Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Okmányait vesztett járművek forgalomba helyezése

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Szia!
    Minden képpen megpróbálom hisz a kartonban benn van a neve és igazság szerint megtudnak talani csak hosszú ideig tartana ,de hat tartson csak legyen meg !!!!!!!A rendszámról annyit tudok,hogy EZ kezdetű na most nemsokára megnezzik nekem egy júniusi kiadású P10motornak a rendszámat és akkor onnan mivel az enyém júliusi akkor egyértelműen nagyobb számúnak kell lennie.

    Komment


      LC 9246 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      megnezzik nekem egy júniusi kiadású P10motornak a rendszámat és akkor onnan mivel az enyém júliusi akkor egyértelműen nagyobb számúnak kell lennie.
      Lehet erre építeni, de sajnos nem egyértelmű. Ajánlom figyelmedbe: Nagy valószínűséggel a rendszámokat „tervgazdasági” szinten legyártották...

      LC 9246 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      a kartonban benn van a neve és igazság szerint megtudnak talani csak hosszú ideig tartana, de hat tartson csak legyen meg!!!
      Igen, és ebben drukkolok is neked. De ha hosszú ideig tartana, akkor lehet, hogy azt mondja a KEKKH, hogy legyél szíves megadni a rendszámot, mert nem fognak 1000 nyilvántartólapot átnézni a kedvedért. Így értettem, amit írtam, de járj sikerrel!
      LC 9246 kedvelte ezt.

      Komment


        Sziasztok !
        Meg azon filozok ha egy motort nem vontak ki a forgalomból ,akkor a mai napig kellene (fizetni) küldeni a tulajnak a biztosítási felszólítást?
        Szerintetek?

        Komment


          LC 9246 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          ha egy motort nem vontak ki a forgalomból
          Ha a tulaj kérésére nem is, hivatalból már valószínűleg kivonták régen.
          There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

          Komment


            Amennyiben a motor még régi rendszámos (azt hiszem a te esetedben erről van szó), tudomásom szerint az 1989-ben vagy pontos időpontot nem tudok, rendszámváltáskor az új, mostani rendszerbe nem kerültek be ezek a régi rendszámok így automatikusan kivonták őket.

            Komment


              Sziasztok!

              Vettem kb. egy hónapja egy 1959-es Pannónia TLF-et, a szürke forgalmija nem valószínű, hogy előkerül, a régi rendszám pedig a nyilvántartásban egy Zsigulihoz tartozik Tegnap beszéltem egy úrral, aki az összes minősítsen jelen van, mint vizsgabiztos és azt mondta, hogy ha forgalomban is szeretném használni a motort (mindegy, hogy OT vagy sima rendszámmal), akkor meg kell lennie a szürke forgalminak is, amire nem sok reményt látok. Ilyen esetben mit lehet tenni? Elég, ha a bácsi, akitől vettem, nyilatkozatot tesz tanúkkal, hogy harmincvalahány éve az övé? Barátnőmmel már rengeteget foglalkoztunk a motorral, és vettünk hozzá gyári alkatrészeket és egy Szentesi oldalkocsit is (amibe már a kárpitosnál készül az üléshuzat és a kárpitok), nagyon szeretném, ha sikerrel forgalomba tudnánk helyezni és motorozhatnánk vele.

              Komment


                Szia Gergő!

                Gergő eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                a régi rendszám pedig a nyilvántartásban egy Zsigulihoz tartozik
                A nyilvántartásban fellelhető adatokkal kapcsolatban javaslom >> ezt <<, és az ezt követő négy hozzászólást elolvasni, ez minden bizonnyal választ ad az első kérdésedre.

