Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Okmányait vesztett járművek forgalomba helyezése

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Hellosztok! Lenne egy olyan kérdésem, hogy hogyan lehet megoldani a a következö problémát? Adott egy Honda MB 8 tipusu motorkerékpár ( MB5 nagytesója) csak egy adásvételim van róla. Mivel 80 ccm (nem ugy mint a kistesója ami 50ccm) ezért ugye segédmotorként legálisan nem lehet használni. A motor több darabbol lett összerakva. Halottam olyat, hogy OT vizsgáztatást valahogy meg lehet oldani. De nagyon nem vagyok jártas ebben a témában. Tehát a kérdésem az, hogy hogyan lehetne valamilyen uton módon megoldani, hogy legyen papirja. Olvasgattam vissza forumot de nem tisztult igazán ki a kép. Ebben kérném a segítségeteket. Előre is köszönöm. Üdv!




    Elöző elötti tulajokról nem tudok semmit. Visszakövetni se tudom. Valszag magyarországon sose volt legálisan forgalomban. Váz szám motorszám van beütve. Viszont van hozzá kitöltetlen váznyaktáblám (amiben ugye az évjárat is van) tudom hogy emiatt nem is lehet teljesen legális... de ha bele graviroztatok valamit kutya nem veszi észre .1980 körüli a motor.

    Komment


      Zoltan Novak eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      ha bele graviroztatok valamit kutya nem veszi észre
      Mosd ki hátha összemegy 50 esre. Egyébként reménytelen. de hátha más mást mond...

      Komment


        Zoltan Novak eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Halottam olyat, hogy OT vizsgáztatást valahogy meg lehet oldani. De nagyon nem vagyok jártas ebben a témában. Tehát a kérdésem az, hogy hogyan lehetne valamilyen uton módon megoldani, hogy legyen papirja.
        Érdemes elolvasnod csepi250 összefoglalását, véleményem szerint ez lehet számodra az egyetlen járható út. Próbáld meg és számolj be, mire jutottál, mert nagyon érdekel mindannyiunkat! Drukkolunk!

        http://veteran.forum.hu/kulonleges-e...html#post32081

        Komment


          Zoltan Novak eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Valszag magyarországon sose volt legálisan forgalomban. Váz szám motorszám van beütve. Viszont van hozzá kitöltetlen váznyaktáblám (amiben ugye az évjárat is van) tudom hogy emiatt nem is lehet teljesen legális... de ha bele graviroztatok valamit kutya nem veszi észre .
          Ilyet nem írunk, mert igenis észreveszik!!!!
          Továbbá, ez esélytelen, minimum egy külföldi forgalmi kell, amivel el tudsz indulni.
          Che kedvelte ezt.
          "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
          "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

          Komment


            a motorszám meg az alvázszám nincs átütve az a gyári. az évjárat ugye meg kérdéses? mert lehet a blokk újabb mint a váz. a váznyak tábal onnantól kezdve hogy a motorblokk cserélve van nem igazán mérvadó. gyári tábla van hozzá csak az alszám meg az évjárat meg a motorszám nincs beütve.. sajnos az se legális. tudom. ezért nemtudom hogy milegyen. Megnézem az összeépités engedélyt. én is ezt haltottam a járható utnak




            Köszönöm szépen. Hát lesz vele egy két kör.

            Komment


              Kedves Zoltán Novak!

              Az MB 80-as Hondádat,az általad leírt történettel lepapírozni,betartva a hatályos törvényeket és rendeleteket,valószínű nem tudod.Sokan és többször leírtuk már itt,hogy az átszámozás,gravírozás bűncselekménynek minősül,bűncselekmény akkor is,ha csak a szándék van meg és valójában nem történik meg az "átgravírozás".Nagy valószínűséggel a motorod nem lopott,hanem valamilyen "lomis" közvetítésével került az országba,de ha a tulajdonosi lánc nem rendezett,nem tudsz vele mást kezdeni,csak elteszed és vársz vele,úgy 100 évet,amikor már akkora veterán lesz,hogy a fenét sem fogja érdekelni a tulajdonosi lánc.Gondolom,ha a padlásod mélyéről előkerülne egy Laurint-Klement,-sokkal egyszerűbb dolgod lenne,a forgalomba helyezéssel,-bár ki tudja?

              Esetlegesen lenne még egy megoldás,ha bekerülsz a törvényhozásba és olyan törvényt alkotsz,alkottatsz,-mely megkönnyítené az ilyen papírok nélküli,de nem lopott "kohószökevények" forgalomba helyezését.

              Jövőre,úgyis választások lesznek,alkoss gyorsan egy programot és ha jót csinálsz én rád voksolok,de addig is,mindig az egyenes út a leg rövidebb és kérlek görbe utakra ne tévedj és másokat se kísérts!


              Baráti üdvözlettel:Che
              wsievers kedvelte ezt.

