Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Műszaki vizsgás élmények

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

-t5- eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    remélem a jövő héten ezt is sikerül forgalomba helyezni!
    Szeretnélek tájékoztatni benneteket, hogy a mai napon sikerült is az okmányirodában pontot tenni az ügy végére, azaz az MZ 125 TS a 2006-óta történt mellőzése után, újra "hadrendben".
    bury eredeti hozzászólása
    Le irom az árakat amik a számlán szerepelnek :Motorkerékpár 500ccmhengerürtartalomig előzetes eredetiségvizsgálat hatósági díja : 9300huf. Motorkerékpár, továbbá ennek pótkocsija időszakos műszaki vizsga :3490 huf , okmányirodába fizetem 2100huf vagyonszerzési illetéket +5000huf +2x6000huf +500 ezekről nem tudom pontosan mik de ennyit fizetem
    Most én is leírom a költségeket:
    -Biztosítás:
    TWK.tagdíj-3.000,-
    Regisztrációs díj-500,-
    Éves kfgb.-715,-
    (Mivel az adásvételi dátuma és a biztosítás megkötése között eltelt 18 nap, fizettem még 18x100 Forint fedezetlenségi büntetést is-"tanulópénz"-)
    -Eredetiség vizsga:-15.500,-
    (Hatósági rész-9.300,- + a vizsgahelyi rész-6.200,-)
    - Műszaki vizsga:-7.960,-
    (Hatósági rész-3.490,- + a vizsgahelyi rész-4.470,-)
    -Átírási illeték-2.700,-
    -Forgalmi engedély-6.000,-
    -Törzskönyv-6.000,-
    -Érvényesítő matrica-585,-
    Össze nem mertem adni
    Utoljára szerkesztve a következő által: -t5-; 2012 márc. 26, 21:38.
    soveny kedvelte ezt.
    A boldogság emléke már nem boldogság, de a fájdalom emléke még fájdalom./Byron/

Komment

de kifizetted
      mi az a TWK tagdíj?
      (fejbe gyorsan ~45K - én többre számítok)

ja és gratula a vizsgához - akkor most-már sztereóban motorozol?
      Utoljára szerkesztve a következő által: norinco; 2012 márc. 26, 21:09.

Komment

norinco eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        mi az a TWK tagdíj?ja és gratula a vizsgához - akkor most-már sztereóban motorozol?
        Trabant-Wartburg Klub

Most vizsgázik a "kisebbik" kölyköm, majd Vele párosban!
        Utoljára szerkesztve a következő által: -t5-; 2012 márc. 26, 21:18.

Komment

HAJRÁ!
          a TWK szabadon választott aktus volt, vagy kötelező?

Komment

HAJRÁ!
            a TWK szabadon választott aktus volt, vagy kötelező?
            Ők voltak szimpatikusak, gyorsak, rugalmasak!
            Ha nem a klubon keresztül megy a dolog, akkor 6.040,- az éves kfgb.
            Utoljára szerkesztve a következő által: -t5-; 2012 márc. 26, 21:31.

Komment

Sziasztok a tanulópénzt nekem is kikellene fizetnem mivel 2 éve vettem a motort de biztositást csak most forgalomba helyezés előtt akartam kötni.Eddig úgy tudtam hogy forgalomból kivont járműre nem kell biztositást kötni

Komment

csacsa73 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Sziasztok a tanulópénzt nekem is kikellene fizetnem mivel 2 éve vettem a motort de biztositást csak most forgalomba helyezés előtt akartam kötni. Eddig úgy tudtam hogy forgalomból kivont járműre nem kell biztositást kötni
                A véglegesen kivontra nem kell, de az ideiglenesre is csak akkor ha már a kivonástól számított fél év letelt!
                Utoljára szerkesztve a következő által: -t5-; 2012 márc. 27, 11:02.

Komment

Nagyon simán ment minden!Fék padozták,kicsit ütött a z első kerék de még tűrésen belül volt!!!
                  -t5- kedvelte ezt.

Komment

-t5- eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    csak akkor ha már a kivonástól számított fél év letelt!
                    Mert fél év után ismét "forgalomba helyeződik" automatikusan.

apacsavo eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    ütött a z első kerék
                    Még időben kitért a vizsgabiztos az ütés elől?
                    UK, majdánka és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Ismételten sziporkázott az okmányiroda !!!

Történt ugyanis, hogy elvittem az egyedi gyártású utánfutómat vizsgára. Mindent rendben találtak műszakilag, de észrevették hogy a forgalmiban és a törzskönyvben is hiányzik az AF karakter a számsor végéről.
                      Kértem sorszámot az okmányba, és meg is jelentem hónom alatt a rendszámmal a kapott időpontban.

Ekkor közli a hölgy, hogy ez 12.000 Magyar forintba fog nekem kerülni !! -Na ne vicceljen ! -De bizony ! Addig-addig ment a vita, hogy kértem szóljon a főnökének. Nincs bent ! Jött a válasz. ( Ekkor jött a taktikai lépés, amit a fórumon olvastam valahol. ) Akkor vegyünk fől jegyzőkönyvet, hogy miért is nem lehet, aláírás pecsét stb.
                      Szegény hölgy elsápadt, majd vette a telefont és valakikkel beszélt. Ezután csak annyit módosított, hogy lekérik az adatokat, és ha az első forgalomba helyezésnél megvolt akkor nem kell fizetnem, de ha akkor is hiányzott akkor igen.
                      Megint jött a vita, mire a szomszéd asztaltól átszólt az ügyintéző, hogy " az úrnak ebben az esetben nem kell fizetnie "!

