Az eléggé drága biztosítás, nekem a 250-es Jaffámra 3200 körül van / év. (K&H)
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Átiratási bonyodalmak, kérdés! :)
Collapse
X
-
Sajnos igazad van a házak és szokások számával.
A biztosításod , meg tényleg marha drágaThere's a very fine line between "hobby" and "mental illness".
Komment
-
A biztosítást neten keresztül kötöttem, ha jól emlékszem, a CLB intézte a dolgokat. Kalkulátorba beírtam az adataimat, és a legkedvezőbb árú biztosítást kötöttem meg. 23 vagyok, ez az első jármű ami a nevemre került, így bónuszfokozatom nincsen. A biztosítás összegét évente egy összegben csekken fizetem be /úgy gondolom 3200-at nem negyedelek, meg akkor drágább is lenne/. Ja, és megadtam nekik az egyik e-mail címemet is /nyilván amit nem használok, mert utána teleszórják úgyis promóciós szeméttel/ ez is további kedvezményt jelentett. A teljes évi biztosításom így megfelel az 1.3-as Wartburgom negyedéviével, ami a nagyapám nevén van, B10-es fokozatban.
Komment
-
háromszor erősebb Suzukimra (54 LE, 1978-as évjárat) is csak 8050 forint az éves díj adóval.korompaiistvan és kollarg kedvelte ezt.
- 2 likes
Komment
-
én a kocsimara 89es kettes golf 1.6 benzin B1ben fizetek évi 28+baleseti adó (elötte 60volt hanyatt is estem) most erre mivel új jármű ujra kezdödik a bonusz tehát megint a0-ban vagyok. de ez csak 4800+baleseti igy lesz 6ezer kb. illetve van egy segédmotorom is. arra is fizetek valami 4ezret. 2010ben szereztem emg a jogsimat de csak B kat erre meg ugye mivel rendszámos legalább kéne egy B125 az meg nincs még meg. 21 éves vagyok. (gondolom ezért ilyen drága) de kiszámoltam a veterán biztositássa se járnék jol mert ott meg a tagsági díj 5 ropi. mind a 3 at évesen periodusban átutalással fizetem. tehát a lehető legolcsobb modon. biztositas.hu-nal intéztem, de a netrisk meg többi is ezeket az árakat mutatta. a kocsim allianz, a jawa 05 az k&h, a segédmotorom pedig union az thiszem.
Komment
-
sinter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésemaga az elve ami felháborít.
Ilyen alapon simán kivethetnének a kerékpárosokra is kerékpár defekt adót.
Kerékpárral közlekedik, lehet hogy egyszer valahol kap egy defektet (lehet hogy soha), ő maga viseli a kárát, javítja, dolgozik vele, majd megy tovább. De mindezért a jelenségért még adót is fizessen
Egyébként nekem a 125-ösre a kh-nál 5000 Ft volt a biztosítás. Igaz, nem fizettem be, csak a kötvényigazoló lapot vittem a műszakira. Gondoltam, majd ha sikerül a műszaki, befizetem a díjat, addig egy fillért sem! De jól is tettem. Nem sikerült a műszaki, és írtam egy kérvényt a biztosítónak, hogy erre való tekintettel bontsák a szerződést...korompaiistvan és sinter kedvelte ezt.
- 2 likes
Komment
-
Üdv. Mindenkinek! Egy átíratással kapcsolatos kérdésem lenne. Röviden leírom a részleteket: még 2001-ben vettem egy 125-ös Danuviát, én okos nem csináltam akkor adásvételi szerződést. A tulaj az első tulajdonos volt, adta a motorhoz a szürke forgalmit is. Hivatalosan abban benne van, hogy 94-ben kivonták a forgalomból. Na most mit kell tennem, hogy megmaradjon a lehetősége, hogy egyszer könnyen forgalomba helyezhessem. Az öreg még él, elvileg adásvételit tudok íratni. A kérdésem, hogy visszadátumozva írjunk, vagy 2014-nek megfelelő adásvételit írjunk. (Mert ha régit írunk, akkor nem fog stimmelni a személyi igazolvány számunk, ugye azóta változott!) Továbbá mit kell még tennem, be kell jelentenem, van e valami költsége az egésznek? Sokat költeni a dologra nem szeretnék, de a lehetőséget meg akarom őrizni, hogy egyszer forgalomba helyezzem. Szóval, ha van valakinek valami ötlete, tanácsa akkor kérem, írja meg nekem! Előre is hálás köszönettel: Bimbi
Komment
-
Kedves bimbi !
Ha csak néhány oldalt visszaolvasnál, már megkapnád a választ, amit egyébként le is írtál.
Az öreg még él, elvileg adásvételit tudok íratni
2014-nek megfelelő adásvételit írjunk
Továbbá mit kell még tennem,
- 3 likes
Komment
-
Üdv. Bimbi!
Mielőbb írni kell egy adásvételit az előző tulajjal. Szerintem a dátum nem lényeges, rá lehet írni a mostanit is.
Mivel már rég kivonták forgalomból, valószinűleg az elektronikus nyilvántartásban sem szerepel.
Így egyelőre nem lesz költsége a dolognak. Majd ha elindulsz az eredetvizsga - biztosítás - vizsgáztatás - ügyintézés röges útjánLemezjáték és sepy kedvelte ezt.
- 2 likes
Komment
-
Sikerült szereznem egy okmányirodás ismerőst (meg volt már régóta csak elfelejtettem) át lehet íratni műszaki nélkül mégpedig úgy hogy abban a pillanatban ki is vonatod a forgalomból (+2300ft) igy kapsz rá új rendszámot érvényesítő matrica nélkül, kapsz forgalmi meg törzskönyvet. Eredetiség vizsgát is ő csinálta mert az se volt könnyű le kellet kérdezni a kartotékos rendszerből a dolgokat. Kérdeztem tőle, hogy okmányirodában akkor mért nem csinálják meg igy? mondott dolgokat.. ifjunóvatájmín..
Titus kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Kedves Zoltanovak!
"Akinek isten a barátja,hamar üdvözül",de sajnos keveseknek adatik a ilyen illusztris barát,így nehezen üdvözülünk,-esetleg sehogy.Nálam minden biztosítékot ki tud verni,a törvények,szabályok nem egységes értelmezhetősége és végrehajtása,esetleg a szimpátiára,vagy unszimpátiára alapozott elbírálás.
Mindenki tudja,hogy ebben az országban így,vagy úgy mindent el lehet rendezni,de én ebben az országban szeretnék élni,mert ez a hazám,de olyan törvényes rendben,ahol a törvények és szabályok mindenkire egyformán vonatkoznak.
Üdvözlettel:Chesepy, csikigabor és 7 további látogató kedvelte ezt.
- 9 likes
Komment
Komment