Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Műszaki vizsgás élmények

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Ne vidd, mert kacsa ! Én most helyeztem forgalomba a p-10 est, de ilyenről szó sincs ! Vagy viheted, de kétszer fogsz fizetni ha megcsinálják.

- - - Updated - - -

Egyébként ,ezt honnan tudod ?

Komment

Ne vidd, mert kacsa !
      Az egységes közlekedési hatóság, továbbra sem egységes az ország más-más részein. Az hogy nálatok nem úgy olvasnak, és értelmeznek, az még nem jelenti azt, hogy más megyében nem képesek rá.

- - - Updated - - -

de kétszer fogsz fizetni ha megcsinálják.
      Ez hogy jön ki?

Komment

Egyébként ,ezt honnan tudod ?
        Tegnap beballagtam az itteni NKH bázisra hogy kérjek időpontot. A vizsgáztató fickó mondta hogy ha ez a perverzióm, hogy mindenképpen NKH-nál akarom vizsgáztatni, akkor tud adni időpontot, de csak júli közepe-végére. Kérdezte hogy miért nem viszem más vizsgáztató helyre? Elmondtam hogy azért mert rendszám nélküli a motor, szürke forgalmis, forgalomból végleg kivont, és tudtommal ilyet csak NKH vizsgáztathat. Erre mondta, hogy régebben valóban így volt, de idén januártól elvették tőlük ezt a kizárólagos "jogot", és bárhova vihetem, ahol egyébként tudnak motort vizsgáztatni.
        Tehát egyenest az NKH-tól származik az infó.
        Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2016 jún. 23, 11:47.

Komment

Örülök, ha valóban így van ! Bár nekem sokkal korrektebbnek tűnik a NKH vizsga. ( Részletek Kesziben ) Nálunk maximálisan segítőkészek. Egy hónapja vizsgázott a Trophym. Zt bázison vizsgáztattam, egy helybeli veterános tulajdonában lévő állomáson. Legalább 1 órát dumáltunk mindenről. Napra kész a jogszabályok tekintetében, de erről ő sem hallott !! ( Ez is téma volt )

- - - Updated - - -

Ez hogy jön ki?
          Egyszer fizet a zt. vizsgán, aztán meg a NKH nál, mert viheti még egyszer.

- - - Updated - - -

Egyébként a nepperek sem sorakoznának tízesével a külföldről behozott autókkal az NHK nál ha így lenne , vagy vinnék Gödöllőre !

Komment

külföldről behozott autókkal
            Azt csak ott lehet.

Komment

a külföldről behozott autókkal
              Elképzelhetőnek tartom, hogy ez más kategória és ez a jog még mindig kizárólagosan náluk van.
              Más kategória egy olyan jármű, ami már valaha volt magyarországi forgalomban, ill. egy külföldről behozott, amit lehet hogy pl. még senki nem látott itthon, és tényleg be kell vizsgálni. (Láttam már néhány olyan különleges járgányt náluk, aminek az emblémáját, nevét még az életben nem láttam)

Egyébként, minden reggel az NKH előtt megyek dolgozni (vele szemközt dolgozom), és már valóban csak a tipikus behozós, vagy gyári új autók állnak a sorban.
              Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2016 jún. 23, 12:40.

Komment

meg az OT is csak NKH nál vizsgázik .

Másik , bocs ,hogy nem számoltam be a Ducati történéseiről , de az az igazság ( kicsit nagyképün hangzik -az is ) , hogy nekem ezek adolgok annyira simán mennek , hogy nem is tulajdonítottam akkora jelentőségünek . Ezért ki is ment a fejemből az egész . Már minden kész és várom az utat keszibe .

Komment

Szerintem nagyon egyszerű az oka, hogy első forgalomba helyezés előtt miért kell új, kölföldről behozott vagy adott esetben épp szürke forgalmis járművet a hatóságnál vizsgáztatni: mert az elektronikus nyilvántartásba vételhez szükséges műszaki adatlapot ők tudják kiállítani. Az is igaz ugyan, hogy habár nekik rendelkezésre áll ehhez egy komplett adatbázis, az mégsem mentes a hibáktól, de mégiscsak az a hivatalos.

Komment

nekem ezek adolgok annyira simán mennek , hogy nem is tulajdonítottam akkora jelentőségünek
                    Akkor miért vitted Egerbe

Komment

demeter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      szürke forgalmis járművet a hatóságnál vizsgáztatni: mert az elektronikus nyilvántartásba vételhez szükséges műszaki adatlapot ők tudják kiállítani.
                      NEM! én az összes járgányomat évek óta ide hordom Dombóvárra a volt Suzukihoz igaz mászkálok oda-vissza az adatlappal de Ők is csnálhatják

Komment

Na majd holnap délután kiderül és megírom :-)
                        Még egy jobbos tükröt fel kell dobnom rá, (most tudtam meg hogy követelmény a 2 tükör) egyébként minden szuperál ahogy kell...

Komment

Elmondom nektek, hogy ahány megye annyi féleképpen értelmezik a jogszabályokat. Mi (borsodban) a napokban kaptunk egy körlevelet miszerint a rendszám nélküli, a végleg kivont, a szürke vagy 2 lapos forgalmis, az oktató, a taxi, a veterán, meg még a tököm tudja milyen járművek csak NKH-nák vizsgázhatnak. De ez a levél Miskolcról jött, nem Pestről. Ettől függetlenül kutya kötelességünk betartani .
                          Más megyében más a módi....ne feledjük Magyarországon vagyunk.

Komment

mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            Akkor miért vitted Egerbe
                            Mert pesten csak augusztusra volt időpont .

Komment

Más megyében más a módi...
                              Na majd Szadán könnyebb lesz

Komment

Szervusztok . Történet . Németországból mkp behoz , kereskedésből , számlával , autóval . NKH , papírok jók . Időpont . Levizsgáztatva . NAV , regisztrációs adó kérdése . Számkérés , ügyintézés . Másnap vissza NAV . Csekkbefizetés ( de csak egy kijelölt helyen - elmegy befizet ) . Vissza NAV -hoz . Határozatot kiadják , mert az elektronikus rendszerben már benne van , hogy fizettél .Eredetvizsga . ( A "vizsgáló" véletlenül sem mondja , hogy nem kell - mindig ide jártam , de soha többet , de még az ismerőseim sem ! ) Biztosításkötés. Okmányiroda. Na szóval ezek a papírok nem jók , mivel nem derül ki tulajdonosi lánc, nyilatkozzon a kereskedő , hogy az ő tulajdona , amit a számlával és a nyilatkozattal le kell fordíttatni / 36.800.- ft ! / Megtörténik a "felsőbb" akarat . Nem jó , mivel a forgalmin szereplő tulajdonos neve nem szerepel sehol . Kérdés : akkor milyen nyilatkozat kell ? Válasz : azt nem tudom , de ez nem jó ! Paksaméta összefog másik okmányiroda . Összes papír asztalra - hallgatás . Ügyintéző megnézi a fordításokat , minden rendben . A befizetések után kézben minden , ami kell. Szóval ennyit az egységes ügyintézésről . Tanulság : kétnyelvű adás - vételi a tulajdonostól és jóval egyszerűbb az élet . Az eredetvizsga . Európa akármelyik helyiségéből veszek gépjárművet nem kell eredetvizsga. A szomszédomtól veszek valamit - akit az apám is ismert meg én is vagy 30 évig - akkor kell eredetvizsga . Nem értem. Németországban egy gk átírása 100 E. - ebből 60 E a rendszám - és olyat választhatsz , ami még nincs a rendszerben. Ennyi. Szép estét mindenkinek .

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X