjegyzőhöz készíttet vele egy okiratot amiben az eladó kijelenti honnan származik a jármű és hogy 10 évnél régebben van a tulajdonában.
kavics64 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésebe kell menni a megyei kormány hivatalba és panaszt kell emelni az okmány iroda ellen és akkor mindjárt szépen beszélnek az emberreNa azt megnézném ! Előbb bemószerolod, aztán meg elvárod hogy segítsenek egy ( kamu) papírt helyretenni.
Most látom, hogy az útólsó hozzászólásodban írtad a két évet. Nem lehetséges, hogy a papír amit kaptál póthagyatéki eljárásról szólt ?LC 9246 kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
gilersx eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseHANEM AZ X-MOTOR
- 2 likes
Komment
-
Hát én is olyan járművet vettem aminek nincsenek okmányai, sőt 1962 a gyártási éve és a papírjai is csak 72 töl van egy elsárgult pénztári bizonylat más papirja nincs. És mégis lehet műszakiztatni pedig sose volt rendszáma. Ezért kell a közjegyző! Ezt nem lehet bezárni ez nem kiskapu ez egyenértékű már írtam a bírói végzéssel. Nem rokon a egyik helyen se senki csak néha üvöltök és akkor oda figyelnek az emberre.
Komment
-
kavics64 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseEzért kell a közjegyző!
mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAnnyi Uralt örököltek hirtelen kis hazánkban egy hónap alatt, amennyit talán nem is gyártottak."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
Komment
-
dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseNekem elég volt pár videójukat megnéznem ahhoz hogy eldöntsem, NEM veszek alkatrészt tőlük.
...mert nem olvastad figyelmesen : hengerfúrás az X motorBONTÓ műhelyében ----
hogyan kell ezt feltenni a :legalja.hu ra ?Beagle, Taurus1047 és 2 további látogató kedvelte ezt.
- 4 likes
Komment
-
dott eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA 10 év utáni elbirtoklással csináltad meg akkor ezt a műveletet
wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseÉn úgy tudom, hogy csak a közjegyzői papírt már nem fogadják el
Komment
-
A legelső videóktól kezdve nézem az X-motorosokat. Ez a henger fúrás nálam kiverte a biztosítékot, hogy ezek még csak nem is láttak profi embert/gépeket, az biztos. Ilyen szintű kókányságot...Ahogy előttem is írtátok, innen aztán nem vennék semmit se! (ps: Azzal meg főleg nem értek egyet, hogy néha teljesen használható, egész jó állapotú motorokat szednek szét, tesznek tönkre....)
Ami a papírozást illeti, én azt gondolom, hogy Mir-mur-nak van ebben igaza.. nem megy ez közjegyzővel, vagy ha valaki leírja hogy/miként csinálta, szerintem mindenki szívesen fogadná.
Természetesen részletesen érdekelne mindenkit tutira a folyamat.
Komment
-
dott eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseérdekelne mindenkit tutira a folyamat.
És az a probléma,ha valaki rályön egy kiskapura,tömegesen elkezdik koppintani,igy gyorsan asztalra kerül és bevédik!!!
(Az ural esete.)ptm004 kedvelte ezt."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 1 like
Komment
-
Ez azért minden bontott alkatrészre igaz, hogy az ember külsőre itél, még a belső rész lehet fos. Jártam sajnos én is úgy donor blokkal, hogy szétszedés után derült ki több baja van, mint amihez vettem. Nem akarom védeni az X motort, de az első kép alapján én sem gondolnám, hogy a szimmering futó nem működik. Megbontani pedig senki sem akarja, mert azért lássuk be nem a használható jó gépeket szedik szét sehol sem, hanem a MÉH szökevényeket, bontás után pedig látszik, hogy több a felújítás, mint a nyereség.
Én most köszörültettem meg a TLF szárait, mert ha nem is ennyire volt gáz, de a kopás 0,3mm felett volt amivel ugy összerakni sem lehet kis hézagra. A köszörülés volt 10e Ft, de most legalább jobb, mint egy másik jó állapotú bontott. Sok esetben jobb felújítani, mintsem kicserélni. Az legalább biztos.
gilersx eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseJawa 638 telókat vettem tőlük amit úgy hírdettek, hogy „remek állapotban” és kaptam egy rozsdás szart ami arra lett volna jó hogy megverjem vele őket, de ahhoz meg drága volt.
Komment
Komment