                Gergő eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Tegnap beszéltem egy úrral, aki az összes minősítsen jelen van, mint vizsgabiztos és azt mondta, hogy ha forgalomban is szeretném használni a motort (mindegy, hogy OT vagy sima rendszámmal), akkor meg kell lennie a szürke forgalminak is
                Az szomorú, ha egy vizsgabiztos ilyen tájékoztatást ad, mert ez, így nem igaz. A szürke forgalmi engedélyt tudod más dokumentummal helyettesíteni. Erre azonban visszatérek lejjebb.

                Gergő eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Elég, ha a bácsi, akitől vettem, nyilatkozatot tesz tanúkkal, hogy harmincvalahány éve az övé?
                Nem, ez nagyon rövid ideig volt csak így, és jelenleg semmiféle nyilatkozatot nem fogadnak el. Pontosan fogalmazva, a szürke forgalmi engedély helyettesítéséhez nincs szükség nyilatkozatra, a tulajdonjog bizonyításához pedig nem fogadnak el ilyen nyilatkozatokat (az elbirtoklást itt nem számítva).

                De ha a bácsi ugyanaz a bácsi, akinek a nevén szerepel a motor a nyilvántartásban, akkor egyszerű feladatod van a forgalomba helyezéshez. Az érvényes adásvételi szerződéseddel elsétálsz az okmányirodába, és kéred, hogy állítsanak ki egy Hatósági bizonyítványt a motor műszaki adatairól, a Közúti közlekedési nyilvántartás alapján. Ehhez szükség lesz a rendszám ismeretére (ez nálad adott). Amennyiben te vagy a tulajdonosa a motornak (tehát a tulajdonostól van érvényes adásvételi szerződésed), és megtalálják a motor adatait a Közúti közlekedési nyilvántartásban (ez egy lényegesen nagyobb adatbázis, mint amit te a magyarorszag.hu-n, vagy az okmányirodai ügyintéző a számítógépén elér), ezt meg fogják tenni, és néhány nap, vagy egy-két hét átfutási idővel ki fogják állítani a szükséges iratot. Ezzel mehetsz műszaki vizsgára, majd eredetiségvizsgálatra, végül a papírhalmazoddal átíratni a motort.

                Tömören ennyi, hogy ne kelljen izgulnod. Hogy részletesebben lásd a tennivalókat, ajánlom jelen téma részletes átfutását is! Az ezek után felmerülő kérdéseidre szívesen válaszolunk!
                Titus, Gergő és LC 9246 kedvelte ezt.

                Komment


                  Hello Gergő!

                  A legjobbakat kívánom a többi kollégával egyetemben neked, számodra a legjobb forgatókönyv az volna ha a bácsi lenne a bejegyzett tulajdonos, de ha még VÉLETLEN nem ő akkor is megtörténhet hogy az ő emlékeiből vissza tudod nyomozni akitől például ő vette. (vagy rokonait).
                  Ebbe a hibába (bocsáss meg kérlek hogy ezt írom) hogy előbb elkezdik felújítani a motort, bevásárolnak alkatrészt stb s véletlen kiderül hogy még sem lehet, vagy nagyon macerás forgalomba helyezni, sajnos te is bele estél, ezen a fórumrészen sűrűn emlegetik a "Régi Motorosok" hogy PAPÍROS motor a bizti!
                  jagdtigger, Gergő és soveny kedvelte ezt.

                  Komment


                    Köszönöm a válaszokat, ma fogok beszélni egy barátommal, aki elbirtoklással oldotta meg, igaz, neki volt forgalmija hozzá. Amint lesz előrelépés az ügyben, beírom ide, hátha másnak is hasznára válik.

                    Komment


                      Gergő eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      elbirtoklással oldotta meg, igaz, neki volt forgalmija hozzá. Amint lesz előrelépés az ügyben, beírom ide, hátha másnak is hasznára válik
                      Köszönjük ha leírod.
                      Esetleg - ha nem pofátlan a kérés - amennyiben van infód az elbirtoklással kapcsolatos tapasztalatokkal azt is szívesen vennék.
                      There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

                      Komment


                        Gergő eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Köszönöm a válaszokat, ma fogok beszélni egy barátommal, aki elbirtoklással oldotta meg, igaz, neki volt forgalmija hozzá. Amint lesz előrelépés az ügyben, beírom ide, hátha másnak is hasznára válik.
                        Szia! Talán érdemes tisztázni, hogy a forgalmi engedély és a tulajdonjog egymással csak minimálisan függ össze, egyik nem (egészen) feltétele a másiknak!

