Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Átiratási bonyodalmak, kérdés! :)

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Az eléggé drága biztosítás, nekem a 250-es Jaffámra 3200 körül van / év. (K&H)

    Komment


      csak érvényes müszakival írják át
      Ahány ház annyi szokás. Sajnos ! De nyuszifülnek van igaza. A biztosításod , meg tényleg marha drága.
      kollarg kedvelte ezt.

      Komment


        Sajnos igazad van a házak és szokások számával.

        A biztosításod , meg tényleg marha drága
        Mármint a 6000 ha jól olvastam? Én is annyit fizetek, pontosabban 6480-at a T1-re a K&H-nak. Negyedéves fizetés csekken, 30 alatti szerződő, az még csak B1 - hamar összejön. Mondjuk a háromszor erősebb Suzukimra (54 LE, 1978-as évjárat) is csak 8050 forint az éves díj adóval.
        There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

        Komment


          A biztosítást neten keresztül kötöttem, ha jól emlékszem, a CLB intézte a dolgokat. Kalkulátorba beírtam az adataimat, és a legkedvezőbb árú biztosítást kötöttem meg. 23 vagyok, ez az első jármű ami a nevemre került, így bónuszfokozatom nincsen. A biztosítás összegét évente egy összegben csekken fizetem be /úgy gondolom 3200-at nem negyedelek, meg akkor drágább is lenne/. Ja, és megadtam nekik az egyik e-mail címemet is /nyilván amit nem használok, mert utána teleszórják úgyis promóciós szeméttel/ ez is további kedvezményt jelentett. A teljes évi biztosításom így megfelel az 1.3-as Wartburgom negyedéviével, ami a nagyapám nevén van, B10-es fokozatban.

          Komment


            Ja igen, amit ki akartam hozni az egészből... Néha megéri újrakötni a szerződést, amikor ennek a szezonja van, mert a biztosítók közötti harc miatt évről évre egyre kedvezőbb ajánlatok születnek. A bónuszfokozat meg ugye biztosítóváltáskor is megmarad...

            Komment


              háromszor erősebb Suzukimra (54 LE, 1978-as évjárat) is csak 8050 forint az éves díj adóval.
              Most lusta vagyok előszedni a csekkeket, de 1500 ft körül fizetek évente. A 250-es AWO ra is, meg a 650 es Suzukira is. Igaz veteránbiztosítást fizetek, ami klubtagsághoz kötött.
              korompaiistvan és kollarg kedvelte ezt.

              Komment


                Én az Unionnál vagyok, nekem is 6000 körül van a T5-re. 22 éves vagyok, most év erején léptem egy bónusz fokozatot, tehát tavaly drágább volt.
                És nekem ez volt a legolcsóbb.

                Komment


                  én a kocsimara 89es kettes golf 1.6 benzin B1ben fizetek évi 28+baleseti adó (elötte 60volt hanyatt is estem) most erre mivel új jármű ujra kezdödik a bonusz tehát megint a0-ban vagyok. de ez csak 4800+baleseti igy lesz 6ezer kb. illetve van egy segédmotorom is. arra is fizetek valami 4ezret. 2010ben szereztem emg a jogsimat de csak B kat erre meg ugye mivel rendszámos legalább kéne egy B125 az meg nincs még meg. 21 éves vagyok. (gondolom ezért ilyen drága) de kiszámoltam a veterán biztositássa se járnék jol mert ott meg a tagsági díj 5 ropi. mind a 3 at évesen periodusban átutalással fizetem. tehát a lehető legolcsobb modon. biztositas.hu-nal intéztem, de a netrisk meg többi is ezeket az árakat mutatta. a kocsim allianz, a jawa 05 az k&h, a segédmotorom pedig union az thiszem.

                  Komment


                    Nekem a Warexra 4056 Ft egy évre balesetivel együtt. Bár a baleseti adóval nagyon nem értek egyet.No nem az a durván 1000 Ft, hanem maga az elve ami felháborít.

