Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Átírás műszaki vizsga nélküli járművön.

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    #16
    Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítségét!
    Tehát, akkor ha jól értelmeztem, akkor ha ki van vonva végleg akkor kell műszaki az átíráshoz, de mivel itt nincs a 15 napos határ, ezért majd átíratom akkor ,amikor akarom. Ha ideiglenesen van, akkor 15 napon belül át lehet íratni műszaki nélkül.

    Arról még nem esett szó, hogy mi van, ha sem ideiglenesen, sem végleg nem vonta ki az akkori tulaj. Csak betolta a disznóólba és kész. A forgalmiban nincs bejegyezve semmi sem. Kényszerkivonatást csinált az akkori okmányiroda? Vagy mi volt az eljárás akkoriban ilyen esetekre?

    Komment


      #17
      mir-mur
      Azért ez fura ! Én úgy gondolom, ha valamit kivonnak az már nem jármű, hanem csak egy tárgy. akárcsak egy edény, vagy szakácskönyv. A hagyatékolás során, pedig a tárgyakról nem csinálnak listát.
      Igen, ez így van, valóban egy tárgy. És a tárgyak többségét úgy szerezhetjük meg és birtokolhatjuk, hogy nem kell igazolnunk azt, hogy a tulajdonunkban van. Sőt a szerződéseink többségét is szóban kötjük! Elég itt azokra a használati tárgyainkra gondolni, amiket nap-mint nap megveszünk.

      A motor alkatrészek is ilyenek, legyen az új, vagy a börzén vett használt. A jármű viszont annyiban különleges tárgy, hogy hatóságilag regisztrált, egyedi azonosítója van (legalábbis a motorjának, és az alvázának.)
      Az üzembe helyezésére is sajátos szabályok vannak, mivel igazolnod kell a tulajdonjogát. Ennyiben tehát másként viselkedik, mint a többi tárgy.

      Az említett Pannóniának is van tulajdonosa. A hatósági nyilvántartásban szerepelhet még az elhunyt egykori tulajdonos adata, de ettől függetlenül a halála pillanatában az örököseire száll át a tulajdonjoga. Hogy ki az örökös, azt a közjegyző állapítja meg. Egyébként valóban nem minden esetben veszik leltárba az ingóságokat, hanem azok simán az örökösök kezébe kerülnek, és nincs is ezzel gond, hiszen az ingóságok többségénél nem kell igazolni a tulajdonjogodat.

      A jármű tulajdonszerzése azonban más, a jogszabály tulajdoni láncot kíván a visszaélések elkerülése érdekében, hiszen rengeteg visszaélés, csalás volt ezen a területen, persze jellemzően nem veteránokkal...
      Ha adásvétellel akarsz tulajdont szerezni, akkor csak a tulajdonos tehet eladói nyilatkozatot, az pedig az örökös. Tehát ilyenkor muszáj neki hivatalos papír arról, hogy ő az örökös, és a hagyaték része a motor is, ezt pedig közjegyző előtt teheti. (Kérem ne vegye senki okoskodásnak amit írtam, egy joggal felvetődő konkrét kérdésre próbáltam válaszolni, megvilágítva a dolgot, ahogy én látom.)

      (Már itt a Fórumon is volt téma, csak nem tudom, mi lett a vége, de érdekes lehetne körbejárni az elbirtoklás oldalát a dolognak, ahol is nem kell semmiféle nyilatkozat a tulajdonostól, hanem elég sajátjaként legalább 10 éven át birtokolnia.)

      ui: Na, nem hagyott nyugodni, kutattam egy kicsit és megtaláltam soveny kitűnő írását a póthagyatéki eljárás tapasztalatairől:

      http://veteran.forum.hu/blog/soveny-...-frissitve-55/

      ...és az elbirtoklásos szálat is:

      http://veteran.forum.hu/gepjarmu-tul...46/index2.html
      Utoljára szerkesztve a következő által: Lemezjáték; 2016 márc. 29, 21:36.
      mir-mur és dongos78 kedvelte ezt.

      Komment


        #18
        Sziasztok.
        Akkor mi van a biztosítással, ha nincs kivonva sem véglegesen, sem ideiglenesen egy motor? Mondjuk 10 éve lejárt a műszaki, de nem vonták ki. Visszamenőlegesen 10 évre ki kell fizetni? Vagy hogy van ez?

        Komment


          #19
          Tamás78!
          Amit írtál sok mindentől függ, 3 betű 3 szám rendszáma van? (a mostani használatos) ? Ha igen, jobb utána érdeklődni mert lehet baj. Igaz most ugrik be, egy idő után ha nem fizetnek rá semmit, kimegy pár felszólítás és kivonják a forgalomból. Kérdezz utána ha a mostani rendszáma van.
          Ha a régi szürke forgalmi + 2 betű 4 szám ott szerintem nem lehet ekkora gond. (lehet már nincs a rendszerben).
          De mindenképp az épp aktuális tulajdonost kikérdezném hogy mizu, meg lehet szívni nagyon a fedezetlenségi díjjal és a kényszer kivonással.
          Tamás78 kedvelte ezt.