A kolléganő elmagyarázta ( miközben hozzátette" hogy ez részemről NEM KÍVÁNSÁGMŰSOR" ! ) hogy az akkori nyomtató nem tudott ennyi karaktert nyomtatni. Ami szerintem nem igaz, hiszen a személyautómnak kétszer ennyi a karaktere, még is kinyomtatták.

Miután ilyen gördülékenyen ment a dolog, ÉN !!! elnézést kértem a hölgytől hogy vitatkoztunk. Mire a válasz az volt:
                      " JÓ HOGY ÍGY TÖRTÉNT, MERT MINDENKI MÁSKÉPP TUDJA. ÉN ÍGY TUDTAM "
                      Ne felejtsük okmányirodában vagyunk, és 12.000 ft-ba került volna a nem tudás.

Hab a tortán, hogy amikor visszamentem a kocsimhoz ott várt a mikulás csomag a szélvédőn. Azonnal felhívtam a papíron található tel számot. Miután amúgy is kellőképpen felbuzeráltak előtte, nem épp udvarias hangon közöltem a parkolási "behajtó" cég alkalmazottjával, hogy mobillal parkoltam.
                      Ezt ő el is ismerte, de jogosnak találta a büntit, mert utánfutó is mögötte volt. A cég honlapján sehol nem találtam utánfutóra vonatkozó díjszabást !
                      Megkérdeztem, hogy akkor miért nem az utánfutót bírságolják ? A "nagyon szőke" hölgy szerint MINDEGY MELYIK RENDSZÁMOT ÍRJÁK RÁ !

Egyébként ilyenkor a profitorientált okosok szívesen tévesztik össze az utánfutó, és a pótkocsi fogalmát.

Csak a tényeket alapul véve, a bírság a kocsi rendszámára van kitöltve. Annak pedig fizetve volt a parkolása, úgyhogy ................. !

Na jól kimérgelődtem magamat.
                      Taktaszada, kollarg és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

A hibát az okmányirodai ügyintézők tájékozatlansága okozza,ugyanis valamikor kaptak egy körlevelet a KEKKH-tól hogy amennyiben nem tudják rögzíteni az Af-es alvázszámot a hossza miatt(21 karakternél több),akkor elhagyhatják a végéről az AF-et.Ez a szájhagyomány útján megváltozott arra,hogy ha AF-et látnak, a végét automatikusan lehagyják.Egyértelmű az okmányiroda hibája,és hatósági javításként minden további retorzió nélkül,díjmentesen ki is tudnák javítani,csak ahhoz hibajavítási jegyzőkönyv is kell,ami már rontja a statisztikát.
                        mir-mur, soveny és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

a tegnapi nap költségei:
                          eredetiségvizsga 15500
                          műszaki vizsga 9360

okmányiroda
                          forgalmi és törzskönyv 12000
                          átírás 4500
                          rendszám 5500
                          érvényesítő cimke 585

a kirándulás összértéke 47445
                          OdinHEM, soveny és madorka kedvelte ezt.

Komment

A mai délelőttömet a NKH -nál töltöttem Miskolcon. Két mocival is képviseltem magamat. A véleményem : +++++++++++++. Egyetlen szépséghibája a dolognak az volt, hogy oda rendeltek minket 9-re, és 11óra 30 kór kezdték el a motorok vizsgáztatását. Maximálisan rugalmasan, segítőkészen, kötekedésmentesen ment a dolog. Volt ott egy Pannónia, nem romos, de erősen " fellelt " állapotban, forgalomba helyezésre várva. Az is simán átment. Sajnos a gazdája gyorsan lelépett, pedig akartam még vele beszélni. Azt mondta olvassa a fórumot. Ha magára ismer üzenhetne privátban.
                            műszaki vizsga 9360
                            Ez mitől ennyi ? 4400 ft-ot fizettem / db.Click image for larger version

Name:	201305071209.jpg
Views:	1
Size:	201.9 KB
ID:	137340
                            soveny, Tamás78 és kollarg kedvelte ezt.

Komment

mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              Ez mitől ennyi ? 4400 ft-ot fizettem / db
                              Jó neked !
                              Tavaly áprilisban nekem is 10 000 körül volt a Jawa vizsgája!
                              Lefelé mennének az árak !!??

Komment

Nem mennek lefelé az árak. Attól függ hol vizsgáztatják a motort. Ha NKH-nál akkor 4400 Ft, ha külsős vizsgahelyen akkor hozzájön még átvizsgálási díj így kb 8-9000 Ft közt mozog.
                                Amúgy én múlt hét Hétfőn voltam Miskolcon vizsgáztatni a motorom (igaz nem veterán még) és ugyan ezt tapasztaltam mint Mir-Mur.
                                Akkor is voltunk vagy 7-en motorosok. Nem kötözködtek senkivel. Végigfényképezgették az összes gépet, lefékezték őket szép sorban oszt jónapot! Megkaptuk a rendszámra a matricát, fizettünk, és széles utat kívántunk egymásnak.
                                sepy kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X