                        Azt viszont egyelőre nem értem, miért akarsz elbirtoklással bonyolítani? Nem mondom, nagyon érdekes téma, és hálásak leszünk, ha felkutatod a lehetőségeket. De. Az elbirtoklás legfontosabb részleteit ApaE >> ebben << a hozzászólásában összefoglalta! Ebből kiderül, hogy elbirtokolni csak élő tulajdonostól lehet (nyilván ismerni is kell a tulajdonos személyét). Amennyiben azonban élő és ismert a tulajdonos, lényegesen egyszerűbb, ha egy érvényes adásvételi szerződés aláírásával szerzed meg tőle a tulajdonjogot.

                        Számomra nem derült ki az sem, az eladó nevén van-e a motor, vagy sem. Amennyiben igen, akkor nyilván nincs értelme elbirtoklásról beszélni - írtok egy érvényes adásvételit (jelezve benne az elveszett forgalmi engedélyt), és jó napot! Ha nem vagytok biztosak abban, hogy anno a nevére íratta-e a motort, a KEKKH Közlekedési Nyilvántartó Osztályának címzett kérvényben, az eladó adatainak megjelölése után kérheted, hogy tájékoztassanak, ő-e a bejegyzett tulajdonos.

                        Amennyiben kiderül, hogy nem íratta a nevére, akkor el kell kezdened visszafelé haladnod a motor birtokosai között. Ha emlékszik a bácsi, kitől vette anno a motort, azt a személyt kell megkeresned, és ugyanezt a KEKKH-s lekérdezést végigjátszanod. (Vagy ha megvan a bácsinak a motor vásárlásakor kötött adásvételije, ez is elegendő lehet, érdemes lehet tehát ezzel is bepróbálkozni a KEKKH-nál). Amennyiben él az előző tulajdonos, akkor csak egy új adásvételi szerződést kell kötnöd, vele. Ha meghalt, nagy valószínűséggel póthagyatéki eljárást kell majd lefolytatnotok.
                        -t5- és kollarg kedvelte ezt.

                        Komment


                          Amint lesz előrelépés, szólok.

                          Komment


                            kollarg eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            Igen, saját. Megvettem a mocit kettő darab adásvételivel, de forgalmi nélkül. Az első egy kockás füzetlap volt, épp csak a minimális követelményekkel, a második pedig egy újfajta köztem és a korábbi vevő között. Felhívtam őket (a KEKKH-t), elmeséltem a gondomat, hogy igazolást szeretnék a tulajdonos kilétéről. A hölgy azt mondta, hogy persze, lehet ilyet, megadják a technikai adatokat és megerősítik/cáfolják a tulajdonost.
                            [ATTACH=CONFIG]6632[/ATTACH]



                            Nekem semmit nem írtak a tulajdonosról,csak a motor adatait,és ma pofára is esett a meghatalmazottam az okmányirodában,pedig a hosszú 7végét már motorozással akartam tölteni.

                            Komment


                              madorka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              Nekem semmit nem írtak a tulajdonosról,csak a motor adatait,és ma pofára is esett a meghatalmazottam az okmányirodában
                              Mindig csak annyit válaszolnak, amennyit kérdezel! :-) De mi volt a probléma?

                              Komment


                                soveny eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                Mindig csak annyit válaszolnak, amennyit kérdezel! :-) De mi volt a probléma?
                                Nem rendezett a tulajdonosi lánc,mert nem tudják hogy ki volt a motor eredeti tulajdonosa.

                                Komment

                                Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X