          Komment


            #20
            Köszönöm. Utána járok.

            Fel is hívtam x biztosítót. Röviden összefoglalva:
            Semmilyen esetben nem kell motorkerékpárnál visszamenőlegesen kifizetni a fedezetlenséget az új tulajnak. Tehát az új tulajra nem terhelik rá a régi tulaj hülyeségét.
            Utoljára szerkesztve a következő által: Tamás78; 2016 ápr. 14, 09:27.
            wsievers kedvelte ezt.

            Komment


              #21
              Tisztelt fórum.
              Bár látom eléggé le ült a téma de felmelegíteném. Remélem kapok friss válaszokat a kérdéseimre.
              A történet és a helyzet röviden.
              Adott egy öreg motorkerékpár szürke forgalmival, régi rendszámmal forgalomból kivonva. Az eladó a tulajdonos aki a forgalmiban utolsóként szerepel.
              Hogy smint lehet átíratnia motort? Jlenleg nem üzemképes az elmúlt 20 év állás miatt.
              Gondolom eredet vizsga szerződés kelleni fog. DE mi kellhet még? Forgalomba most nem akarnám helyezni majd felújítás után.
              Előre is köszönöm a válaszokat!

              Komment


                #22
                Neked több esélyed van!A lakókörzetedben szerintem rengeteg iroda van e célra,menj be és kérdezd meg a te esetedben mi a teendő,és ott azonnal jegyzetelj.Az előírások a dolgozók értelmezésétől,kedvétől ,és a te-mi hozzáállásunktól is függenek! Kérdez meg,és azonnal tedd meg amit kérnek ,egy hét múlva lehet másnak kell ugyanazt elmagyaráznod:és ő mást mond......
                Titus kedvelte ezt.
                "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

                Komment


                  #23
                  mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Neked több esélyed van!A lakókörzetedben szerintem rengeteg iroda van e célra,menj be és kérdezd meg a te esetedben mi a teendő,és ott azonnal jegyzetelj.Az előírások a dolgozók értelmezésétől,kedvétől ,és a te-mi hozzáállásunktól is függenek! Kérdez meg,és azonnal tedd meg amit kérnek ,egy hét múlva lehet másnak kell ugyanazt elmagyaráznod:és ő mást mond......
                  Köszönöm!
                  Akkor mielőtt megvenném bemászok az okmány irodába és megkérdem mit és hogyan kell csinálni hogy az ügyintézőnek megfelelje.
                  Akkor leszek gondban ha még nem is hallott ilyen problémáról. Egy pici vidéki iroda ahol az emberek nem kedvtelésből járnak ot járművekkel.
                  mátéapu kedvelte ezt.

                  Komment


                    #24
                    Eredetvizsgát kérni fogják az tuti. Műszaki nem feltétel. Biztosítás sem kell, ha egyből kivonatod ideiglenesen. Eredetvizsgán lesz az első cumi, mert nem fogja az eredetvizsgáló megtalálni a rendszerben, és ettől sokkot kap. De téged ez ne zavarjon....
                    Lemezjáték, Titus és mátéapu kedvelte ezt.

                    Komment


                      #25
                      sinter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      Műszaki nem feltétel.
                      De- Az ügyintéző a Műszaki vizsgánál kapott adatlap alapján tudja belevinni a 'rendszerbe" azokat az adatokat amik nem szerepelnek ennél a s járműnél a "rendszerben"
                      Márpedig írottt zöld forgalmis járműveknél is nagyon kevés adat van a "rendszerben"
                      Titus kedvelte ezt.

                      Komment


                        #26
                        Busznyi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Forgalomba most nem akarnám helyezni majd felújítás után.
                        Ha a szürke forgalmiban az szerepel, hogy forgalomból kivonva nem kötelező egyből átíratni, nem futsz ki semmilyen határidőből. Azzal várhatsz addig, amíg elkészül a motor és átmegy a műszakin, mert az ott kapott műszaki adatlap az tényleg kelleni fog az átíráshoz. Azért ezt kérdezd meg a helyi okmányirodában, de én itt Győrben így csináltam idén.
                        emu, Lemezjáték és sinter kedvelte ezt.

                        Komment


                          #27
                          Igazad van, bocs, elkerülte a figyelmem hogy az okmányban nem bírnak a régi forgalmival.... de ezért jó hogy kiigazítjuk, kiegészítjük egymást.
                          emu és Titus kedvelte ezt.

                          Komment

                          Ugrás az oldal tetejére
                          Working...
                          X