Ez hol van az 5/1990-ben?
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Oldalkocsis motorkerékpár ideiglenes szóló használata
Collapse
X
-
-
(3) Nem minősül átalakításnaka)8olyan tartozéknak a járműre történő felszerelése, amelynek felszerelését az MR. előírja vagy megengedi;b)9a motor azonos típusú motorra történő cseréje;c) a járműre engedélyezett cserefelépítmény felszerelése;d) a járműbe beépített ülőhelyek számának ideiglenes csökkentése;"When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
Komment
-
Nemrég vizsgáztattam egy pannóniát , oldalas volt ... papiron ! Sajnos észre sem vettem (meg nem is néztem .) , és a vizsgán közölték , hogy vigyem a hozzá való csónakot is ! Miután közöltem , hogy nincs , egyáltalán ! , adtak egy adatlapot , módosított járműadatokkal , , és a gazdinak csináltatni kellett új forgalmit is .
- 5 likes
Komment
-
de, leveheted. úgy, ahogy írtam és mondták.
- - - Updated - - -
le, persze. de a fórum nem a szabály értelmezésének a helye és mi sem vagyunk ebben kompetensek. úgyhogy erről nem kéne vitát nyitni. hívd fel bármelyik nkh vizsgaállomást, és kérdezd meg. az számít, nem amit mi itt írogatunk.
- - - Updated - - -
nyilván nem kell átalakítási engedély arra, ami nem átalakítás. ahogy a rendelet is mondja.
Komment
-
tudom én, azért írtam vitát nyitni kifejezést, és nem vitatkozást. a vita eszmecserét, megbeszélést, megvitatást jelent. a vitát nyitni ennek a tevékenységnek az elkezdése. erre is utalnak a mondatot megelőző soraim a bejegyzésben. azaz kár beszélni róla.Utoljára szerkesztve a következő által: Laszlo Simon; 2015 okt. 21, 12:31.
- 1 like
Komment
-
Én úgy gondolom ha a szóló motorra oldalast teszek megváltozik a gép nem csak küllemileg és ha leszereljük az oldalkocsit akkor is változik. Oly mértékben melyet papirozni kell manapság mikor a " gyári " küllemhez ragaszkodnak a műszakin. Még a dobozok melyek gyáriak nem saját barkácsolások sem megengedettek jelenleg így hivatalosan nem is közlekedhet a gép ha papiron oldalkocsis szólóban vagy fordítva. Ez már nem egy ülés le és felszerelés szintű.
- 6 likes
Komment
-
Nyilván mindent lehet, amit a rend őre elnéz. Átalakítás vagy sem, ez csak egy sima adminisztratív kérdés, mennyit kell fizetned az új forgalmiért, de nem azt jelenti, hogy szabad-e vagy sem. Az is igaz, hogy Magyarországon mindenre van példa és annak ellenkezőjére is. De: egy telefonos tájékoztatás az NKH-tól nem egy olyan dolog, amit mutogathat az ember, ha a rend őre éppen nem olyan kedvében van, hogy elnézze. Márpedig, ha valaki leveszi az oldalkocsit akkor L4e-ből L3e kategóriává válik a jármű. Ezt nehéz hivatalosan megúszni új forgalmi nélkül. Az így feleslegessé váló rendszám ráadásul visszaélésre is alkalmas lehet.
Én nagyon örülnék egy hivatalos állásfoglalásnak, de az csak a jogalkotótól jöhet, aki a minisztérium. Az NKH jogalkalmazó, ha valami nem egyértelmű ők is a minisztériumhoz fordulnak, vagy a terület szakértőjéhez.
Ha lesz műszakis oldalkocsis motorom, nem kizárt, hogy én is megyek majd egy két kört oldalkocsi nélkül, mert bejáratós, meg pont javítják, meg bármi, de ha a rend őre nem lesz éppen elnéző, tudom, hogy nem érdemes nagyon felháborodnom, mert nincs igazam. Én kockáztatok, enyém a felelősség.
És egy Euro akármi besorolással rendelkező motornál eszembe se jutna ugyanezt megtenni, mert lehet, hogy szólóban már forgalomba se lehetett volna helyezni Európában.Everything is better when you decide you don't care.
- 4 likes
Komment
-
Ellenpéldát én is tudok az ismeretségi körömben, egy piros Pannónia T5, oldalkocsival, motorkulival együtt. Na ez az ami teljesen lehetetlen a jelen dolgok állása szerint. Úgy tudom, a régi szürke forgalmija volt így megoldva, és átvezették az adatokat az újba is. Nem értem különben azt sem, hogy miért nem lehet Magyarországon 2 kerekű utánfutót sem vontatni motorkerékpárral...
Közben megtaláltam a képet:
Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2015 okt. 21, 20:56."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
- 2 likes
Komment
-
Nem értem különben azt sem, hogy miért nem lehet Magyarországon 2 kerekű utánfutót sem vontatni motorkerékpárral...
A sok Honda Goldwing kétnyomon futó utánfutó is illegális nálunk. Kb ugyanazért, mint a fent említett ok.Everything is better when you decide you don't care.
- 1 like
Komment
-
miért nem lehet Magyarországon 2 kerekű utánfutót sem vontatni motorkerékpárral..
- - - Updated - - -
de az igazi kérdés az, hogy miért nem?
- 6 likes
Komment
-
Csak röviden , szóban , aztán ha majd benéz hozzám UK akkor a kezébe adom a kiásolt rendelkezéseket és felrakja , akkor olvasni is lehet.
Szóval , az egész egy magyaros katyvasz . Oldalkocsit ( ha gyári - ) felszerelhetsz átalakítási eng. nélkül -de le kell vizsgáztatni .
Viszont akkor más a jelölése ( mint ahogy már írta valaki ) a forgalmiban ----ezért ha leveszed az eng nélk. átalak .
Az összes többi beszéd , csak duma a vakvilágba . Az infó 1 órás a Pest Megyei KPM ( most a franc tudja hogy híjják ) iródájából , Bp . Xlv ker Komócsy u .
- 4 likes
Komment
Komment