                    Komment


                      sinter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      maga az elve ami felháborít.
                      Egyetértek, bár amilyen adók vannak normális magyarázat, alap nélkül...
                      Ilyen alapon simán kivethetnének a kerékpárosokra is kerékpár defekt adót.
                      Kerékpárral közlekedik, lehet hogy egyszer valahol kap egy defektet (lehet hogy soha), ő maga viseli a kárát, javítja, dolgozik vele, majd megy tovább. De mindezért a jelenségért még adót is fizessen


                      Egyébként nekem a 125-ösre a kh-nál 5000 Ft volt a biztosítás. Igaz, nem fizettem be, csak a kötvényigazoló lapot vittem a műszakira. Gondoltam, majd ha sikerül a műszaki, befizetem a díjat, addig egy fillért sem! De jól is tettem. Nem sikerült a műszaki, és írtam egy kérvényt a biztosítónak, hogy erre való tekintettel bontsák a szerződést...
                      korompaiistvan és sinter kedvelte ezt.

                      Komment


                        Üdv. Mindenkinek! Egy átíratással kapcsolatos kérdésem lenne. Röviden leírom a részleteket: még 2001-ben vettem egy 125-ös Danuviát, én okos nem csináltam akkor adásvételi szerződést. A tulaj az első tulajdonos volt, adta a motorhoz a szürke forgalmit is. Hivatalosan abban benne van, hogy 94-ben kivonták a forgalomból. Na most mit kell tennem, hogy megmaradjon a lehetősége, hogy egyszer könnyen forgalomba helyezhessem. Az öreg még él, elvileg adásvételit tudok íratni. A kérdésem, hogy visszadátumozva írjunk, vagy 2014-nek megfelelő adásvételit írjunk. (Mert ha régit írunk, akkor nem fog stimmelni a személyi igazolvány számunk, ugye azóta változott!) Továbbá mit kell még tennem, be kell jelentenem, van e valami költsége az egésznek? Sokat költeni a dologra nem szeretnék, de a lehetőséget meg akarom őrizni, hogy egyszer forgalomba helyezzem. Szóval, ha van valakinek valami ötlete, tanácsa akkor kérem, írja meg nekem! Előre is hálás köszönettel: Bimbi

                        Komment


                          Kedves bimbi !
                          Ha csak néhány oldalt visszaolvasnál, már megkapnád a választ, amit egyébként le is írtál.
                          Az öreg még él, elvileg adásvételit tudok íratni
                          Ezt kell tenned !
                          2014-nek megfelelő adásvételit írjunk
                          Igen ! Semmi jelentősége, mert ki van vonva.
                          Továbbá mit kell még tennem,
                          Semmit. Vagyis igen ! Be kéne mutatkoznod, ahogyan azt mindenki megteszi. Itt ez a szokás.
                          kicsi76, sepy és madorka kedvelte ezt.

                          Komment


                            Üdv. Bimbi!
                            Mielőbb írni kell egy adásvételit az előző tulajjal. Szerintem a dátum nem lényeges, rá lehet írni a mostanit is.
                            Mivel már rég kivonták forgalomból, valószinűleg az elektronikus nyilvántartásban sem szerepel.
                            Így egyelőre nem lesz költsége a dolognak. Majd ha elindulsz az eredetvizsga - biztosítás - vizsgáztatás - ügyintézés röges útján
                            Lemezjáték és sepy kedvelte ezt.

                            Komment


                              Sikerült szereznem egy okmányirodás ismerőst (meg volt már régóta csak elfelejtettem ) át lehet íratni műszaki nélkül mégpedig úgy hogy abban a pillanatban ki is vonatod a forgalomból (+2300ft) igy kapsz rá új rendszámot érvényesítő matrica nélkül, kapsz forgalmi meg törzskönyvet. Eredetiség vizsgát is ő csinálta mert az se volt könnyű le kellet kérdezni a kartotékos rendszerből a dolgokat. Kérdeztem tőle, hogy okmányirodában akkor mért nem csinálják meg igy? mondott dolgokat.. ifjunóvatájmín..
                              Titus kedvelte ezt.

                              Komment


                                Kedves Zoltanovak!

                                "Akinek isten a barátja,hamar üdvözül",de sajnos keveseknek adatik a ilyen illusztris barát,így nehezen üdvözülünk,-esetleg sehogy.Nálam minden biztosítékot ki tud verni,a törvények,szabályok nem egységes értelmezhetősége és végrehajtása,esetleg a szimpátiára,vagy unszimpátiára alapozott elbírálás.

                                Mindenki tudja,hogy ebben az országban így,vagy úgy mindent el lehet rendezni,de én ebben az országban szeretnék élni,mert ez a hazám,de olyan törvényes rendben,ahol a törvények és szabályok mindenkire egyformán vonatkoznak.

                                Üdvözlettel:Che
                                sepy, csikigabor és 7 további látogató kedvelte ezt.

                                Komment

                                Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X