              Komment


                Összeépitési engedelyel sincs esélyem szerinted?

                Komment


                  Zoltan Novak eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Összeépitési engedelyel sincs esélyem szerinted?
                  ahhoz a blokknak külön és az alváznak is külön legálisan kellene a tulajdonodba kerülni. Vagyis a tulajdonosi láncnak ott is meg kell lennie.Összeépíteni is csak legális alapanyagokból lehet. Esetleg ha jó nagy magántulajdonú telked van, azon motorkázhatsz vele, de a közforgalomba nem!
                  wsievers kedvelte ezt.

                  Komment


                    Hogyan igazoljuk egy papír nélküli váz vagy motorblokk tulajdonjogát? Ha pedig van tulajdonosi láncolat, miért kellene összeépítési engedély?

                    Komment


                      Soveny!
                      Nemrég pont ez a kérdést dobtam fel, hogy ördögi kör, mivel ha tudod kié hivatalosan a váz, minek az összeépítési?

                      Komment


                        Sziasztok!
                        Egy újabb remek járművel kapcsolatos kérdésekkel bombáználak Titeket
                        Vettem szombaton egy Motorkulit. A régi rendszáma megvan, de papírja nincs. Ugye ilyenkor egy motornál lehet játszani, lekérni a régi rendszám alapján az adatait, aztán, ha nem jön be, akkor váz/motorszám alapján, aztán forgalomba helyezni OT-vel, összeépítési engedéllyel, stb. szóval több lehetőség is van. A kérdésem az lenne, hogy mit tudok ilyenkor csinálni egy Kulival? Összeépítés ugye nem jöhet szóba, mert nincs blokkja. Ha a tulajdonosi lánc hiánytalan, akkor simán egy OT vizsgával forgalomba helyezhető? Vagy inkább vigyem külföldre OT-ztatni, aztán importálni (egy kulis fórumon ez is felvetődött)?

                        Komment


                          Zoltan Novak eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          Honda MB 8 tipusu motorkerékpár (MB5 nagytesója) csak egy adásvételim van róla. Mivel 80 ccm (nem ugy mint a kistesója ami 50ccm)
                          Nézegettem a képeket, az 50-és 80 cm3 típusokét. Én NEM látom az eltérést köztük. Az a 30 db cm3 még gombócból sem sok. Annyi mint egy Dongó, vagy egy Tescós láncfűrész teljesítménye. Stb.... De én nem gondolok semmi illegális dologra !
                          OdinHEM, Gergő és 2 további látogató kedvelte ezt.

                          Komment


                            Sziasztok.Lacinak hívnak,most csatlakoztam a fórumhoz mert eltévedtem a bürokrácia kalandos útvesztőjében.A történetemet megpróbálom röviden leírni hogy ne untassak senkit.Ez év tavaszán hozzájutottam egy gyári állapotú etz 125 höz.Nagyon tetszet a motor mert kevés kilóméter volt benne.Természetesen elhoztam.De hogy buktatója legyen a dolognak a harmadik tulajdonostól,aki természetesen nem íratta át és nem tudta megmondani az eredeti tulajdonos nevét.Elfelejtettem említeni hogy a gép régi rendszámos és a szürke forgalmi elveszett.Tehát adott hogy van egy régi rendszámos motorom forgalmi nélkül.Ennek ellenére lázas kutatásba kezdtem aminek eredményeként meglett az első tulaj aki bevan jegyezve.Megírtuk az adásvételit de ismét elakadtam a papírmunkában.Nem tudom hogy kihez kellene fordulnom a továbbiakban hogy át tudjam íratni a gépet.Olvastam a blogon hogy lekel fénymásolni a szerződést és elküldeni Pestre kkh nak.Ennek alapján küldenek egy müszaki adatlapot.ÉN ezt mind értem de hová fizessek pénzt amiért kiadják az okmányt?Kérek mindenkit aki ebben a témában tudna nekem segíteni az írjon nekem.
                            Nagyon köszönöm a segítséget.

                            Komment


                              gogó eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              de hová fizessek pénzt
                              Mikor vmilyen kérelemmel fordulsz a hatóság felé,az az első dolog hogy a díjat befizesd.Amikor megérkezik hozzájuk a levélben írt kérelmed,rögtön postáznak neked egy csekket hogy fizesd be,küldd vissza és majd ezután foglalkoznak az ügyeddel.
                              gogó eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              mert eltévedtem a bürokrácia kalandos útvesztőjében
                              És egy jó tanács: olvass sokat ezen a fórumon,és gyűjts minél több aláírást!
                              Utoljára szerkesztve a következő által: madorka; 2013 júl. 21, 17:26.
                              Titus kedvelte ezt.

                              Komment


                                Köszöm a segítséget.Lenne még ezer kérdésem amivel hozád fordulnék.Segítenél ebben?

                                Komment

                                Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X