Ma voltam az okmányirodában egy váz kapcsán. Sajnos nem jártam sikerrel, de az okmányiroda adatbázisában a kisasszony még az alvázszámomra is rá tudott keresni. Viszont jó pont, hogy kiderült, hogy az alvázszámomon jelenleg az adatbázisukban nincs motor, utánfutó, Enterprise csillaghajó, és a vázzal előkerült rendszámon sem. Jöhet a KEKKH...Bár akkor nem tudom mi lessz, ha ők se találnak semmit.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Okmányait vesztett járművek forgalomba helyezése
Collapse
X
-
.Bár akkor nem tudom mi lessz, ha ők se találnak semmit.kicsi76 kedvelte ezt."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 1 like
Komment
-
Sziasztok! A következő kérdésem lenne: találtam egy gyönyörű 25 éves autót, a típusát még nem írom le, de majd mindjárt kiderül, miért. Nagyon jó állapotú, szinte gyári, de sajnos a papírjai elvesztek, csak rendszáma van. Épp ezért igen jó árban hozzá tudnék jutni, de ugye így nem lenne adásvételi, A kérdésem a következő: hova forduljak, ha legálisan szeretném forgalomba helyeztetni az autót? Biztosan volt már hasonló kérdés itt, de nincs időm keresgélni, azért teszem fel újra:-)Köszönöm a válaszokat!!!
Komment
-
1, kell adásvételi.
2, az adatbázisban bejegyzett tulajtól kell(vagy attól, akinél az adásvételi lánc vége van).
3, nem gond, ha nincs meg a forgalmi, a lényeg, hogy a tulajdonos legyen az eladó(vagy legyen a bejegyzett tulajdonosig adásvételi lánc)
Egyszerű a dolog. A tulajdonos bemegy az okmányirodába, bejelenti az elveszett forgalmit. 3000 ft vesztési jegyzőkönyv, és a kezében a forgalmi. Utána meg lehet venni.
Ha nincs benne a számítógépes nyilvántartásban, akkor KEKKH papíralapú nyílvántartásához kell fordulni."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
Komment
-
Üdv mindenkinek !
Az én esetem kicsit kacifántosabb , de úgy érzem kezd sínen lenni a dolog. Egy régi kézzel írott adásvételi szerződés megtalálásával kezdődött minden...
Először 2012 augusztusában az adásvételivel bementem a helyi okmányirodába , és előadtam a problémám (ismételt forg.-ba helyezés ,nincs forg.eng. stb...) amivel erős derültséget keltettem a "hozzáértő" hölgyek között , mint tudjuk -legszebb öröm, a káröröm - . Ezt követően egy általam sokra tartott okm.irodát kerestem meg e-mailban , ahol már többször segítettek a bajomon. minekután ez nem váltott ki semmi reakciót maga után 30 nap elteltével sem, hozzá fogtam az adásvételin lévő cím alapján , a hivatalos tulaj megkereséséhez...
Több telefonbeszélgetés (akitől vettem már nem lakik az adott címen , tel.szám megszerzés , faggatás , több beszélgetés...)után sikerült egy nevet és egy címet megszereznem ( az utcanév nem is létezik jelenleg ) ) , amivel szerencsém volt , mert az interneten lévő telefonkönyv az adott faluban csak egyetlen ilyen nevű előfizetőt regisztrált , akit azon nyomban fel is hívtam . Az úriember mikor meghallotta miről is van szó , nagyon készséges volt , igy meg is beszéltünk egy személyes találkozást !
A masina rendszámát a legnagyobb meglepetésemre kapásból mondta , rendelkezésemre bocsájtotta a személyes adatait is , majd elmondta hogy kb 82- 84-ben kényszerűségből vonatta ki a hatóság a motort forgalomból ,állítólag két egyforma rendszámú mkp közlekedett az országban (????)
Ezeknek ismeretében hozzáfogtam levelezni a közp.nyilvántartóval ! Aminek hatására december elejére a kezemben volt az igazolás !!! Nos így már volt mire hivatkoznom , még meg is nyugodtam hogy van értelme hozzáfogni a felujításnak !
2013 márciusában egy felszólító hangú levelet kaptam az okmányirodából , hogy: "az adott időpontok valamelyikén jelenjek meg az alulírott okmányirodában, az általam kezdeményezett közigazgatási eljárás ügyének intézése, és az adatok egyeztetése céljából " Ez meg mi ?????
Mint kiderült az e-mailban megkeresett okmányiroda reagált ( ca 6 hónap elteltével , nem semmi ...) a levelemre ! Ha már lúd legyen kövér , így felkerestem őket a korábban megszerzett iratokkal egyetemben ! Ott közölték hogy : "ezen papírok megszerzésével már csak az eredetiség vizsga és a műszaki vizsga lapjára van szükség , és némi készpénz ellenében már ki is állítják az áhított forgalmi engedélyt ! " mivel a masina felújítása lassan halad , így kértem őket hogy egy kicsit fektessük az ügyet , mert a gép még egész apró darabokban van !
Nos , jelenleg így áll a dolog , amit én egy nagyon nagy előrehaladásnak könyvelek el !
Kívánok minden hasonló problémával küzdőnek sok kitartást , és türelmet !
- 6 likes
Komment
-
Sziasztok!
Nekem a következő lenne a gondom.
Az elmúlt egy hétben hozzájutottam egy 1961-es TLF-hez, melynek papirjai nincsenek, de mivel olyan olcsón jutottam hozzá hogy, az már lopásnak számit, gondoltam szobamotornak jó lesz.Csakhogy ugyebár ennek be van vésve a villanyakba az első rendszáma, az én esetemben:20-86
Szerintetek ezzel lehetne kezdeni valamit ?
Ha valahogy megtalálnám a tulajt, lehet hogy meglenne a forgalmi is hozzá.
Nem várok nagy reményeket, elvégre nem használható motornak vettem, hanem inkább disznek
Komment
-
Sziasztok!Sikerült egy Dnepr 650-es motorhoz hozzájutnom,csak sajnos papírok nélkül.Váznyak tábla sincs rajta.Ha nem teljesen reménytelen a forgalomba helyezés,és valakinek van valami jó ötlete,nagyon megköszönném.Akár itt,vagy privátban vagy telefonon.Kiss Csaba:06306873982.Tisztelettel és köszönettel:Csaba
Komment
-
Nincs rá sok esély. Vagyis inkább a nulla a reális. A legnagyobb probléma, hogy nem valószínű hogy a hazájában is forgalomba lett volna. Ha nincs alvázszáma, tutira ez a helyzet."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
- 3 likes
Komment
-
Sziasztok!
Végig olvastam majdnem az összes oldalt és a leirtak alapján van esélyem.
Adott egy Cz 472. Nincs meg a forgalmija de a rendszám meg van.
A motort sogorom vette kb 20 éve. Sajnos a forgalmi idő közben elveszett.
Most szeretném megvenni tőle. Az eredeti tulaj megtalálható, most járok utána a dolognak.
Ha jól értelmeztem az itt leirtakat vele kell irnom(az eredeti tulajjal) egy adás-vételit.
Ezután kellene az ügyfélkapuhoz mennem és kérnem a KEKKH-től hogy nézzenek utána?
És ha rendben van akkor el lehet kezdeni a felújitást? Mert hát ugye műszaki nélkül nem irnak át semmit igy meg nem műszaki képes a motor....Fergusson kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
Komment